Юра Хомс
HOMS - 100 ❤
- Реєстрування
- 20 Січ 2023
- Дописи
- 27
- Реакції
- 24
- Бали
- 11
Заява
Я, громадянин України Юра ХОМС, подаю заяву до прокуратури на громадянина Максим ЛЕНЕЙК та прошу перевірити наступні обставини та зробити висновок. Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав, яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, сержант національної поліції України Максим ЛЕНЕЙК (далі - поліцейський) незаконно мене затримав та недотримався моїх законних прав. Можливо поліцейський був у стані алкогольного або наркотичного сп*яніння. Знизу я розписав, які порушення вчинив поліцейський на мою думку.
Стаття 5. Побої, мордування та умисні тілесні ушкодження:
Частина 2. Умисне легке тілесне ушкодження
Покарання: Караються штрафом у розмірі від 50000 до 100000 гривень.
(Проявилося на 1:24. Поліцейський ударив в момент конвоювання)
Стаття 8. Незаконне позбавлення волі або викрадення людини:
Частина 1. Незаконне позбавлення волі або викрадення людини
Покарання: Караються позбавленням волі на строк від 2 до 3 років ув'язнення.
(Проявилося на 10:24. Незаконне перенаправлення громадянина в ізолятор тимчасово тримання)
Стаття 16. Умисне знищення або пошкодження майна:
Частина 2. Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах
Покарання: Караються штрафом у розмірі від 150000 до 300000 гривень або позбавленням волі на строк від 2 до 4 років ув'язнення.
(Проявилося в пошкодженні моєї автівки, на моєму записі видно тільки наслідок: простілені праве переднє та праве заднє колеса, вм*ятини та диміння підкапотного середовища. Але експертиза та запис з нагрудної камери поліцейського можуть підтвердити ці ствердження)
Стаття 46. Службова недбалість:
Частина 1. Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб
Покарання: Караються штрафом у розмірі від 100000 до 250000 гривень або позбавленням волі на строк від 1 до 2 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 2 місяців.
(Проявилося в ненормальній поведінці працівника, багаторазове порушення статуту, законів та конституції України)
Стаття 51. Порушення права на захист:
Частина 1. Недопущення чи ненадання своєчасно захисника, а також інше грубе порушення права підозрюваного, обвинуваченого на захист, вчинене поліцейським, працівником СБУ, слідчим, дізнавачем, прокурором або суддею
Покарання: Караються позбавленням волі на строк від 2 до 4 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 1 місяцю або без такого.
(Проявилося від 4:30. Порушення мого права на телефонний дзвінок та ненадання його )
Організація: НПУ
Детальний опис правопорушення: сказано вище
Накладення санкцій або компенсацій: Переміщення в ІТТ
Будь-які докази (або прохання про вилучення) на підтвердження правопорушення: *відео*
Дата і час інциденту: 2026.03.26 22:09-49
До скарги до прокуратури додаю:
Електронна копія ID-картки: ID
Номер телефону , електронна пошта : ((@GeorGGeg geogeeg))