База знань МОЗ | Субординація

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Cаша Медвідь

Отаман
Лідер
Реєстрування
22 Лип 2023
Дописи
65
Реакції
28
Бали
63

Вітання! Цитата до теми: "Як ви ставитеся до інших, так вони будуть ставитися і до вас

Субординація це встановлений порядок службових відносин, за якого особи нижчого звання або посади підпорядковуються вищому керівництву. Вона включає обов’язкове виконання наказів, дотримання дисципліни, повагу до старших за званням та офіційно-ввічливе спілкування.

Дисципліна це система правил і вимог, яких повинна дотримуватися людина чи група людей для підтримання порядку, організованості та ефективності діяльності.

У широкому значенні дисципліна це порядок поведінки, що ґрунтується на свідомому виконанні встановлених норм і обов’язків.

У навчанні чи роботі дисципліна означає точне й сумлінне виконання завдань, розпорядку дня, інструкцій.

У військовій чи професійній сфері дисципліна часто має ще й суворий контроль та підпорядкування старшим за посадою.

Рекомендовані формулювання для службового спілкування:

Казати замість «Привіт» - «Вітаю/Добрий день/ Бажаю здоров'я»
Казати замість «Да» - «Так/Саме так»
Казати замість «Нєт» - «Ні/Ніяк ні»
Казати замість «Можна» - «Дозвольте»
Казати замість «Не знаю» - «Не володію інформацією»
Казати замість «Ладно/Окей» - «Добре/Слухаюся»
Казати замість «Спасибі» - «Дякую»
Казати замість «Що сталося?/Як там справи?» - «Доповісти обстановку!»

Приклад звертення до колег та керівництва:

Казати замість "Андрюша зв'язок/Блат/Блатний" - "Пане Головний Лікар зв'язок / Пане андрій Блатний зв'язок/дозвольте звернутись"
- "Пане Ім'я Прізвище/посада дозвольте звернутись"

Примітка: За порушення субординації до працівника може бути притягнуто дисциплінарні стягнення в виді усне попередження / догана / звільнення

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі