Розглянуто Заява до прокуратури №162

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Мирослав Мельник

Поважний гравець
Реєстрування
23 Лют 2024
Дописи
379
Реакції
278
Бали
68
Я, громадянин України Мирослав Мельник, подаю заяву до прокуратури на громадянина Юкі Холден з номером жетону 674, Євген Могила з номером жетону 39659, працівник СБУ К з номером жетону 94127 та прошу перевірити наступні обставини та зробити висновок. До поданого позову щодо накладення санкцій або компенсацій за рахунок особистих коштів відповідача.

Організація: СБУ К
Детальний опис правопорушення:
Їхав на машині, під'їзджає СБУ починає розстріл машини та говорять виходити з машини, питаю на якій підставі, у відповідь нічого не отримую. Виламують двері авто та викидають з нього мене. Затримують, той хто затримав представився як Юкі Холден та надав своє посвідчення. Була названа причина затримання - порушення ПДР, як на мене це смішно, зразу в кайданки за порушення ПДР. Юкі Холден почав різко перевіряти мою особу, на місці, чим порушив статтю 3.3, а саме порядок затримання:

• Доставити затриманого до управління Національної поліції, Служби Безпеки України.
    Виняток: якщо процес затримання був ініційований всередині будівлі правоохоронної структури або в безпосередній близькості до такої будівлі, затриманий може бути доставлений до КПЗ без використання транспортного засобу.
  • Встановити особистість громадянина. (таймкод 1:00 - 2:00)
Далі, вони дістали якесь орієнтування, та почали мене по ньому перевіряти. Потім з якоїсь зненацької причини вони вирішили перевірити мої документи. На моє запитання "На якій підставі?" так ніхто нормально і не відповів чим порушили пункт статуту СБУ, а саме 2.17, 2.7 : 2.17 Заборонено ігнорування прохання/скарги/заяви від простих громадян та 2.7 Працівнику заборонено недбало ставитися до своєї діяльності. (таймкод 2:20 - 3:00)
В ході мого затримання Юкі Холден поводився себе якось дивно, його постійно підкошувало, кидало з сторони в сторону та він себе вів якось неадекватно. На мою думку в цей час він був в алкогольному сп'янінні, чим порушив пункт статуту СБУ, а саме 2.6: 2.6 Заборонено вживати алкогольні напої в робочий час. (таймкод 1:39- 1:45, 34:36 - 34:45, 37:35 - 37:45)
Після цього всього вони повели мене в авто, та Юкі Холден як водій, зненацька увімкнув сирену і мигалки чим порушив Закон України "Про використання проблискових маячків працівниками державних установ", а саме статтю 3 (таймкод 05:40 - 06:00):
Стаття 3. Порядок використання проблискових маячків

3.1. Проблискові маячки можуть використовуватися в наступних ситуаціях:
  • Під час переслідування правопорушників
  • Виїзд на виклик або надзвичайну ситуацію
  • Втеча від нападників
  • Конвоювання високопосадовців
  • Інші надзвичайні ситуації, спрямовані на збереження життя та здоров'я громадян, або збереження майна.
Примітка: Під час перевезення людини до ГУ НПУ у кайданках, без активного переслідування чи інших надзвичайних обставин, використання проблискових маячків заборонено.
Згідно цього вони порушують статтю 5:

Стаття 5. Відповідальність за порушення
5.1. У разі порушення вимог цього закону, винна особа несе відповідальність згідно з чинним законодавством України. Якщо порушення пов'язане з перевищенням службових повноважень або неправомірним використанням проблискових маячків, працівник буде притягнутий до відповідальності відповідно до Кримінального кодексу України, зокрема за статтею про перевищення службових повноважень, що передбачає покарання згідно з чинним законодавством.
Тим самим порушив статтю ККУ, а саме 111:
Стаття 111. Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу

1. Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам, інтересам юридичних осіб, - карається позбавленням волі на строк від 40 хв до 70 хв, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 1 місяця .
  2. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування, - караються позбавленням волі на строк від 40 хв до 90 хв з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 1 місяця .
  3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від 70 хв до 100 хв з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 1 місяця .
Після привезення в ГУ НПУ К, я викликав приватного адвоката. Були проведені процесуальні дії, в ході яких адвокат виявив багато порушень, а також мене затримували більше 30 хвилин. Чим порушили статтю 3.8: пройшло більше 30 хвилин з моменту затримання і не було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Тим самим порушили статтю ККУ, а саме 111 Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу. (таймкод 37:00 - 37:43).

Також я став очевидцем того що працівник СБУ К під номером жетону 94127 безпідставно вдарив тайзером працівника НПУ К, котрий був на охороні ІТТ, та в ході того що я почув, він був вдягнутий в кайданки та затриманий. Своїми діями працівник порушив статтю ККУ, а саме 111: Стаття 111. Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу. (таймкод 17:50 - 18:30)

Дивлячись на всі ці порушення Юкі Холден з номером жетону 674, Євген Могила з номером жетону 39659, працівник СБУ К з номером жетону 94127 порушили статтю ККУ, а саме 113:

Стаття 113. Службова недбалість
  1. Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом від 200.000 до 400.000 грн з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 1 місяця.
  2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від 30 хв до 50 хв з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 1 місяця та зі штрафом від 200.000 до 400.000 грн.
  3. Діяння, передбачене частиною першою цієї статті, якщо воно спричинило загибель людини, - карається позбавленням волі на строк від 50 хв до 90 хв з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 1 місяця та зі штрафом від 200.000 до 500.000 грн.

Можливо я ще щось не написав із порушень, прошу ретельно переглянути відеодоказ, сподіваюсь ви ще щось знайдете із порушень.

Підсумовуючи Юкі Холден порушив все вище зазначене, а також хочу зазначити що інші працівники СБУ К, а саме
Євген Могила з номером жетону 39659, працівник СБУ К з номером жетону 94127 порушили статті ККУ: Стаття 17. Поняття співучасті, Стаття 18. Види співучасників, Стаття 19. Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організаціє, Стаття 20. Кримінальна відповідальність співучасників та Стаття 21. Кримінальна відповідальність організаторів та учасників організованої групи чи злочинної організації. В ході чого мають бути притягнуті по всім вище зазначеним статтям що і Юкі Холден.

Накладення санкцій або компенсацій: Статті вказав вище. Вимагаю звільнення з занесенням цих всіх працівників в ЧС МВС на максимальний строк згідно сттатей ККУ. Виплатити мені моральну компенсацію 1.000.000 гривень в зв'язку з багаточисленими пошкодженнями авто та мене самого.
Будь-які докази (або прохання про вилучення) на підтвердження правопорушення: посилання
Дата і час інциденту: 08.03.2025
До скарги до прокуратури додаю:
Електронна копія ID-картки: посилання
Електронна пошта, @mir4a

Aртем Судаков

Старший Адміністратор | Північна Україна
Старший Адміністратор
Реєстрування
27 Вер 2022
Дописи
2,611
Реакції
1,100
Бали
253
1741547678726.png

Aртем Судаков

Старший Адміністратор
Реєстрування
27 Вер 2022
Дописи
2,611
Реакції
1,100
Бали
253

Aртем Судаков

Старший Адміністратор
Реєстрування
27 Вер 2022
Дописи
2,611
Реакції
1,100
Бали
253

Aртем Судаков

Старший Адміністратор
Реєстрування
27 Вер 2022
Дописи
2,611
Реакції
1,100
Бали
253
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі