Мусаші Міямото
02 | Західна Україна
- Реєстрування
- 6 Лип 2025
- Дописи
- 15
- Реакції
- 31
- Бали
- 16
- Нікнейм адміністратора: Моана Рейнер
- Особистий нікнейм: Іван Стелепаний
- Суть скарги:
Мені повідомили, що мій нікнейм "Іван Стелепаний"не відповідає правилам проекту. (таймкод: 0:14)
Я уважно ознайомився з усіма пунктами правил, і вважаю, що мій нікнейм не порушує жодного з них.- Нікнейм є українським (складається з українських слів, хоча трактування можливе різне) і відповідає вимогам RP, що не суперечить правилам про російськомовні нікнейми та нікнейми, що не є фізичними особами.
- Він не містить образливого чи провокаційного вмісту.
- Він не є зменшено-пестливою формою і не є набором літер.
- Він не схожий на нікнейми адміністрації, розробників чи відомих блогерів.
Я хочу додати, що прізвище "Стелепаний" є цілком реалістичним і відповідає традиційним моделям утворення українських прізвищ.
Докази реалістичності прізвища:
Історичне коріння. Українські прізвища часто утворювалися від прізвиськ, які надавалися людям за певними ознаками, рисами характеру, професією або діями. Наприклад, прізвиська могли виникати від дієслів.
Словотворча модель. Прізвище "Стелепаний" утворене від дієслова (а також це є діалектичне слово по крайній мірі в тому регіоні де я проживаю) "телепати" (в значенні "стукати", "ляскати", "балакати") за допомогою префікса "с-" та суфікса "-аний". Це типова модель утворення прізвищ в українській мові. Це прізвище могло бути дане людині, яка часто, наприклад, "телепала" язиком, тобто багато говорила, або ж за іншою характерною звичкою.
Аналогія з іншими прізвищами.Українська мова має безліч прізвищ, утворених за схожою моделлю, що походять від дієслів чи прикметників, наприклад:- Непийпиво (від звички не пити пиво)
- Слабошпицький (від слабої шпиці)
- Неїжсало (від звички не їсти сало)
- Запорожець (від місця походження)
Таким чином, мій нікнейм "Іван Стелепаний" відповідає не лише правилам гри, а й реальним лінгвістичним (а також воно вкладається в загальну систему української ономастики), та історичним традиціям українського прізвищетворення. Це цілком логічне прізвище для рольової гри (RP).
Також, хотів би зазначити те що в правилах нічого не пише про те що прізвище повинно існувати в реальному житті (таймкод: 1:04), бо головна мета RP-ігор — це створення реалістичного ігрового світу. Прізвище, утворене за логікою української мови, повністю відповідає цьому принципу.
Я провів у грі понад 400 годин і досягнув 15 рівня під цим нікнеймом. За цей час я неодноразово звертався до адміністрації з різних питань, і жодного разу мені не було зроблено зауваження щодо мого ніку. Рішення змінити нікнейм, що раптово з'явилося після такого тривалого часу, є вкрай несправедливим. Це виглядає як нав'язування обов'язкового донату після того, як я вже вклав стільки часу і зусиль у розвиток свого персонажа.
Нікнейм "Моана Рейнер" може мати порушення правил.
Я також хотів би звернути вашу увагу на потенційне порушення в нікнеймі адміністратора — "Моана Рейнер". Хоча це не є традиційним українським ніком (якщо трактувати будову на основі слів що існують в українській мові), основна проблема полягає в прізвищі "Рейнер".
Згідно з відкритими джерелами, в Україні існує зареєстрована юридична особа — ТОВ «РЕЙНЕР». Відповідно до пункту правил, який забороняє "згадка або назви сторонніх проєктів, програм, засобів, тощо", використання назви "Рейнер" може вважатися порушенням. У той час як моє прізвище, є утвореним за українською мовною логікою, прізвище "Рейнер" збігається з назвою реальної компанії, що прямо суперечить правилам.
Прошу вас провести справедливий та неупереджений аналіз обох ситуацій, враховуючи наведені мною аргументи.
4.Доказ видачі покарання (скріншот/відео): тут5.Дата походження: 03.08.2025
Останнє редагування: