Майк Форест
Козак
- Реєстрування
- 29 Гру 2025
- Дописи
- 52
- Реакції
- 7
- Бали
- 13
Заявник / Представник потерпілого:
Адвокат Майк Форест
Потерпілий: Майк Форест
дії осіб яких оскаржуються: Дімон Кастро, співробітники НПУ, участники протесту.
Опис обставини: 03.01.2026 року.
Я, адвокат, повідомляю про надзвичайно небезпечні події, які сталися під час проведення мітингу біля будівлі Верховної Ради України, організованого громадянином Шевчуком.
Під час зазначеного мітингу на мене було здійснено напад з боку одного з учасників, а саме громадянина Дімона Кастро.
Також не виключаю участь інших невстановлених осіб, що потребує окремого та всебічного розслідування.
Зазначаю, що навіть під час проведення мітингу моя професійна діяльність адвоката не була завершена. Я пересувався на службовому автомобілі, виконуючи свої робочі обов’язки, у зв’язку з чим був змушений виїхати з місця події.
У цей момент у мій автомобіль раптово було здійснено постріл, внаслідок чого куля пробила колесо.
Я перебував у стані сильного шоку та паніки, намагаючись візуально встановити особу нападника та зафіксувати його дії камерою автомобіля.
Згодом зазначений зловмисник вибіг із кущів та розпочав інтенсивний прицільний обстріл, що свідчить про прямий намір позбавити мене життя.
Внаслідок пошкодження автомобіля транспортний засіб вийшов з ладу та зупинився неподалік будівлі ВРУ.
У цей час повз місце події проїжджав співробітник поліції, який очевидно бачив пошкоджений обстріляний автомобіль, пробиті шини та мій стан переляку, коли я перебував за автомобілем у пошуках укриття.
Незважаючи на це, працівник поліції не відреагував жодним чином та залишив місце події.
Крім того, на місці перебували співробітники НПУ та СБУ, однак жодної належної реакції на факт стрілянини не було. Я неодноразово кричав та просив про допомогу, але мої звернення були проігноровані.
Внаслідок нападу я отримав поранення, що підтверджується відеозаписами з камер спостереження біля ВРУ, а також фіксацією пошкоджень мого службового автомобіля.
З огляду на викладене, прошу прокурора: взяти дану заяву під особистий контроль організувати повне та неупереджене розслідування всіх обставин події встановити та притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних як до нападу так і до бездіяльності правоохоронних органів.
Прошу:
✓ Прийняти та зареєструвати дану заяву.
✓ Забезпечити, щоб усі винні особи понесли максимальну міру відповідальності, а подібні ситуації біля будівлі державної влади більше не повторювалися.
✓ Надати оцінку їхнім діям у межах законів.
✓ Притягнути винних осіб до відповідальності.
✓Адвокат
ФОРЕСТ МАЙК
Дата: 03.01.2026
Дата і час інциденту: 03.01.2026.
До скарги до прокуратури додаю:
Електронна копія ID-картки: https://postimg.cc/GHXzyHzQ (ПОСВІДЧЕННЯ АДВОКАТА)
Номер телефону , електронна пошта, ((діскорд,телеграм)) : nicleit_60514