Зачинено НПУ м. Харків | 15012025|49 ККУ | CLOSED

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Микита Андрійович

Пенсионер| Східна Україна
Реєстрування
5 Лис 2023
Дописи
87
Реакції
224
Бали
48
Статус: у провадженні
Дата відкриття: 15.01.2025.
Головний слідчий: Микита Андрійович.
Слідча група: Микита Андрійович, Олександр Артюшенко, Ілля Ілючок, Сергій Колєснік.

ФАБУЛА
Департаментом внутрішньої безпеки Харківського ГУНП проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 15012025 від 15.01.2025, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 49 КК України.

Досудовим розслідуваням встановлено, що 15.01.2025 приблизно о 18 год. 30 хв. співробітники ДРПП помітили, що невстановлена особа, порушуючи правила дорожнього руху рухається містом Харковом, на що в подальшому були зупитені, під час первірки документів виявилось, що в машині перебували співробітики НПУ, які були одягнуті у формений одяг.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання предметів, знарядь та інших речових доказів, а також встановлення фактичних відомостей щодо вищевказаних протиправних дій виникла необхідність в проведенні додаткових процесуальних слідчх (розшукових) дій.

ФІГУРАНТИ СПРАВИ

Іʼмя:
Ігнат Пілігріні.
Статус: учасник.
Попередня кваліфікація: ч. 1 ст. 49 ККУ .

ДОКАЗИ
Доказ №0001

ХІД РОЗСЛІДУВАННЯ: У провадженні

Останнє редагування:

Микита Андрійович

Реєстрування
5 Лис 2023
Дописи
87
Реакції
224
Бали
48
П О В І Д О М Л Е Н Н Я

про початок досудового розслідування

м. Харків «15» січня 2025 року​

Повідомляю, що «15» січня 2025 року, мною Генералом поліції ГУНП в м. Харкові, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 15012025 внесеного до ЄРДР 15.01.2025 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 49 КК України.

Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 1 ст. 49 КК України.

Відомості про кримінальне правопорушення, відповідно до вимог КПК України внесено ГУНП в м. Харкові до Єдиного реєстру досудових розслідувань «15» січня 2025 року за №15012025.

Микита Андрійович

Реєстрування
5 Лис 2023
Дописи
87
Реакції
224
Бали
48
ПОСТАНОВА
про визначення групи слідчиху кримінальному провадженні​

місто Харків «15» січня 2025 року

Начальник ГУНП в м. Харкові генерал поліції Микита Адрійович, розглянувши матеріали кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 15012025 від 15.01.2025, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 49 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Департаменту внутрішньої безпеки ГУНП в м. Харкові перебуває кримінальне провадження № 15012025 від 15.01.2025, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 49 КК України.

В ході проведення дізнання по кримінальному провадженню необхідно провести велику кількість слідчих та інших процесуальних дій в найкоротший термін, у зв'язку з чим, доцільно доручити проведення досудового розслідування групі дізнавачів.

Виходячись з вищевикладеного

ПОСТАНОВИВ:

Доручити проведення дізнання по кримінальному провадженню № 15012025 від 15.01.2025, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 49 КК України групі дізнавачів;

2. До складу групи дізнавачів по провадженню включити:

Керівника Департаменту внутрішньої безпеки ГУНП в м. Харкові генерала поліції Микиту Андрійовича;

Слідчого Департаменту внутрішньої безпеки ГУНП в м. Харкові підполковника поліції Олександра Артюшенка;

Слідчого Департаменту внутрішньої безпеки ГУНП в м. Харкові підполковника поліції Ілля Ілючок;

Слідчого Департаменту внутрішньої безпеки ГУНП в м. Харкові старшого сержанта поліції Сергія Колєсника;

Начальник ДВБ
ГУНП в Харківській області
генерал поліції
Микита АНДРІЙОВИЧ

Микита Андрійович

Реєстрування
5 Лис 2023
Дописи
87
Реакції
224
Бали
48
ПРОТОКОЛ
допиту свідка

м. Харків
15.01.2025 року

Допит розпочато о « 21 » годин « 50» год.;

Допит закінчено о « 22 » годин « 01» год.

Начальник ГУНП в м. Харкові генерал поліції Микита Адрійович, розглянувши матеріали кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 15012025 від 15.01.2025, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 49 КК України, допитав як свідка:

1. Прізвище, ім’я та по батькові Сергій Колєснік

2. Дата та місце народження 17.02.2004 р.н., м. Харків

3. Національність українець

4. Громадянство України

5. Освіта вища

6. Місце роботи (навчання) ГУНП в м. Харкові

7. Рід заняття та посада інспектор ДРПП

Свідку роз’яснено, що його викликано для дачі показань у кримінальному провадженні№ 15012025 від 15.01.2025, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 49 КК України.
По суті поставлених запитань свідок Сергій Колєснік дав наступні показання:

Я є старшим сержантом Головного управління Національної поліції м. Харкова, перебуваю на посаді інспетора ДРПП.
15.01.2025 о 18 год 28 хв. я виїхав на патруль разом з керівником КОРД підполковником поліції Олександром Артюшенком, під час патрулювання приблизно о 18 год 30 хв., проїзжаючи оперний театр "ХАТОБ", не доїзжаючи до перехрестя Цетральної вулиці м. Харкова, побачив автомобіль ТОYOTA "Land Cruiser" З реєстраційним номером МЕ 6789НТ, які порушили првила дорожнього руху, а саме проїзд на червоне світло світлофору та перетин пдвійної смуги. Після чого мій напрник олексндр Артюшенко почав переслідування, під час якого було неодноразово застосовано 2 попереджувальних мегафона. В подальшому вони під'їхал до найближчої парковки, де зупинились. Я одразу підійшов до них, де за кермом сидів Ігнат Пілігріні та за пасажиським Кіріл Есипенко, які були одягнуті в службовий одяг співробіника поліції. На що я одразу пред'явив своє посвідчення, а вони почали питати причину зупинки, на що я одразу пояснив йому, що він був зупинений за порушення правил дорожнього руху та перевірку документів. Службове посвідчення на вимогу не надавли та в якому саме місті вони працює не відомо. Також після того, як я його запитав пред'явити посвідчення, Ігнат Пілігріні почав вимагати причину зупинки, яку я йому вже неодноразово повідомив. Після чого вони все ж таки сказали, що вони з НПУ м. Дніпра, але посвідчення не надали, на це Олександр Артюшеко викликав керівництво НПУ Д в міжфакційну рацію, але відповіді не було. Також в подальшому Олександр Артюшенко сказав їм, що він доповіе керівництву НПУ Д, на що від осіб отримав відповідь, а саме "розказуйте кому хочете, нам всерівно". Хочу повідомити, що штрафи я їм з даного приводу не видав, бо зрозумів, що ситуація потребує додаткового розгляду.
Більше по даному факту надати нічогою.

Свідок Сергій Колєснік (підпис)

Допитав
Начальник ДВБ
ГУНП в Харківській області
генерал поліції Микита АНДРІЙОВИЧ

Останнє редагування:
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі