Розглянуто Заява до прокуратури №292

Реєстрування
29 Гру 2025
Дописи
52
Реакції
7
Бали
13

Заявник / Представник потерпілого:

Адвокат Майк Форест
дії яких оскаржуються: співробітники НПУ Олег Дейнека / Бодіка Архангел.

Опис обставини : 02.01.2026

Я, адвокат Майк Форест, повідомляю про можливі неправомірні дії співробітників Національної поліції України, а саме: Олега Дейнеки та Бодіка Архангела.
Після завершення робочого дня я рухався на власному автомобілі до знайомого з метою ремонту фари та перевірки технічного стану транспортного засобу.
Під час руху мене було зупинено вищезазначеними співробітниками НПУ.
Причиною зупинки було названо нібито перевищення мною швидкості руху.
Під час спілкування на місці події співробітники поліції між собою обговорювали норми законодавства та власні повноваження, що викликало обґрунтовані сумніви щодо їхньої обізнаності у законних підставах патрулювання та фіксації правопорушень.
На моє запитання, яким саме чином було встановлено факт перевищення швидкості та чи наявні відеодокази з боді-камери або службового обладнання, чіткої та обґрунтованої відповіді я не отримав.
Згодом, за словами його напарника, співробітник поліції Бодік Архангел зник з місця події та виїхав у невідомому напрямку.
Після цього Олег Дейнека наказав мені залишити місце зупинки та продовжити рух.
Таким чином, я так і не отримав жодних відеоматеріалів із боді-камери, а обставини зникнення одного зі співробітників залишилися незрозумілими.
Вищезазначені дії викликають у мене обґрунтовані підозри щодо можливих зловживань службовим становищем, а також не виключаю, що даний інцидент може бути пов’язаний із моєю професійною діяльністю адвоката та спробою створення штучних підстав для притягнення мене до відповідальності.

У зв’язку з викладеним прошу органи прокуратури: провести перевірку дій співробітників НПУ Олега Дейнеки та Бодіка Архангела встановити всі обставини даного інциденту зокрема причини відсутності відеофіксації та самовільного залишення місця події одним зі співробітників , надати правову оцінку їхнім діям.

✓Адвокат
ФОРЕСТ МАЙК

Дата і час інциденту: 02.01.2026
До скарги до прокуратури додаю:
(ВІДЕО ДОКАЗИ)

Електронна копія ID-картки: https://postimg.cc/GHXzyHzQ (ПОСВІДЧЕННЯ АДВОКАТА)
Номер телефону , електронна пошта, ((діскорд,телеграм)) : nicleit_60514

Данило Аккерман

Герой України | Північна Україна
Активний гравець
Реєстрування
30 Жов 2024
Дописи
656
Реакції
183
Бали
103
Адреса
Kropyvnytskiy
1767538867663.png

Данило Аккерман

Герой України | Північна Україна
Активний гравець
Реєстрування
30 Жов 2024
Дописи
656
Реакції
183
Бали
103
Адреса
Kropyvnytskiy
Перерозгляд
Олег Дейнека надав офісу генеральній прокуратурі відеозапис з боді камери.

П о с т а н о в л я ю
1.Анулювати дисциплінарне покарання Олегу Дейнеці
2. Залишити дисциплінарне покарання Бодіку Архангелу.

З повагою,
Офіс генеральної прокуратури

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі