- Реєстрування
- 9 Бер 2024
- Дописи
- 934
- Реакції
- 555
- Бали
- 153
Основні правила та положення сімейного лікара
Сімейний лікар — це лікар загальної практики, який надає первинну медичну допомогу пацієнтам різного віку та статі, лікуючи поширені захворювання, контролюючи стан здоров'я родини, а також координуючи лікування з вузькопрофільними спеціалістами.Положення та повноваження:
- Проводити огляди, консультувати та лікувати пацієнтів у межах своїх компетенцій.
- Виписувати рецепти на базові медикаменти (анальгетики, жарознижувальні, антисептики тощо).
- Видавати довідки про стан здоров’я, лікарняні листи, медичні висновки.
- Залучати пацієнтів до регулярних профілактичних оглядів.
- Направляти пацієнтів до спеціалістів або в лікарню у випадках, коли лікування потребує складного втручання.
- Викликати швидку допомогу у разі невідкладних станів.
Обов’язки сімейного лікара:
1. Дотримуватись медичної етики та конфіденційності інформації про пацієнта.
2. Поводитись коректно під час RP-взаємодії з пацієнтами.
3. Реалістично проводити медичні процедури, не спрощуючи їх.
4. Вести медичні записи (мінімум короткий опис огляду, скарг, лікування).
5. Здійснювати прийом згідно з робочим графіком.
6. Вчасно повідомляти про надзвичайні ситуації (епідемії, травми, смерть) керівництво МОЗ або відповідні служби.
Заборони сімейного лікара:
1.2 Використовувати службове становище для власної вигоди (корупція, вимагання грошей тощо).
1.3 Призначати небезпечні або вигадані препарати.
1.4 Порушувати лікарську таємницю (розголошення даних пацієнта без згоди).
1.5 Видавати фальшиві довідки чи рецепти.
1.6 Уникати відповідальності за неправильні дії.
1.7 Зловживати анімаціями чи командами, щоб “миттєво лікувати”.
Правила розторгнення декларації між сім'єю та МОЗ:
1. Для розторгенння декларації між МОЗ та сім'єю потрібно заповнити документ про розторгнення декларації в якому ви повинні вказати коректну причину розторгнення,а також залишити відгук про роботу лікаря.
2. Лікар,щоб розірвати декларацію із сім'єю повинен заповнити документ про розторгнення декларації.
3. У випадку розриву декларації кошти заплачені за послуги не повертаються.
У випадку порушеннь зі сторони сімейного лікаря,та ви розірвали декларацію. Щоб повернути кошти ви можете написати клопотання до суду.
Додаткова інформація:
2.1 Один лікар має право лікувати максимум 3 сім'ї.
2.2 Сім'я яка бажає мати сімейного лікара повинна складатись максимум з 10 осіб та мінімум з 3 осіб.
2.3 Щотижнева оплата повинна проходити на фонд "Будуємо Україну разом".
2.4 Ви можете придбати додаткові послуги оплативши їх одразу на місці.
2.5 Лікар має право розірвати деклараці із сім'єю,якщо на це є певні причини.
2.6 Сім'я може оформити сімейного лікара одразу на 2+ тижнів,оплативши в фонд та заповнивши декларацію відповідно (Максимум 27 днів).Причини: Неадекватне ставлення,порушення умов декларації,та інші порушення які передбачені в законодовсті.
2.7 Викликати сімейного лікара ви можете через телефон за номером 103.Примітка: Оплатити за 2 тижні якщо кількість осіб в сім'ї 1-3 в фонд 4.000.000 гривень і обов'язково вказати під час заповнення декларації.
Приклад: Сім'я Зеленських - викликаємо сіменого лікара Олесь Гончар
Порядок дій для оформлення сімейного лікара:
1. Оплатити послуги в фонд "Будуємо Україну разом".Ви повинні зафіксувати відеодоказом/фотодоказом перечислення коштів в фонд "Будуємо Україну разом".
2. Заповнити декларацію.
Щотижневий тариф:
1. Сім'я яка складається з 1-3 осіб - 2.000.000 гривень
2. Сім'я яка складається з 4-5 осіб - 3.000.000 гривень
3. Сім'я яка складається з 5-10 осіб - 4.000.000 гривень
Додаткові послуги:
1. Лікар залишиться на 20 хвилин за потреби - 100.000 гривеньДодаткові послуги ви оплачуєте на місці.
2. Лікар може полікавати хворобу людині яка не є учасником сім'ї - 50.000 гривень
3. Лікар може провести повне лікування однієї хвороби (2/3 стадії) - 600.000 гривень
Останнє редагування модератором: