Тео Хернандез
Отаман
- Реєстрування
- 18 Сер 2025
- Дописи
- 96
- Реакції
- 29
- Бали
- 21
Заява №173
Я, Тео Хернандез, проживаю в місті Київ та є громадянином Подільського краю.
Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав , яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, зі сторони працівників НПУ було виявлено деякі порушення. А саме:
Кримінально Процесуального Кодексу Подільського Краю, Розділ 4. Стадії застосування сили, Стаття 20, пункт 2,
Допит підозрюваного або обвинуваченого проводиться за участю адвоката, якщо:
- адвокат прибув;
- або особа наполягає на його присутності.
Стаття 21.3 Стадії застосування сили.
Загальний статут Національної Поліції України, 2.17 Заборонено ігнорування прохання/скарги/заяви від простих громадян.
Закон "Про внесення змін до закону про Адвокатуру та адвокатьську діяльність", Розділ 4, Стаття 12, Співробітник правоохоронних органів не має права перешкоджати законному проходу, а так само знаходженню адвоката в ізоляторі тимчасового тримання.
Я являюсь приватним адвокатом малої кваліфікації, прибув на виклик клієнта. Вперше я помітив даних працівників державної влади й попросив пропустити в ІТТ, на що отримав у відповідь, щось не зрозуміле та працівникі зразу поїхали. Після чого, через деякий час мені поступив ще один виклик від клієнта, на який я успішно прибув, після чого працівники НПУ, почали проганяти мене зі словами, що вони мене не викликали та я не можу там знаходитись. Після моїх спроб пояснити, що я маю право перебувати і що людина мене викликала, мене взяли у кайданки, після чого ще й всунули кляп в рот, що є вже перевищенням їхніх повноважень. Як можна побачити на моїй відеофіксації, на яку я маю повне право, я простояв у кайданках довго, без будь-якої можливості щось зробити. До цього всього, видно халатне несення служби та низький професіоналізм даних співробітників, за що я б хотів, щоб розібрались, оскільки це не одинока ситуації зі сторони державних органів.
З повагою
Тео Хернандез
З повагою
Тео Хернандез