Розглянуто Не згідна з рішенням

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Ольга Княгиня

Північна Україна
Активний гравець
Реєстрування
26 Вер 2023
Дописи
1,018
Реакції
1,203
Бали
643
1. Ваш нікнейм: Ольга Княгиня
2. Нікнейм адміністратора: Віталій Буревій
3. Суть скарги:
Вітаю!
Хочу оскаржити відмову у повторній подачі заявки на створення політичної партії.
Зазначу, що перед цим моя заявка вже була відхилена через порушення порядку сплати внесків. У відповіді було зазначено:

«Виявлені порушення правил створення партій.
Згідно з правилами, перед подачею та публікацією заявки лідер зобов'язаний сплатити виключно ціну реєстрації партії, яка становить 1% від розміру стартового внеску (50.000 грн).
Внесок для затвердження партії у розмірі 5.000.000 грн сплачується лише після схвалення заявки Президентом або СА...»
Після отримання цієї відмови я виправила зазначені недоліки та подала заявку повторно, дотримавшись встановленого порядку сплати внесків.
Однак повторна заявка була знову відхилена з посиланням на наступний пункт:

«Після відхилення заявки, наступну можна подати лише через 48 годин з моменту відповіді від Президента».
При цьому звертаю увагу, що мою заявку в обох випадках розглядала СА, а не Президент. Відповідь про відмову була надана саме представником СА.
У зв'язку з цим прошу звернути увагу на формулювання правила. У ньому чітко зазначено: «з моменту відповіді від Президента», а не «з моменту відповіді Президента або СА».
Я розумію необхідність дотримання встановлених правил та не заперечую проти їх виконання. Проте вважаю, що в даній ситуації виникає питання щодо правомірності застосування 48-годинного обмеження, оскільки рішення про відмову було винесене не Президентом, а СА.

Прошу:

1. Надати роз'яснення, на підставі якого пункту правил до моєї ситуації застосовується 48-годинне обмеження після відмови СА.
  2. Пояснити, чи прирівнюється відповідь СА до «відповіді від Президента» у контексті цього пункту.
  3. Якщо такого прирівнювання правилами прямо не передбачено — переглянути повторну відмову та дозволити подачу заявки без застосування зазначеного обмеження.
  4. Врахувати, що всі зауваження з попередньої відмови мною були виправлені, а повторна заявка була подана вже з дотриманням зазначених вимог.
Прошу розглянути скаргу об'єктивно та надати чітке обґрунтування прийнятого рішення.
Дякую за розгляд!

4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео): тут.
5. Дата порушення: 09.08.2026

Віталій Буревій

ЗГС Держ | Північна Україна
Куратор лідерів
Реєстрування
9 Бер 2025
Дописи
134
Реакції
120
Бали
244
Вітаю!
1. Згідно з розділом «Правила подання партії» (основні положення), регламентовано: «Після відхилення заявки, наступну можна подати лише через 48 годин з моменту відповіді від Президента». Водночас у цьому ж розділі чітко зазначено: «У випадку відсутності Президента, заявки розглядає ГС/ЗГС Держ». Оскільки на момент подачі вашої заявки посада Президента була вакантною, рішення виносилося мною.

2. Якщо заявку розглядає СА (через відсутність Президента), їхня відмова має таку саму силу оскільки відповідно до правил подання партії "У випадку відсутності Президента, заявки розглядає ГС/ЗГС Держ." А тобто так само запускає правило 48 годин очікування.

4. Ми бачимо що ви сумлінно підійшли до виправлення попередніх зауважень, і це викликає повагу. Проте порушення часового строку змусило відхилити повторну заявку виключно з процедурних причин.

Очікуємо рішення від головної адміністрації

Даніл Волошин

КА | Північна Україна
Куратор Адміністрації
Реєстрування
1 Гру 2023
Дописи
734
Реакції
300
Бали
478
Вітаю!

Ситуацію вирішенно.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі