Максим Альварез.
Ex.Генерал НПУ | Подільський Край
- Реєстрування
- 15 Бер 2023
- Дописи
- 186
- Реакції
- 221
- Бали
- 88
Вітаю шановні співробітники, в цьому розділі я розпишу все, що забов'язаний знати кожен з вас.
Глава перша: Закон про Національну поліцію України
Ніхто не просить вчити вас всі статті з цього закону. Я прошу вас знати лише основні від 15 до 25 статті.
Кожну з цих статей ви ЗАБОВ'ЯЗАНІ знати.
Глава друга: Кримінальний Процесуальний Кодекс України
Так само як і з ЗУ про НПУ, не треба вчити весь закон.
Ви забов'язані знати Розділ 3. та Розділ 4.
Бажано знати всі статті, але випишу самі важливі Стаття 11. ; Стаття 12.2 ; Стаття 15. ; Стаття 16. ; Стаття 18. ; Стаття 20.1. ; Стаття 20.2. ; Стаття 21. та всі 5 підпунктів до цієї статті, 21.1 і тд...
Глава третя: Конституція
Знати все не потрібно, але вчити треба=)
Стаття 158. ; та весь 13 Розділ
Глава четверта: Правила взаємодії з адвокатами
Ну тут все дуже і дуже просто.
Якщо людина хоче собі державного адвоката, ви викликаєте його у міжфракційну рацію та фіксуєте час, у адвоката є 3хв щоб відповісти та 5хв щоб приїхати, після того як ви викликали адвоката ви маєте зафіксувати час виклику та сказати його затриманому. Якщо адвокат відповів і вже стоїть у холі, ви піднімаєтесь до нього та просите посвідчення адвоката, після того як він показав посвідчення ви йдете в допросну де адвокат буде проводити процесуальні дії.
Якщо людина хоче собі приватного адвоката, ви дістаєте затриманому його телефон та даєте 1хв на пошук контакту(обов'язково фіксуйте час коли дали телефон) якщо за цю 1хв затриманий по РП не відіграв те що він комусь телефонує, тоді можете сміливо забирати телефон на продовжувати процесуальні дії. Якщо він вже дозвонився адвокату, тоді ми фіксуємо слово затриманого "адвокат їде" та час, з цього моменту починаєтесь відрахунок 5 хв, за цей час 5хв ви можете очікувати приватного адвоката у холі, коли він прибув перевірте його ліцензію та проводьте до допросної.
Часті запитання адвокатів на яких можна затупити:
Як кваліфікова дії мого затриманого? Це те як ми кваліфікуємо дію злочинця, до прикладу: Затриманний тікав від нас на автомобілі, протаранив два автобуси: Порушник, намагаючись уникнути відповідальності, не виконав законну вимогу поліцейських про зупинку, здійснив небезпечну втечу на транспортному засобі, створив аварійну обстановку та небезпеку життю та здоров'ю громадян
Хто був суб'єктом а хто об'єктом? Суб'єкт - це затриманий. Об'єкт - це те чому завдав шкоди наш затриманий, візьмемо випадок вище. Об'єкт - Автобуси, громадська безпека, здоров'я людей в автобусі.
Глава п'ята: правила міранди
Міранда - це обов'язкове правило, згідно з яким після затримання особі, яку затримують, повинні бути роз'яснені її права і вона має відповісти, що розуміє ці права. Все сказане затриманим до цього не може вважатися доказом(окрім відеофіксації прямого порушення законодавства). Після того, як співробітник зачитав "Міранду" він повинен запитати затриманого: "Ви зрозуміли ваші права?", якщо відповідь негативна, то співробітник зачитує "Міранду" повторно (максимум двічі).
Текст міранди
Ви маєте право зберігати мовчання!
Все, що ви скажете, може бути використано проти вас у суді.
Ви маєте право на приватного адвоката.
Якщо у вас немає коштів на приватного адвоката, то вам буде надано державного.
Також ви маєте право на один телефонний дзвінок тривалістю не довше 3 хвилин і на перекладача.
Вам зрозумілі ваші права?
Глава шоста: часті проблеми при зупинці Т/З
Я впевнений що у багатьох була така ситуація, коли ви просили вийти громадянина з авто і не знали на якій підставі він має вийти. Так от, Глава 2. Стаття 2.4, Поліцейський має право запросити вийти водія з автомобіля в таких випадках коли є достатні підстави вважати що водій може бути в стані алкогольного сп'яніння, коли водій або пасажири підозрюються в скоєнні злочину, коли є необхідною участь водія в оформленні документів або наданні допомоги іншим учасникам дорожнього руху.
Також, я впевнений, що коли ви зупиняєте авто, до вас під'їжджають клановці і питають на підставі чого ви зупинили ту чи іншу людину, скажу вам так, є два рішення: це попросити їх відійти від місця зупинки Т/З на підставі статті 17 ЗУ про НПУ, або просто не відповідати на їхні запитання якщо вони не заважають вашій роботі
Глава сьома: термінологія та принципи діяльності поліції
В розробці...