Відмовлено Заява до прокуратури №295

Реєстрування
29 Гру 2025
Дописи
52
Реакції
7
Бали
13
Заявник / Представник потерпілого:

Адвокат Майк Форест
Потерпілий: Блек Моретті
дії осіб яких оскаржуються: співробітник НПУ - Ігор Вівсянка

Я, Майк Форест, адвокат, діючи в інтересах мого клієнта а саме Блека Моретті, повідомляю про можливі протиправні дії з боку співробітника Національної поліції України Ігоря Вівсянки.

06.01.2026 мій клієнт перебував неподалік НПУ м. Харків, де очікував початку тренування разом зі своїми знайомими спортсменами.
У зазначений день до нього підійшли співробітники поліції, серед яких був Ігор Вівсянка. Без належного представлення, без роз’яснення правових підстав та без повідомлення причини було здійснено фактичне затримання мого клієнта із застосуванням кайданок.

Після затримання права мого клієнта були формально зачитані, однак його право на правову допомогу фактично забезпечене не було. На неодноразову вимогу надати можливість скористатися допомогою адвоката співробітник поліції повідомив, що адвокат «зможе прибути лише наступного дня», що є грубим порушенням права на захист.

Крім того, під час затримання співробітник поліції допускав неприпустиму, зневажливу та неслужбову поведінку, сторонні жарти та висловлювання, які принижували честь і гідність мого клієнта та не мали жодного відношення до виконання службових обов’язків.

Також встановлено, що документи, які посвідчують особу мого клієнта, у нього не запитувалися. Натомість співробітники поліції самовільно встановлювали його персональні дані без дотримання належної процесуальної процедури. У подальшому Блека Моретті було доставлено та поміщено до ізолятора тимчасового тримання без належного оформлення та законних підстав.

Вважаю, що в діях співробітника НПУ Ігоря Вівсянки наявні ознаки незаконного затримання, перевищення службових повноважень та порушення конституційного права особи на правову допомогу.

Прошу:
✓ Прийняти та зареєструвати дану заяву.
✓ Надати оцінку їхнім діям у межах законів.
✓ Притягнути винних осіб до відповідальності.

✓Адвокат
ФОРЕСТ МАЙК
Дата: 07.01.2026

Реєстрування
29 Гру 2025
Дописи
52
Реакції
7
Бали
13

Клопотання прокурору​

Я, Майк Форест, адвокат, який діє в інтересах мого підзахисного Блека Моретті, у межах розгляду заяви щодо можливих протиправних дій співробітника НПУ Ігоря Вівсянки, подаю дане клопотання.

Повідомляю, що мій підзахисний не мав технічної можливості здійснювати відео- або аудіофіксацію подій, у зв’язку з відсутністю у нього персональної камери чи інших засобів запису. Зазначена обставина унеможливлює надання з його боку повної відеофіксації інциденту.

Водночас мені відомо, що під час виконання службових обов’язків співробітники Національної поліції України зобов’язані використовувати нагрудні боді-камери, а всі дії фіксуються відповідними технічними засобами.

У зв’язку з викладеним, з метою всебічного, повного та об’єктивного розгляду справи,

ПРОШУ:

1. Зобов’язати відповідні підрозділи НПУ надати відеозаписи з нагрудної боді-камери співробітника НПУ Ігоря Вівсянки за датою 06.01.2026.
  2. Витребувати та дослідити зазначені відеоматеріали у межах прокурорської перевірки.
  3. Надати правову оцінку діям співробітника поліції, зафіксованим на боді - камері , та виявити можливі порушення законодавства і службових інструкцій.
  4. Долучити отримані відеоматеріали до матеріалів перевірки.

Вважаю, що дослідження відеозаписів з боді-камери є необхідним для встановлення об’єктивної істини у справі та захисту прав мого підзахисного.

✓Адвокат
ФОРЕСТ МАЙК
Дата: 07.01.2026

Данило Аккерман

Герой України | Північна Україна
Активний гравець
Реєстрування
30 Жов 2024
Дописи
656
Реакції
183
Бали
103
Адреса
Kropyvnytskiy
1767816152147.png

Данило Аккерман

Герой України | Північна Україна
Активний гравець
Реєстрування
30 Жов 2024
Дописи
656
Реакції
183
Бали
103
Адреса
Kropyvnytskiy
Повідомлення
Причетним до заяви №295​

Повідомляю, що найближчим часом почнеться процес перерозгляду обставин.
Очікуйте остаточного вердикту.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі