Розглянуто Заява до прокуратури №234

Юля Пантера

Трансуха в 3 поколении
Реєстрування
2 Січ 2023
Дописи
142
Реакції
92
Бали
88
Назва теми: Заява до прокуратури №234
Я, громадянин України [Юля Пантера], подаю заяву до прокуратури на громадянина [Том Житомирський(37230) , Тоні Житомирський(73996) , Петро Пономаренко(99790), Роман Кобра(26062) ] та прошу перевірити наступні обставини та зробити висновок. До поданого позову щодо накладення санкцій або компенсацій за рахунок відповідних осіб (145534).

Організація: СБУ

Детальний опис правопорушення:

Я, Юля Пантера, адвокат, 27.09.2025 року прибула на виклик до мого клієнта Зейна Єванса. Під час ознайомлення з відеозаписом події було зафіксовано наступне:
Біля будівлі МОЗ у місті Києві мій клієнт перебував на вулиці та розмовляв із іншою особою, коли раптово зупинився чорний автомобіль. З нього вийшла невідома особа та наказала Зейну Євансу зупинитися. На відео видно, що мій клієнт злякався, оскільки побачив ще декількох невідомих осіб, і почав тікати.
У подальшому на відео зафіксовано, що на мого клієнта було застосовано електрошокер та одягнуто наручники. Причини затримання йому не повідомляли, лише в усній формі зазначили, що це нібито у зв’язку з «розшуком». При цьому документи мого клієнта перевірені не були.
Звертаю увагу, що на момент події мій клієнт перебував у масці, і, на мою думку, з відстані приблизно 10 метрів неможливо було достовірно встановити його особу лише за зовнішнім виглядом очей.
Також зазначаю, що відповідно до статті 51.4 Кримінального процесуального кодексу України, уповноважені особи зобов’язані перед затриманням представитися та повідомити підстави затримання, і лише у випадку невиконання законних вимог може застосовуватися примусовий захід. На відеозаписі чітко видно, що ці вимоги закону не були дотримані.
Крім того, згідно зі статтею 59.3 КПК України «Підстави звільнення підозрюваного», підозрюваний має бути звільнений, зокрема, у випадку, якщо затримання було здійснено з порушенням Кримінально-процесуального кодексу (п.3). Саме така ситуація мала місце у даному випадку: мій клієнт був затриманий із грубими порушеннями процесуальних норм, що підтверджується відеофіксацією.

Накладення санкцій або компенсацій:

ККУ

112.1. Службова недбалість
, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом від 200.000 до 400.000 грн з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 1 місяця.
Стаття 110. Перевищення влади або службових повноважень працівником державних органів
110.1. Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам, інтересам юридичних осіб, - карається позбавленням волі на строк від 40 хв до 70 хв, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 1 місяця .

Стаття 117. Завідомо незаконні затримання
117.1. Завідомо незаконне затримання або незаконний привід - караються позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 1 місяців.

КУ

Стаття 23. Права та свободи
одного громадянина не повинні порушувати права та свободи інших громадян.

Будь-які докази (або прохання про вилучення) на підтвердження правопорушення:
Ссилка
Ссилка
Дата і час інциденту:
27.09.2025 21;22

До скарги до прокуратури додаю:
Айді карта
ТГ paradones
ДС paradones

Останнє редагування:

Іван Грей

Енергійний!
Активний гравець
Реєстрування
13 Лип 2024
Дописи
1,308
Реакції
329
Бали
168
Снимок экрана 2025-09-29 230047.png

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі