В очікуванні Заява №199

Тонні Дніпровський

Енергійний!
Активний гравець
Реєстрування
9 Сер 2023
Дописи
928
Реакції
1,848
Бали
153

Заява №

Я, Тонні Дніпровський, проживаю в місті Київ, та є громадянином Подільського краю.​

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав, яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема,​

Мене зупинив працівник поліції Сергій Шмигелський за їзду по зустрічній смузі. Він представився, але я толком не зрозумів наступне.​

Він потребує надання паспорту, техпаспорту та водійського посвідчення, посилаючись на статтю 15 Закону України "Про Національну поліцію". Відповідно до цієї статті, поліцейський має право вимагати в особи пред’явлення нею документів, а саме паспорту, за певних умов. Проте в моїй ситуації це вже йде порушення.​

Далі людина говорить, що він веде відео-фіксацію за статтею 17 цього ж закону, яка називається "Вимога залишити місце і обмеження до визначеної території". Після чого я його починаю переправляти, і він одразу змінює покази та говорить: "Я не казав стаття 17, я казав стаття 18". Це вже пряме введення в оману.​

Коли я запитав підставу для зупинки мого транспортного засобу, працівник каже: «Їзда по зустрічній смузі». Але якщо ми відкриваємо статтю 16 Закону України "Про Національну поліцію" та пункти, відповідно до яких працівник має право зупинити ТЗ, то такого пункту там взагалі не існує!​

Коли я запитав працівника поліції, чи я затриманий, я отримав чітку відповідь "ні". Після цього я хотів їхати, але працівник фактично обмежував мою свободу пересування. Якщо він вважав моє перебування там обов'язковим, він мав чітко пояснити, що я зобов'язаний дочекатися кінця проведення процесуальних дій. Оскільки він цього толком не пояснив, а статусу затриманого я не мав, я міг спокійно продовжувати рух.​

Стаття 98. Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу.​

Стаття 100. Службова недбалість.​

Доказ не зберігся, запросіть докази в патрульного.​

З повагою,​

Тонні Дніпровський​

Останнє редагування:

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі