База знань Міністерство Охорони Здоров'я | Клятва лікаря України

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Станіслав Kоломойський

Старожила UKRAINE GTA
Лідер
Реєстрування
20 Лют 2023
Дописи
280
Реакції
431
Бали
478

1786892604889.png

Клятва лікаря України

Тут ви можете ознайомитися з клятвою лікаря України, яку маєте нести протягом життя

Клятва Лікаря України
Набувши професії лікаря та усвідомивши важливість обов'язків, що покладаються на мене, в присутності моїх учителів і колег урочисто клянусь:

1. усі знання, сили та вміння віддавати справі охорони і поліпшення здоров'я людини, лікуванню і запобіганню захворювань, надавати медичну допомогу всім, хто її потребує;
2. незмінно керуватися у своїх діях і помислах принципами загальнолюдської моралі, бути безкорисливим і чуйним до хворих, визнавати свої помилки, гідно продовжувати благородні традиції світової медицини;
3. зберігати лікарську таємницю, не використовувати її на шкоду людині;
4. додержувати правил професійної етики, не приховувати правди, якщо це не зашкодить хворому;
5. постійно поглиблювати і вдосконалювати свої знання та вміння, у разі необхідності звертатися за допомогою до колег і самому ніколи їм у цьому не відмовляти, бути справедливим до колег;
6. власним прикладом сприяти вихованню фізично і морально здорового покоління, утверджувати високі ідеали милосердя, любові, злагоди і взаємоповаги між людьми.

Вірність цій Клятві присягаю пронести через усе своє життя.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі