База знань МОЗ | Правила госпіталізації пацієнта до лікарні

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Даниїл Хліманцов

Пенсія | Hlimancov FamQ
Реєстрування
19 Лис 2024
Дописи
266
Реакції
345
Бали
279
Вік
25
Адреса
Великі Геївці
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я

Шановні колеги та пацієнти! Госпіталізація та подальше лікування суворо регулюються статутом Міністерства Охорони Здоров'я. Дотримання чіткої послідовності дій та якісна відігровка є запорукою професійного рівня RolePlay у нашій організації.

Загальний порядок госпіталізації

• Прибуття до лікарні: Пацієнт може звернутися самостійно або бути доставленим бригадою екстреної медичної допомоги (швидкою).
  • Первинна діагностика: Лікар зобов'язати запитати про загальне самопочуття пацієнта («На що скаржитесь?») та провести поверхневий медичний огляд.
  • Документальне оформлення: Використання профільних RP-команд (/me, /do, /try) для заповнення медичної картки та фіксації госпіталізації в системі.
  • Стаціонарне лікування: Після встановлення діагнозу хворого направляють до ліжка в палаті, де відбувається системне відновлення здоров'я (HP).

Основні правила для пацієнтів та відвідувачів

• Дотримання черги: Категорично заборонено вибігати наперед інших пацієнтів або заходити в службові приміщення лікарні без дозволу персоналу.
  • Культура поведінки: Заборонено кричати, влаштовувати бійки чи використовувати нецензурну лексику в стінах медичного закладу.
  • Обов'язкова RP-відігровка: Якщо лікар просить вас «лягти на кушетку» або «прийняти призначені ліки», ви повинні підіграти через текстовий чат або відповідні анімації.
  • Вартість послуг: Як правило, системне лікування в лікарняній палаті є безкоштовним або коштує мінімальну суму ігрової валюти (залежно від актуальних налаштувань сервера).

Покроковий алгоритм та приклади RP-відігровки для медика

Для якісної відігровки процесу госпіталізації дотримуйтеся логічного ланцюжка: від реєстрації прибуття до розміщення пацієнта в палаті.

1. Прибуття та реєстрація пацієнта
  • /me дістав медичний планшет та відкрив загальну базу даних лікарні
  • /do Планшет увімкнений, на екрані відкрито електронний розділ "Реєстрація пацієнтів".
  • /me ввів анкетні дані пацієнта (ім'я, вік) та зафіксував причину госпіталізації
  • Діалог: «Вітаю, я черговий лікар. Зараз ми швидко оформимо вас до стаціонару. Будь ласка, не хвилюйтеся, ви у безпеці.»

2. Транспортування тяжкохворого до палати
  • /me підкотив медичну каталку впритул до задніх дверей карети швидкої допомоги
  • /me обережно переклав пацієнта з нош машини на м'яку каталку
  • /do Пацієнт надійно розташований на каталці.
  • /me зафіксував потерпілого захисними ременями та обережно попрямував до ліфта

3. Оформлення в палаті та підключення обладнання
  • /me закотив каталку до лікарняного ліжка та допоміг пацієнту комфортно перелягти
  • /me дістав з медичної шафки чистий комплект постільної білизни та застелив ліжко
  • /do На приліжковій тумбі встановлено сучасний монітор показників життєдіяльності.
  • /me прикріпив одноразові датчики до грудей пацієнта та зафіксував пульсоксиметр на пальці
  • /do На моніторі стабільно відображаються пульс та поточний рівень кисню в крові.

4. Призначення та встановлення крапельниці
  • /me відкрив одноразовий стерильний набір для встановлення внутрішньовенного катетера
  • /me ретельно обробив ділянку шкіри на руці пацієнта серветкою з антисептиком та ввів голку у вену
  • /do Катетер успішно встановлено та надійно зафіксовано медичним пластиром.
  • /me під’єднав інфузійну систему з лікарським розчином до катетера та налаштував швидкість подачі
  • Діалог: «Це фізрозчин з вітамінним комплексом та знеболювальним. Вам стане значно легше вже за 10-15 хвилин.»

Важливо знати (Медичний регламент)

Згідно з сучасними медичними вимогами, госпіталізація проводиться за суворими показаннями, коли загальний стан здоров'я пацієнта потребує цілодобового нагляду та інтенсивної терапії.

• Екстрена госпіталізація: Проводиться виключно виїзними бригадами швидкої допомоги при критичних, загрозливих для життя станах.
  • Планова госпіталізація: Потребує наявності офіційного направлення від профільного лікаря та попереднього погодження точної дати.
  • Необхідні документи: Пацієнт повинен мати при собі паспорт громадянина, актуальні результати базових аналізів та лікарське направлення.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Угорі