- Реєстрування
- 26 Вер 2023
- Дописи
- 1,018
- Реакції
- 1,203
- Бали
- 643
1. Ваш нікнейм: Ольга Княгиня
2. Нікнейм адміністратора: Віталій Буревій
3. Суть скарги:
Вітаю!
Хочу оскаржити відмову у повторній подачі заявки на створення політичної партії.
Зазначу, що перед цим моя заявка вже була відхилена через порушення порядку сплати внесків. У відповіді було зазначено:
Однак повторна заявка була знову відхилена з посиланням на наступний пункт:
У зв'язку з цим прошу звернути увагу на формулювання правила. У ньому чітко зазначено: «з моменту відповіді від Президента», а не «з моменту відповіді Президента або СА».
Я розумію необхідність дотримання встановлених правил та не заперечую проти їх виконання. Проте вважаю, що в даній ситуації виникає питання щодо правомірності застосування 48-годинного обмеження, оскільки рішення про відмову було винесене не Президентом, а СА.
Прошу:
Дякую за розгляд!
4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео): тут.
5. Дата порушення: 09.08.2026
2. Нікнейм адміністратора: Віталій Буревій
3. Суть скарги:
Вітаю!
Хочу оскаржити відмову у повторній подачі заявки на створення політичної партії.
Зазначу, що перед цим моя заявка вже була відхилена через порушення порядку сплати внесків. У відповіді було зазначено:
Після отримання цієї відмови я виправила зазначені недоліки та подала заявку повторно, дотримавшись встановленого порядку сплати внесків.«Виявлені порушення правил створення партій.
Згідно з правилами, перед подачею та публікацією заявки лідер зобов'язаний сплатити виключно ціну реєстрації партії, яка становить 1% від розміру стартового внеску (50.000 грн).
Внесок для затвердження партії у розмірі 5.000.000 грн сплачується лише після схвалення заявки Президентом або СА...»
Однак повторна заявка була знову відхилена з посиланням на наступний пункт:
При цьому звертаю увагу, що мою заявку в обох випадках розглядала СА, а не Президент. Відповідь про відмову була надана саме представником СА.«Після відхилення заявки, наступну можна подати лише через 48 годин з моменту відповіді від Президента».
У зв'язку з цим прошу звернути увагу на формулювання правила. У ньому чітко зазначено: «з моменту відповіді від Президента», а не «з моменту відповіді Президента або СА».
Я розумію необхідність дотримання встановлених правил та не заперечую проти їх виконання. Проте вважаю, що в даній ситуації виникає питання щодо правомірності застосування 48-годинного обмеження, оскільки рішення про відмову було винесене не Президентом, а СА.
Прошу:
- Надати роз'яснення, на підставі якого пункту правил до моєї ситуації застосовується 48-годинне обмеження після відмови СА.
- Пояснити, чи прирівнюється відповідь СА до «відповіді від Президента» у контексті цього пункту.
- Якщо такого прирівнювання правилами прямо не передбачено — переглянути повторну відмову та дозволити подачу заявки без застосування зазначеного обмеження.
- Врахувати, що всі зауваження з попередньої відмови мною були виправлені, а повторна заявка була подана вже з дотриманням зазначених вимог.
Дякую за розгляд!
4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео): тут.
5. Дата порушення: 09.08.2026