Ростислав Фамовичь
Француз 03 сервера
- Реєстрування
- 15 Січ 2025
- Дописи
- 131
- Реакції
- 44
- Бали
- 73
Субординація - це встановлений порядок службових відносин, за якого особи нижчого звання або посади підпорядковуються вищому керівництву. Вона включає обов’язкове виконання наказів, дотримання дисципліни, повагу до старших за званням та офіційно-ввічливе спілкування.
Дисципліна — це система правил і вимог, яких повинна дотримуватися людина чи група людей для підтримання порядку, організованості та ефективності діяльності.
У широкому значенні дисципліна — це порядок поведінки, що ґрунтується на свідомому виконанні встановлених норм і обов’язків.
У навчанні чи роботі дисципліна означає точне й сумлінне виконання завдань, розпорядку дня, інструкцій.
У військовій чи професійній сфері дисципліна часто має ще й суворий контроль та підпорядкування старшим за посадою.
Рекомендовані формулювання для службового спілкування:
Казати замість «Привіт» - «Вітаю/Добрий день/ Бажаю здоров'я»
Казати замість «Да» - «Так/Саме так»
Казати замість «Нєт» - «Ні/Ніяк ні»
Казати замість «Можна» - «Дозвольте»
Казати замість «Не знаю» - «Не володію інформацією»
Казати замість «Ладно/Окей» - «Добре/Слухаюся»
Казати замість «Спасибі» - «Дякую»
Казати замість «Що сталося?/Як там справи?» - «Доповісти обстановку!»
Приклад звертення до колег та керівництва:
Казати замість "Некит зв'язок/Блат/Блатний" - "Пане Головний Лікар зв'язок / Пане андрій Блатний зв'язок/дозвольте звернутись"
- "Пане Ім'я Прізвище/посада дозвольте звернутись"
Примітка: За порушення субординації до працівника може бути притягнуто дисциплінарні стягнення в виді усне попередження / догана / звільнення