База знань МОЗ | Субординація

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Даниїл Хліманцов

Головний лікар | Чорноморський край
Лідер
Реєстрування
19 Лис 2024
Дописи
281
Реакції
305
Бали
123
Вік
25
Адреса
Великі Геївці
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я

Вітаємо, колеги! Дотримання субординації та ділового етикету є основою ефективної роботи лікарні та запорукою порядку в колективі. Ознайомтеся з правилами спілкування та дисциплінарними нормами.

1. Основні поняття: Субординація та Дисципліна

• Субординація — це встановлений порядок службових відносин, за якого особи нижчого звання або посади підпорядковуються вищому керівництву. Вона включає обов’язкове виконання наказів, дотримання дисципліни, повагу до старших за званням та офіційно-ввічливе спілкування.
  • Дисципліна — це система правил і вимог, яких повинна дотримуватися людина чи група людей для підтримання порядку, організованості та ефективності діяльності.

• У широкому значенні: порядок поведінки, що ґрунтується на свідомому виконанні встановлених норм і обов’язків.
    • У навчанні чи роботі: точне й сумлінне виконання завдань, розпорядку дня, інструкцій.
    • У професійній сфері: суворий контроль та підпорядкування старшим за посадою.

2. Стандарти службового спілкування (Словник МОЗ)

Уникайте розмовної лексики в рації та при спілкуванні з колегами. Використовуйте затверджені ділові формулювання:

Неформально (Заборонено)Ділово (Обов'язково до використання)
«Привіт»«Вітаю / Добрий день / Бажаю здоров'я»
«Да»«Так / Саме так»
«Нєт»«Ні / Ніяк ні»
«Можна»«Дозвольте»
«Не знаю»«Не володію інформацією»
«Ладно / Окей»«Добре / Слухаюся»
«Спасибі»«Дякую»
«Що сталося? / Як там справи?»«Доповісти обстановку!»

3. Правила звернення до колег та керівництва

• ЗАБОРОНЕНО: Звертатися на ім'я без звання, переходити на «ти» або використовувати прізвище в грубій формі (наприклад: «Даниїл зв'язок» або «Хліманцов»).
  • ПРАВИЛЬНО:

• «Пане Головний Лікар зв'язок»
    • «Пане Даниїл Хліманцов зв'язок / дозвольте звернутись»
    • «Пане [Ім'я Прізвище / посада] дозвольте звернутись»

4. Відповідальність за порушення

Увага! За порушення субординації, службової етики чи дисципліни до працівника застосовуються дисциплінарні стягнення залежно від тяжкості проступку:

• Усне попередження
  • Догана
  • Звільнення з лав МОЗ

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Угорі