Розглянуто НПУ для Каріни Безсонової або вище

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Владислав Савчин

02 | Лідер НПУ у відставці
Реєстрування
15 Тра 2024
Дописи
175
Реакції
121
Бали
48
  1. Нікнейм гравця: 6889346, 6891790
  2. Особистий нікнейм: Моріс Шадоу
  3. Суть скарги:
    • Ненадання службового посвідчення при зверненні до громадянина

Працівник поліції, звертаючись до мене, не представився та не надав службового посвідчення, що є порушенням службової інструкції та підриває легітимність його дій.

• Вимога відійти без пояснення правової підстави

На моє законне питання щодо правової підстави вимоги «відійти на 5 метрів» відповіді не було надано, що є порушенням процедури комунікації з громадянами та службових інструкцій.

• Фізичне затримання без належного представлення та попередження

До мене була застосована фізична сила без попередження та без озвучення підстав для затримання, при цьому працівник знову не представився.

• Безпідставне та непропорційне застосування спецзасобу (електрошокера)

Тазер було застосовано в ситуації, що не відповідала критеріям застосування спецзасобів (не було загрози життю чи активного фізичного опору), що є перевищенням службових повноважень.

• Порушення процедури зачитування прав (права Міранди)

Права були зачитані лише один раз. На моє прохання повторити, співробітник відмовився, що є порушенням процесуальних норм та моїх прав як затриманого.

• Ігнорування наданого документа, що посвідчує особу

Попри те, що я надав водійське посвідчення, яке згідно з правилами є документом, що посвідчує особу, працівник поліції його проігнорував. Це свідчить про службову недбалість.

• Проведення сканування відбитків пальців через рукавиці

Працівник поліції здійснив сканування пальців, не знявши з мене рукавиці, що є нон-РП дією та порушенням технічної та процесуальної логіки.

• Додавання нової статті без повідомлення (10.9)

Після первинного затримання за статтею 10.10 мені була без пояснення та оголошення додана ще одна стаття — 10.9. Це є порушенням процедури інформування про підстави затримання.

Відсутність поверхневого огляду (обшуку) під час затримання

Під час затримання працівник поліції не провів поверхневий огляд (обшук), що є прямим порушенням процедури затримання згідно з внутрішніми регламентами та вимогами безпеки. Відсутність обшуку може свідчити про службову недбалість або ігнорування правил проведення затримань.

Також, порушення правил держ.орг:
      1.1, 1.2, 2.4, 2.7, 2.17, 2.22, 2.26, 2,32 (особливо), 2.40, 2.42.

Загальні правила серверу:

1.3, 6.15, 6.18, 6.19.

4. Докази (скріншот/відео): тик
  5. Дата порушення: 18.10.25
    Тайм коди: 00:30, 01:50, 05:20, 08:20 (ПРОХАННЯ: Переглянути весь фрапс, тоді буде видно всю ситацію)

Дякую за увагу!

Каріна Безсонова

Легенда | Західна Україна
Активний гравець
Реєстрування
27 Лип 2023
Дописи
475
Реакції
252
Бали
123
Вітаю!

Скаргу буде перерозглянуто.

| Розглянуто |

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі