Розглянуто Заява до прокуратури №289

Реєстрування
29 Гру 2025
Дописи
52
Реакції
7
Бали
13
Заявник / Представник потерпілого:

Адвокат Майк Форест
Потерпілий: Майк Форест
дії осіб яких оскаржуються: Антон Чижик / Дава Житомирський.

Опис обставини: 02.01.2026 року.

Я, адвокат Майк Форест, повідомляю про серйозний інцидент, що стався під час виконання мною професійних обов’язків у приміщенні Верховної Ради України.
Під час мого перебування у холі ВРУ до мене агресивно підійшов громадянин Антон Чижик, який у неадекватній формі вимагав негайно покликати Президента.
Його тон був грубим, зухвалим та провокаційним.
Зокрема, він звернувся до мене словами іди сюди, маленький, що я розцінюю як грубе особисте приниження та образу честі й гідності державного адвоката.
Надалі Антон Чижик почав ставити запитання особистого характеру, зосереджуючись на моєму віці, що жодним чином не стосувалося його нібито мети.
Така поведінка свідчила про повну втрату адекватності та нерозуміння місця, у якому він перебуває.
Я зробив йому зауваження щодо необхідності дотримання етики та культурного спілкування, наголосивши, що він знаходиться у будівлі найвищого органу державної влади.
Після цього Антон Чижик почав відкрито ображати мене нецензурними та принизливими словами, а також дозволяв собі образливі висловлювання на адресу Верховної Ради України, фактично принижуючи державний орган.
Згодом до конфлікту приєднався його спільник Дава Житомирський, який застосував до мене фізичну силу, цілеспрямовано завдавши удар.
Він намагався закрити мені рот, перешкоджаючи виконанню мною професійних обов’язків, та висловлював погрози, зокрема заявив, що в мене є «30 секунд», що я сприйняв як реальну загрозу з небезпечними намірами.
З огляду на повну неадекватність поведінки цих осіб, я вважав абсолютно неприпустимим будь-яку можливість їхнього доступу до Президента з міркувань безпеки глави держави.
Образи та провокації на мою адресу продовжувалися. На місце прибули співробітники НПУ, які вивели зазначених осіб на вулицю.
Проте навіть після цього Антон Чижик продовжував словесно ображати поліцейських та намагався вказувати їм, як діяти.
Я, як адвокат, надав співробітникам НПУ консультацію щодо доцільності затримання цих осіб, оскільки їхня поведінка була вкрай неадекватною та небезпечною для оточуючих і вони не могли перебувати серед людей у громадському місці без ризику нових інцидентів.
Незважаючи на це, Антона Чижика було відпущено.
Після чого він знову повернувся, незаконно увірвався до будівлі ВРУ, почав тікати від працівників поліції, влаштовував дебош та свідомо вводив поліцейських в оману, стверджуючи, що нібито прийшов із «мирними цілями».
У цей час Дава Житомирський продовжив агресивну поведінку, ображав мене та намагався вигнати з приміщення.
Згодом він почав наносити мені численні удари вже у присутності співробітників НПУ.
При цьому я не побачив жодної належної реакції з боку поліцейських та не відчув захисту, що є неприпустимим під час нападу на адвоката при виконанні ним службових обов’язків.
У подальшому Антона Чижика було затримано та доставлено до відділу НПУ міста Києва, звідки він згодом утік, що викликає особливе занепокоєння.

У зв’язку з викладеним прошу прокуратуру взяти дану справу під особливий контроль, дати жорстку оцінку діям Антона Чижика, Дави Житомирського, а також діям співробітників НПУ, які допустили повторний дебош, напад та втечу з відділу.

Прошу:
✓ Прийняти та зареєструвати дану заяву.
✓ Забезпечити, щоб усі винні особи понесли максимальну міру відповідальності, а подібні ситуації в будівлях державної влади більше не повторювалися.
✓ Надати оцінку їхнім діям у межах законів.
✓ Притягнути винних осіб до відповідальності.

✓Адвокат
ФОРЕСТ МАЙК

Дата: 02.01.2026

Дата і час інциденту: 02.01.2026.
До скарги до прокуратури додаю:

(ВІДЕО ДОКАЗИ)

Електронна копія ID-картки: https://postimg.cc/GHXzyHzQ (ПОСВІДЧЕННЯ АДВОКАТА)
Номер телефону , електронна пошта, ((діскорд,телеграм)) : nicleit_60514

Олександр Адамс.

Генеральний прокурор України І 04
Реєстрування
31 Жов 2025
Дописи
467
Реакції
111
Бали
48
1767373915434.png
1767373996626.png

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі