Вася Бульдозер
Кошовий отаман
- Реєстрування
- 16 Лип 2023
- Дописи
- 111
- Реакції
- 49
- Бали
- 31
- Нікнейм адміністратора: Марія Тейлор
- Особистий нікнейм: Отто Пантера
- Суть скарги:
- Стаття 12. Повноваження СБУ
1) Служба безпеки України відповідно до покладених на неї завдань:
- Забезпечує захист державного суверенітету, конституційного ладу і територіальної цілісності України від протиправних посягань з боку окремих осіб та їх об'єднань.
- Подає наявними силами і засобами, в тому числі і технічними, допомогу органам Національної поліції, іншим правоохоронним органам у боротьбі із вчиненням кримінальних правопорушень.
- Виконує за дорученням Президента України інші завдання, безпосередньо спрямовані на забезпечення внутрішньої та зовнішньої безпеки держави.
- Здійснює управління об’єктами державної власності, що належать до сфери її управління, у порядку, визначеному законом.
- Здійснює контррозвідувальні заходи з метою попередження, виявлення, припинення і розкриття будь-яких форм розвідувально-підривної діяльності проти України
- Виявляє, припиняє та розкриває кримінальні правопорушення, розслідування яких віднесено законодавством до компетенції Служби безпеки України, проводити їх досудове розслідування; розшукувати осіб, які переховуються у зв'язку із вчиненням зазначених кримінальних правопорушень.
- Забезпечує захист громадян Україні та їхнього майна.
- Розшукує та затримує осіб, які перебувають в розшуку.
- Здійснює превентивну та профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання вчиненню правопорушень.
- Вживає заходів, спрямованих на усунення загроз життю та здоров’ю фізичних осіб і публічній безпеці, що виникли внаслідок учинення кримінального, адміністративного правопорушення.
2) Співробітникам СБУ для виконання покладених на них обов'язків надається право:
- Вимагати від громадян та посадових осіб припинення правопорушень, перевіряти у зв'язку з цим документи, які посвідчують їх особу, а також проводити огляд осіб, їх речей і транспортних засобів, якщо є загроза втечі підозрюваного або знищення чи приховання речових доказів злочинної діяльності.
- Подавати державним установам, організаціям усіх форм власності обов'язкові для розгляду пропозиції з питань національної безпеки, у тому числі із забезпечення охорони державної таємниці.
- Одержувати на письмовий запит керівника відповідного органу Служби безпеки України від державних установ, організацій, громадян та їх об'єднань дані і відомості, необхідні для забезпечення державної безпеки України, а також користуватись з цією метою службовою документацією і звітністю.
- Входити у порядку, або забезпечення державної безпеки або проведенні слідчих дій, установ та організацій і військових частин, на їх територію і в службові приміщення. - 3) Відповідальність за неправомірні дії, що перешкоджають реалізації повноважень CБУ:
- Законні вимоги співробітників Служби безпеки України при виконанні ними службових обов'язків є обов'язковими для громадян і посадових осіб.
- Непокора або опір законним вимогам співробітників Служби безпеки України, неправомірне втручання в їх законну діяльність тягнуть за собою відповідальність, передбачену законодавством. - Позначив червоним пункти, я забезпечував охорону державному об'єкту, це моя пряма робота була, я при формі, мене не можуть взяти в кайданки та вивезти з частини, це суворо заборонено
- В першу чергу я уповноважена особа, я діяв в межах своїх повноважень, та згідно конституції.
- Доказ видачі покарання (скріншот/відео): -
- Дата походження: 05.03.2024
Останнє редагування: