Схвалено Заява до прокуратури №0070

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Артем Дмитренко

Новий гравець
Реєстрування
21 Бер 2023
Дописи
18
Реакції
4
Бали
6

Заява №0070

Я, Артем Дмитренко, проживаю в місті Дніпро та є громадянином Подільського краю.​

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав (або прав іншої особи), яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, порушення ст. 94 ККУ, ст. 97 ККУ, ст. 98 ККУ, ст. 100 ККУ.​

26 жовтня 2025 року, приблизно о 13 годині, під час виконання мною службових обов’язків на території військової частини, я, старший солдат ЗСУ Дмитренко Артем Андрійович, вийшов на вулицю, де побачив двох невідомих осіб:​

одного — у цивільному одязі, іншого — у формі з ознаками належності до Служби безпеки України (наявні шеврони СБУ та вогнепальна зброя) як далі визначилось Денис Квікі.​

Я звернувся до цивільного з вимогою пред’явити документи, що посвідчують особу, після чого у діалог втрутився озброєний чоловік у формі СБУ. Останній почав поводитися агресивно, підвищував тон голосу, направляв на мене зброю та вимагав, щоб цивільна особа залишила місце, не пред’являючи документів.​

На мою законну вимогу пред’явити службове посвідчення та пояснити підстави перебування у червоній зоні військової частини, невідомий у формі СБУ не реагував, багаторазово повторював фразу «на яких підставах» і не ідентифікував себе. Лише після тривалого конфлікту він застосував до мене фізичну силу, насильно посадив до автомобіля та вивіз за межі місця події, де лише після цього пред’явив службове посвідчення, не пояснивши правових підстав затримання.​

Акцентую увагу, що висловлювання мною фрази «ви що, глухий, п’яний, *********************************** чи наркоман?» було зумовлене виключно неадекватною поведінкою вказаної особи, яка багаторазово повторювала одні й ті самі питання, ігноруючи мої законні вимоги та тримаючи в руках зброю.​

Працівник СБУ сприйняв це висловлювання як «приниження честі представника влади» та повідомив, що затримує мене «за порушення субординації та провокацію», що є юридично безпідставним і абсурдним, оскільки порушення субординації не є кримінальним правопорушенням і не може бути підставою для затримання.​

Також фіксую флешку із відеозаписом з моєї боді-камери: "Флешка №1"

Прошу:​

1. Провести службову перевірку зазначеного інциденту.
  2. Встановити особу працівника СБУ, який перебував на території військової частини 26.10.2025 р.
  3. Надати оцінку його діям на предмет наявності складу злочину, передбаченого статтями 94,97,98,100, КК України.
  4. Забезпечити збереження відеозаписів камер спостереження та опитати свідків події.

З повагою,​

Дмитренко Артем Андрійович​

Останнє редагування:

Іван Грей

Енергійний!
Активний гравець
Реєстрування
13 Лип 2024
Дописи
1,308
Реакції
329
Бали
168
Снимок экрана 2025-10-30 202232.png

Останнє редагування:

Іван Грей

Енергійний!
Активний гравець
Реєстрування
13 Лип 2024
Дописи
1,308
Реакції
329
Бали
168
Вітаю, шановний Артем Дмитренко!
З ходом розслідування можете ознайомитись тут.
Дякую за звернення

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі