Відмовлено Заява до прокуратури №294

Реєстрування
29 Гру 2025
Дописи
52
Реакції
7
Бали
13
Заявник / Представник потерпілого:

Адвокат Майк Форест
Потерпілий: Максимілан Альварез
дії осіб яких оскаржуються: співробітник СБУ - Діма Крутой .

Опис обставини: 05.01.2026 року.

Я, адвокат Майк Форест діючи в інтересах громадянина Максиміліана Альвареса, звертаюся до прокуратури у зв’язку з грубими та неприпустимими порушеннями його прав з боку співробітника Служби Безпеки України , Діми Крутого.
Під час затримання мого підзахисного співробітником СБУ було пообіцяно забезпечити участь адвоката після доставлення до відділку.
Однак після прибуття до підрозділу адвоката викликано не було, попри пряму вимогу сторони захисту.
Співробітник СБУ самовільно розпочав процесуальні дії, фактично позбавивши мого підзахисного можливості отримати правову допомогу та захистити свої права.
Надалі Максиміліана Альвареса було поміщено до місць позбавлення волі без належного процесуального супроводу.
Окремо звертаю увагу на неправомірні та нелогічні дії співробітника СБУ, який вимагав пред’явлення документів у особи, що перебувала в кайданках, усвідомлюючи фізичну неможливість виконання такої вимоги.
Крім того, співробітник СБУ публічно заявив, що у разі наявності розшуку громадянину не потрібен адвокат, та на цій підставі свідомо залишив Максиміліана Альвареса без правової допомоги під час допиту та інших процесуальних дій.
Таке твердження є особистим трактуванням співробітника та не має жодних законних підстав.

Вважаю дії співробітника СБУ грубим порушенням прав мого підзахисного, перевищенням службових повноважень та неприпустимою практикою, що підриває принципи справедливого процесу.

Прошу:

✓ Прийняти та зареєструвати дану заяву.
Перевірити законність проведених процесуальних дій щодо Максиміліана Альвареса.
✓ Надати оцінку їхнім діям у межах законів.
✓ Притягнути винних осібу до відповідальності.

✓Адвокат
ФОРЕСТ МАЙК

Дата: 05.01.2026

Дата і час інциденту: 05.01.2026.
До скарги до прокуратури додаю:
(ВІДЕО ДОКАЗИ)

Електронна копія ID-картки: https://postimg.cc/GHXzyHzQ (ПОСВІДЧЕННЯ АДВОКАТА)
Номер телефону , електронна пошта, ((діскорд,телеграм)) : nicleit_60514

Данило Аккерман

Президент | Північна Україна
Президент
Реєстрування
30 Жов 2024
Дописи
656
Реакції
183
Бали
103
Адреса
Kropyvnytskiy
1767639990326.png

Реєстрування
29 Гру 2025
Дописи
52
Реакції
7
Бали
13
Позиція сторони захисту

Я, адвокат сторони захисту, повідомляю, що сторона захисту не заперечує проти відмови у межах даного процесуального питання. Водночас сторона захисту повідомляє, що буде подано окреме клопотання до прокурора, у якому буде викладено нові аргументи та обставини, що мають істотне значення для даного провадження.

Метою подання зазначеного клопотання є забезпечення повного, всебічного та неупередженого розгляду справи, притягнення порушника до відповідальності відповідно до вимог закону та недопущення ситуації, за якої справа буде повністю залишена без належної правової оцінки.

✓Адвокат
ФОРЕСТ МАЙК
Дата: 05.01.2026

з ПОВАГОЮ!

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі