Зачинено Заява до прокуратури №60

Реєстрування
9 Лис 2025
Дописи
12
Реакції
6
Бали
6
Я, громадянин України Руслан Белий, подаю заяву до прокуратури на громадянина Келеі Гремер та прошу перевірити наступні обставини та зробити висновок. До поданого позову щодо накладення санкцій або компенсацій за рахунок відповідних осіб (за рахунок держави/за рахунок організації/з особистих коштів відповідача).
Організація: НПУ
Детальний опис правопорушення:

17 квітня 2026 року о 19 годині 41 хвилині працівник поліції здійснив винесення постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу відносно мене, не повідомивши при цьому конкретної причини зупинки та суті інкримінованого правопорушення.

Після мого звернення з вимогою роз’яснити підстави винесення зазначеної постанови, працівник поліції повідомив, що штраф накладено у зв’язку з нібито перевищенням допустимого рівня тонування скла транспортного засобу.

На поставлене мною запитання щодо способу встановлення зазначеного порушення без використання спеціальних технічних засобів контролю, працівник поліції пояснив, що визначив рівень тонування візуально, без застосування відповідного сертифікованого приладу.

У ході подальшого спілкування я висловив сумнів щодо об’єктивності такого визначення та зазначив, що, на мою думку, рівень тонування відповідає встановленим нормативам.

У відповідь на це працівник поліції допустив некоректне висловлювання, яке не стосується суті правопорушення, після чого припинив спілкування та залишив місце події, не надавши додаткових роз’яснень.

Накладення санкцій або компенсацій: Так
Будь-які докази (або прохання про вилучення) на підтвердження правопорушення: ТУТ
Дата і час інциденту: 17.04.26 Час 19:41
До скарги до прокуратури додаю:
Електронна копія ID-картки: https://postimg.cc/jW8jXg4z
Номер телефону , електронна пошта,@ruslan_11061998

Захар Петренко

Прокурор I Центральна Україна [01]
Реєстрування
8 Лют 2024
Дописи
70
Реакції
38
Бали
73
Я, громадянин України Руслан Белий, подаю заяву до прокуратури на громадянина Келеі Гремер та прошу перевірити наступні обставини та зробити висновок. До поданого позову щодо накладення санкцій або компенсацій за рахунок відповідних осіб (за рахунок держави/за рахунок організації/з особистих коштів відповідача).
Організація: НПУ
Детальний опис правопорушення:

17 квітня 2026 року о 19 годині 41 хвилині працівник поліції здійснив винесення постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу відносно мене, не повідомивши при цьому конкретної причини зупинки та суті інкримінованого правопорушення.

Після мого звернення з вимогою роз’яснити підстави винесення зазначеної постанови, працівник поліції повідомив, що штраф накладено у зв’язку з нібито перевищенням допустимого рівня тонування скла транспортного засобу.

На поставлене мною запитання щодо способу встановлення зазначеного порушення без використання спеціальних технічних засобів контролю, працівник поліції пояснив, що визначив рівень тонування візуально, без застосування відповідного сертифікованого приладу.

У ході подальшого спілкування я висловив сумнів щодо об’єктивності такого визначення та зазначив, що, на мою думку, рівень тонування відповідає встановленим нормативам.

У відповідь на це працівник поліції допустив некоректне висловлювання, яке не стосується суті правопорушення, після чого припинив спілкування та залишив місце події, не надавши додаткових роз’яснень.

Накладення санкцій або компенсацій: Так
Будь-які докази (або прохання про вилучення) на підтвердження правопорушення: ТУТ
Дата і час інциденту: 17.04.26 Час 19:41
До скарги до прокуратури додаю:
Електронна копія ID-картки: https://postimg.cc/jW8jXg4z
Номер телефону , електронна пошта,@ruslan_11061998
Беру на розгляд!

Захар Петренко

Реєстрування
8 Лют 2024
Дописи
70
Реакції
38
Бали
73
1776674841128.png

Захар Петренко

Реєстрування
8 Лют 2024
Дописи
70
Реакції
38
Бали
73
КИЇВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ПРОКУРАТУРА
_______________________________________________________________________________________________

ВИСНОВОК
СЛУЖБОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ
№04/04-2026

У ході проведення службового розслідування встановлено, що у діях працівника Національної поліції України, майора Келсі Гремера, заступника начальника сектору реагування патрульної поліції, відсутні порушення вимог чинного законодавства та внутрішніх нормативно-правових актів. Наявні матеріали, у тому числі пояснення сторін, не підтверджують фактів неправомірної поведінки з боку вказаного працівника.

1. ВИСНОВОК:
    Комісія дійшла висновку, що у діях працівника поліції відсутні ознаки порушення службової дисципліни та вимог нормативно-правових актів.
Перевіркою встановлено, що дії працівника поліції здійснювалися в межах наданих повноважень та відповідали вимогам чинного законодавства України, зокрема внутрішніх нормативних документів Національної поліції України. Порушень порядку зупинки транспортного засобу, здійснення процесуальних дій або застосування заходів впливу не встановлено.

Разом з тим встановлено, що дії працівника поліції щодо реагування на можливе порушення, пов’язане з тонуванням скла транспортного засобу, були обґрунтованими, оскільки відповідно до ст. 29-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення тонування скла транспортних засобів забороняється.

Ураховуючи викладене, комісія дійшла висновку:

Підстав для притягнення майора Келсі Гремера, заступника начальника сектору реагування патрульної поліції, до дисциплінарної відповідальності не вбачається.

Матеріали службового розслідування залишити без подальшого реагування дисциплінарного характеру.

У разі надходження додаткових доказів або нових обставин питання може бути переглянуто у встановленому законодавством порядку.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі