Відмовлено Незаконне затримання НПУ

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Реєстрування
4 Сер 2024
Дописи
5
Реакції
7
Бали
6
1.Нікнейм гравця:id 152155
2.Особистий нікнейм: Ілля Акуленко
3.Суть скарги:Тайм код - 1.38 Даний працівник почав вимагати паспорт дослівно:(прошу надати документи щоб бути спокійним) тобто законних вимог я не почув, тільки звинувачення в тому що я їх переслідую, хоча я стояв на СТО перед тим як вони під'їхали. Вимогою перевірити просто так документи в законі про НПУ не вказано, також дана особа звернувшись до мене була зобов'язана представитись та надати службове посвідчення. Поліцейський звертаючись до громадянина зобов'язаний представитись по формі, назвати всоє ім'я, посаду, звання та прізвище, та якщо потрібно надати своє посвідчення згідно закону про НПУ розділ 3 ст.10 п.7
Тайм код 1:56 Працівник поліції повідомив мені дослівно:( просто прохання надайте свої документи) - прохання не є вимогою, тому я мав повне право відмовитись.
Тайм код 2:05 мені повідомилищо мене буде вимушено затримано, хоча законних підстав для цього не було.
Тайм код 2:13 працівник поліції повідомив що мене буде затримано за непідкору, хоча мої дії можна було б кваліфікувати як не підкору у разі наконної вимоги, яка не була озвучена працівником НПУ , тому з моєї сторони не було не правомірних дій.
Тайм код 2:30 дана особа повідомила мені що у нього є підозра, що я причетний до злочинного угрупування, адже ніби знаходжусь там де є перестрілки.
Ось законні вимоги для перевірки документів:
Стаття 15. Перевірка документів 1) Поліцейський має право вимагати в особи пред’явлення нею документів, якщо:
  • Людина порушує громадський порядок.
  • Людина порушує правила дорожнього руху.
  • Людина підозрюється у вчиненні адміністративного або кримінального правопорушення.
  • Людина схожа на особу, яка перебуває в орієнтуванні.
  • Людина перебуває на території чи об’єкті спеціального режиму.
  • Людина має зброю або боєприпаси.
  • Людина керує автомобілем, який перебуває в орієнтуванні.
  • Людина перетинає блок-пости. / стаціонарні пости патрульної поліції
  • Людина здійснила виклик працівників поліції через спец-лінію 102.
  • На людину надійшов виклик через спец-лінію 102.
  • Під час проведення оперативних відпрацювань за дорученням Президента або Генерала НПУ за згодою керівництва ВРУ.
я можу зробити висновок що у працівника НПУ перевищення службових повноважень та упереджене ставлення до мене особисто.
Тайм код 2:45
NonRp - (неправильна відігровка та не була відігрована команда \do в голосовий) дослівно - Накинув на людину кайданки повів за собою, відкрив двері в авто, посадив людину в машину. Як повинно було би бути правильно - Кайданки знаходяться на тактичному поясі, дістав кайданки з тактичного поясу та одягнув їх на людину навпроти. Заломав людині праву руку та повів за собою.
4.Докази (скріншот/відео): Тут
5.Дата порушення:26.11.24

Владислав Ахметов

Кошовий отаман
Реєстрування
1 Лис 2022
Дописи
147
Реакції
90
Бали
33
Вітаю шановний гравець!
переглянувши відеоматеріали та поспілкувавшись із гравцем, можна дійти наступного висновку:

Із ситуації, яка склалася у вас із працівником поліції можна дійти висновку, що по відношенню до вас були застосовані поліцейські заходи у вигляді перевірки документів. Перевірка документів була проведена у відповідності до Закону України "Про національну поліцію", а саме ст. 15 цього Закону, п. 1 (Витяг із пункту 1 - Людина підозрюється у вчиненні адміністративного або кримінального правопорушення).

З приводу прохання так, спочатку це було прохання, але після цього до Вас звернувся працівник поліції і попередив про те, що він про ігноруванні надати паспорт Вас буде затримано за не підкорення і називає підставу для того щоб ви надали документи.

З приводу Нон РП повідомляю наступне, поліцейський мав відігравання в голосовий чат тому не вбачається тут порушення.

ВІДМОВЛЕНО!

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі