В очікуванні Заява до прокуратури №366

PolinX

Новий гравець
Реєстрування
1 Сер 2026
Дописи
4
Реакції
1
Бали
5
Я, громадянин України Поліна Львівська, подаю заяву до прокуратури на громадянина Алекс Декеп та прошу перевірити наступні обставини та зробити висновок. До поданого позову щодо накладення санкцій або компенсацій за рахунок відповідних осіб (за рахунок держави/за рахунок організації/з особистих коштів відповідача).

Організація: СБУ
Детальний опис правопорушення:

Повідомляю про можливі протиправні дії співробітника СБУ, який представився як Алекс Декеп.

Під час перебування на парковці до мене підійшли двоє співробітників СБУ та почали вимагати пред'явити документи, що посвідчують особу. Свої дії вони пояснили тим, що особа, схожа на мене, нібито перебуває в розшуку.

Після ознайомлення зі службовим посвідченням одного із співробітників я встановила, що він представився як Алекс Декеп. Я добровільно надала документи для перевірки. Незважаючи на це, мене було затримано та доставлено до відділку поліції.

Після прибуття до відділку я неодноразово запитувала про підстави мого затримання. Після встановлення моєї особи співробітник СБУ повідомив, що я нібито перебуваю в розшуку за «статтею 4.7». Наскільки мені відомо, такої статті не існує ані в Кримінальному кодексі України, ані в Кодексі України про адміністративні правопорушення.

Після цього мене було поміщено до ізолятора тимчасового тримання (ІТТ). При цьому мені не було роз'яснено мої права, не було надано можливості скористатися правовою допомогою адвоката, а також не було забезпечено виклик адвоката, незважаючи на моє право на захист.

Вважаю, що зазначені дії можуть свідчити про незаконне затримання, порушення мого права на захист та інші порушення вимог чинного законодавства України. У зв'язку з цим прошу прокуратуру провести повну та неупереджену перевірку викладених обставин, надати правову оцінку діям зазначеної особи та, у разі встановлення порушень, притягнути винних осіб до відповідальності згідно із законом.

Накладення санкцій або компенсацій: -
Будь-які докази (або прохання про вилучення) на підтвердження правопорушення: мяу ( Також прохання на вилучиння відео доказів із службової боді камери співробітника на підтвердження ситуації ).
Дата і час інциденту: 02.08.2026 (17:38 - 17:42)
До скарги до прокуратури додаю: -

Електронна копія ID-картки: паспорт
Номер телефону , електронна пошта: milakissa (Дс)

Дніпровський Назарій

Новий гравець
Реєстрування
17 Лип 2026
Дописи
6
Реакції
0
Бали
6
Вітаю! Після перегляду матеріалів справи порушень у діях працівників СБУ не виявлено. Справу ЗАКРИТО.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі