Важливо ОГП | Позовні заяви до Прокуратури

Андрій Обрізан

НПУ|Східна Україна
Реєстрування
16 Бер 2025
Дописи
36
Реакції
38
Бали
117
Заява №016
Я, Андрій Обрізан, проживаю в місті Київ та є громадянином Східної України.

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав та прошу прокуратуру розглянути ситуацію.

Під час моєї роботи в таксі в місті Київ працівник ДКВС із жетоном №161, перебуваючи при виконанні службових обов’язків, відкрив вогонь по моїй фурі. Після цього він залишив місце події та зник.

Згодом мені стало відомо, що цим працівником може бути Максим Алмаззов.

Вважаю, що дії працівника ДКВС можуть містити ознаки порушення службових повноважень та неправомірного застосування зброї.

сталось це быля роботи такси в Києві Боді-Камера

Ерік Мосісса ♡

✦ MOSISSA Eкс - Генеральний прокурор та MD 04✦
Реєстрування
21 Січ 2024
Дописи
305
Реакції
474
Бали
478
1785076588275.png

ПРОКУРАТУРА СХІДНОЇ УКРАЇНИ

26.07.2026
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

ВІДПОВІДЬ НА ЗАЯВУ №016

Прокуратура не може розглянути Вашу заяву у зв'язку з невиконанням встановлених вимог.
  1. Кожен громадянин, який подає заяву до прокуратури, повинен зазначити номер заяви у форматі «Заява №...».
  2. Наданий відеоматеріал є недоступним для перегляду. Просимо надати відео у форматі або за посиланням, що забезпечує можливість його перегляду.
Після усунення зазначених недоліків заява буде розглянута в установленому порядку.

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

Прокурор Східної України
Ерік Мосісса
Підпис:
OnlineSignatures.net-425-Erik Mosissa .jpg

Реєстрування
17 Лип 2025
Дописи
37
Реакції
24
Бали
111
Я,Святослав Сокол, проживаю в місті Києва та є громадянином Східної України.

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав, яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема,працівнк НПУ що мене затримував з початку назвав статтю 10.4 КУПАП і сказав що я ображав та плюнув але за образу стаття 10.3 по друге жодної образи не було я лише плюнув, далі людина порушила ст 18 пункт 2 а саме для початку ніяк не встановив особу я надав паспорт але маску він не знімав з мене потім виписав мені розшук без встановлення особи а потім зачитав міранду і після того як викликав адвоката а вже самоу кінці представвся і не розшифрував статтю за яку затримав до кінця а лише початок також він не провів перед тим як вести мене в ізолятор не провів поверхневу перевірку і ще порушив субординацію а саме коли побачив кількість штрафі сказав фразу "Ви шо вообще?" На мою думку дії чи бездіяльність посадових осіб, неправомірні рішення, порушення законодавства.

Порушення були скоєні в периоді 02.08.2026 23:12-23:20
Прикріпляю докази з камери на масці

Реєстрування
17 Лип 2025
Дописи
37
Реакції
24
Бали
111
Не переглядайте

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав, яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема,працівнк НПУ що мене затримував з початку назвав статтю 10.4 КУПАП і сказав що я ображав та плюнув але за образу стаття 10.3 по друге жодної образи не було я лише плюнув, далі людина порушила ст 18 пункт 2 а саме для початку ніяк не встановив особу я надав паспорт але маску він не знімав з мене потім виписав мені розшук без встановлення особи а потім зачитав міранду і після того як викликав адвоката а вже самоу кінці представвся і не розшифрував статтю за яку затримав до кінця а лише початок також він не провів перед тим як вести мене в ізолятор не провів поверхневу перевірку і ще порушив субординацію а саме коли побачив кількість штрафі сказав фразу "Ви шо вообще?" На мою думку дії чи бездіяльність посадових осіб, неправомірні рішення, порушення законодавства.

Реєстрування
17 Лип 2025
Дописи
37
Реакції
24
Бали
111
Заява №16

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав, яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема,працівнк Артем Колосок НПУ що мене затримував з початку назвав статтю 10.4 КУПАП і сказав що я ображав та плюнув але за образу стаття 10.3 по друге жодної образи не було я лише плюнув, далі людина порушила ст 18 пункт 2 а саме для початку ніяк не встановив особу я надав паспорт але маску він не знімав з мене потім виписав мені розшук без встановлення особи а потім зачитав міранду і після того як викликав адвоката а вже самоу кінці представвся і не розшифрував статтю за яку затримав до кінця а лише початок також він не провів перед тим як вести мене в ізолятор не провів поверхневу перевірку і ще порушив субординацію а саме коли побачив кількість штрафі сказав фразу "Ви шо вообще?" На мою думку дії чи бездіяльність посадових осіб, неправомірні рішення, порушення законодавства.

Реєстрування
17 Лип 2025
Дописи
37
Реакції
24
Бали
111
Заява №16

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав, яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема,працівнк Артем Колосок НПУ що мене затримував з початку назвав статтю 10.4 КУПАП і сказав що я ображав та плюнув але за образу стаття 10.3 по друге жодної образи не було я лише плюнув, далі людина порушила ст 18 пункт 2 а саме для початку ніяк не встановив особу я надав паспорт але маску він не знімав з мене потім виписав мені розшук без встановлення особи а потім зачитав міранду і після того як викликав адвоката а вже самоу кінці представвся і не розшифрував статтю за яку затримав до кінця а лише початок також він не провів перед тим як вести мене в ізолятор не провів поверхневу перевірку і ще порушив субординацію а саме коли побачив кількість штрафі сказав фразу "Ви шо вообще?" На мою думку дії чи бездіяльність посадових осіб, неправомірні рішення, порушення законодавства.

НЕ переглядайте

Реєстрування
17 Лип 2025
Дописи
37
Реакції
24
Бали
111
Заява №16

Реєстрування
17 Лип 2025
Дописи
37
Реакції
24
Бали
111
Заява №16

Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав, яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема,працівнк Артем Колосок НПУ що мене затримував з початку назвав статтю 10.4 КУПАП і сказав що я ображав та плюнув але за образу стаття 10.3 по друге жодної образи не було я лише плюнув, далі людина порушила ст 18 пункт 2 КПКУа саме для початку ніяк не встановив особу я надав паспорт але маску він не знімав з мене потім виписав мені розшук без встановлення особи а потім зачитав міранду і після того як викликав адвоката а вже самоу кінці представвся і не розшифрував статтю за яку затримав до кінця а лише початок також він не провів перед тим як вести мене в ізолятор не провів поверхневу перевірку і ще порушив субординацію а саме коли побачив кількість штрафі сказав фразу "Ви шо вообще?" На мою думку дії чи бездіяльність посадових осіб, неправомірні рішення, порушення законодавства.

Ерік Мосісса ♡

Реєстрування
21 Січ 2024
Дописи
305
Реакції
474
Бали
478
1785766659748.png

ПРОКУРАТУРА СХІДНОЇ УКРАЇНИ

03.08.2026
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

ВІДПОВІДЬ НА ЗАЯВУ №016

Ознайомившись із матеріалами заяви №16 від громадянина Святослава Сколи щодо можливих порушень з боку працівників Національної поліції, прокуратурою встановлено наступне.

1. Щодо правильності застосування статті 10.4 КУпАП (провокація співробітника державної організації).
Працівник поліції застосував зазначену статтю правомірно. З наданих матеріалів вбачається, що заявник плюнув у працівника поліції, чим спровокував конфліктну ситуацію. Підстав вважати застосування статті неправомірним не встановлено.

2. Щодо статті 18, пункту 2.
За результатами перевірки буде проведено профілактичну бесіду з працівником поліції представниками прокуратури. Також відповідні матеріали буде передано керівництву Національної поліції для вжиття заходів реагування.

3. Щодо правила Міранди та пред'явлення службового посвідчення.
Нормативно-правові акти Східної України не визначають конкретне місце або момент, у який працівник поліції зобов'язаний пред'явити службове посвідчення чи зачитати правило Міранди. У зв'язку з цим порушень у цій частині не встановлено.

4. Щодо надання приватного адвоката.
Заявник стверджував, що працівники поліції були зобов'язані надати йому приватного адвоката. Водночас відповідно до статті 14 КПК Східної України:
«Також Ви маєте право на один телефонний дзвінок та на адвоката. Якщо він Вам буде необхідний, він буде для Вас запрошений.»

Працівники поліції виконали вимоги закону: адвоката було запрошено, однак він не відповів на виклик. Отже, працівники поліції виконали покладені на них обов'язки, а підстав вважати їхні дії незаконними не встановлено.

5. Щодо порушення субординації.
На наданих відеозаписах неможливо достовірно встановити, хто саме та які висловлювання здійснював. Через недостатність доказів факт порушення субординації підтвердити неможливо.

Висновок:
За результатами перевірки встановлено, що порушення з боку працівників Національної поліції підтвердилися лише частково. За виявленими недоліками будуть вжиті відповідні заходи реагування.

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

Прокурор Східної України
Ерік Мосісса
Підпис:

Влад Будькo

03 | L Golden
Реєстрування
6 Лют 2023
Дописи
198
Реакції
132
Бали
331
Заява №

Я, Владислав Голденов, проживаю в місті Конче-Заспа та є громадянином Східної України.
Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав (або прав іншої особи), яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, взаємодія держслужбовця з бандитами, а також він мене довів до стану, коли мені знадобилась госпіталізація до лікарні.

Влад Бредлі

Новий гравець
Реєстрування
27 Гру 2025
Дописи
12
Реакції
2
Бали
58
Заява №017

Я, Влад Бус, цією заявою повідомляю про можливі порушення з боку співробітників СБУ, а саме перевищення службових повноважень та спробу вплинути на мене з метою приховування доказів.

Під час взаємодії зі співробітниками СБУ після мого прибуття до них у мене раптово з’явився розшук. Працівники СБУ затримали мене, після чого я неодноразово запитував, на якій саме підставі мене затримують та у чому полягає причина застосування до мене таких заходів.

Після цього співробітники СБУ запросили мене до службового кабінету. Під час розмови вони запропонували мені своєрідну «компенсацію» в обмін на видалення відеозаписів, які можуть підтверджувати їхні порушення. Я розцінюю це як спробу змусити мене приховати докази та уникнути відповідальності за можливі порушення.

Вважаю такі дії неприпустимими для працівників правоохоронних органів, оскільки службове становище не повинно використовуватися для особистої вигоди або для приховування власних порушень.

У зв’язку з цим прошу:

Провести повну перевірку дій зазначених співробітників СБУ.
Перевірити законність мого затримання та причини появи розшуку.
Перевірити факт пропозиції мені грошової/іншої компенсації за видалення доказів.
Надати правову оцінку діям співробітників.
У разі підтвердження порушень — притягнути винних осіб до відповідальності відповідно до правил сервера.

Докази: поява розшуку та затримання
пропонування компенсації тайм код

Прошу розглянути заяву об’єктивно та надати відповідь за результатами перевірки.

Влад Бредлі

Новий гравець
Реєстрування
27 Гру 2025
Дописи
12
Реакції
2
Бали
58
Заява №017

Я, Влад Бус, цією заявою повідомляю про можливі порушення з боку співробітників СБУ, а саме перевищення службових повноважень та спробу вплинути на мене з метою приховування доказів.

Під час взаємодії зі співробітниками СБУ після мого прибуття до них у мене раптово з’явився розшук. Працівники СБУ затримали мене, після чого я неодноразово запитував, на якій саме підставі мене затримують та у чому полягає причина застосування до мене таких заходів.

Після цього співробітники СБУ запросили мене до службового кабінету. Під час розмови вони запропонували мені своєрідну «компенсацію» в обмін на видалення відеозаписів, які можуть підтверджувати їхні порушення. Я розцінюю це як спробу змусити мене приховати докази та уникнути відповідальності за можливі порушення.

Вважаю такі дії неприпустимими для працівників правоохоронних органів, оскільки службове становище не повинно використовуватися для особистої вигоди або для приховування власних порушень.

У зв’язку з цим прошу:

Перевірити факт пропозиції мені грошової/іншої компенсації за видалення доказів.
У разі підтвердження порушень — притягнути винних осіб до відповідальності відповідно до правил сервера.

пропонування компенсації та вибачення тайм код 0:27
доказ полковника про те що не було провокації та оск... з мого боку тайм код 0:57
зтвердженя від імені полковника що він не причетний 2:42 багато разові згади про видалення відео 5:29
Прошу розглянути заяву об’єктивно та надати відповідь за результатами перевірки.

Ерік Мосісса ♡

Реєстрування
21 Січ 2024
Дописи
305
Реакції
474
Бали
478
Заява №

Я, Владислав Голденов, проживаю в місті Конче-Заспа та є громадянином Східної України.
Цією скаргою повідомляю про порушення моїх прав (або прав іншої особи), яке, на мою думку, вимагає втручання органів прокуратури. Зокрема, взаємодія держслужбовця з бандитами, а також він мене довів до стану, коли мені знадобилась госпіталізація до лікарні.

1786890994292.png
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ
ОФІС ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА
16.08.2026

ПОСТАНОВА

Ознайомившись із матеріалами, наданими громадянином Владиславом Голденовим, Офіс Генерального прокурора постановив: передати заяву громадянина працівникам МВС для проведення досудового розслідування.

Генеральний Прокурор
Ерік Мосісса
Підпис:

Євгеній Тищенко

Прокурор |03 |П.Полковник СБУ |07
Реєстрування
30 Жов 2025
Дописи
58
Реакції
38
Бали
134
500px-Coat_of_arms_of_the_Prosecutor_General%27s_Office_of_Ukraine.svg.png

Прокуратура України
Східна Україна, 03 Сервер | Адреса: м. Київ, вул. Пилипа Орлика, буд. 8
__________________________________________________________________________________________​

Вих. № 16/08-378-26
від 16.08.2026 року
На позовну заяву № 017
Громадянину Східної України
Владу БУСУ

Керівництву ГУ СБУ
Східної України​

ПОВІДОМЛЕННЯ / ПОСТАНОВА
про прийняття позовної заяви до провадження, порушення кримінальної справи
та витребування доказової бази

м. Київ, вул. Пилипа Орлика, буд. 8 «16» серпня 2026 року​

Я, Прокурор Офісу Генерального Прокурора Східної України (Сервер №03) Євгеній ТИЩЕНКО, детально ознайомившись із матеріалами позовної заяви №017 від громадянина Влада Буса та навівши правовий аналіз доданих відеоматеріалів, —

ВСТАНОВИВ:

16 серпня 2026 року до Офісу Генерального Прокурора надійшла позовна заява №017. Відповідно до змісту заяви та доданих відеозаписів, громадянин Влад Бус зазнав обмеження волі та затримання співробітниками ГУ СБУ після внесення його персональних даних до бази орієнтування (розшуку) без оголошення процесуальних підстав.

Під час детального перегляду відеофіксації заявника Офісом Генерального Прокурора встановлено наступні процесуальні факти:
  • Тайм-код 0:27: Зафіксовано факт висловлення пропозицій грошової/іншої «компенсації» та вибачень з боку співробітників СБУ в обмін на видалення матеріалів відеофіксації.
  • Тайм-код 0:57: Підтверджено свідчення керівного складу (полковника СБУ) про відсутність факту провокацій або образ з боку громадянина Влада Буса.
  • Тайм-код 2:42: Зафіксовано процесуальні заяви службових осіб щодо непричетності окремого керівного складу до винесення орієнтування.
  • Тайм-код 5:29: Зафіксовано багаторазові вимоги та психологічний тиск із метою змусити громадянську особу знищити доказову базу порушень.

Зазначені дії містять прямі ознаки складів кримінальних правопорушень проти правосуддя та державної служби, передбачених законодавством Східної України (03 сервер).

На підставі викладеного, керуючись Кримінальним кодексом України, Процесуальним кодексом України, Законом України «Про Прокуратуру» та Регламентом державних організацій 03 сервера, —

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовну заяву №017 громадянина Влада Буса прийняти до офіційного прокурорського провадження.
2. Внести відомості до ЄРДР та відкрити кримінальне провадження № 16082026 за ознаками складів злочинів:
* ст. 52 ККУПеревищення службових повноважень працівником правоохоронного органу;
* ст. 51 ККУЗловживання владою або службовим становищем;
* ст. 91 ККУСпроба приховування злочину / Надання неправомірної вигоди;
* ст. 24 КПК УкраїниПорушення порядку затримання та процедури оголошення підозри.
3. Зобов'язати Керівництво ГУ СБУ Східної України:
* Надати Офісу Генерального Прокурора повний, небезперервний відеозапис з боді-камер співробітників, які здійснювали видачу розшуку та затримання громадянина Влада Буса, протягом 24 годин з моменту оприлюднення цієї постанови.
* Надати письмове обґрунтування щодо підстав внесення громадянина до бази орієнтування.
4. Викликати на допит: Зобов'язати співробітників СБУ, причетних до процедури затримання (згідно з тайм-кодами 0:27, 2:42), з'явитися для дачі офіційних свідчень.
* Місце проведення допиту: м. Київ, вул. Пилипа Орлика, буд. 8, будівля Верховної Ради України, 2-й корпус, мала зала засідань (Штаб Офісу Генерального Прокурора).
* Час допиту: Буде узгоджено окремою повісткою після надання відеозаписів з боді-камер.
5. Попередити керівний склад ГУ СБУ, що ненадання відеофіксації у 24-годинний строк розцінюватиметься як пряме перешкоджання законній діяльності прокурора.
6. Постанова набирає законної сили негайно з моменту її опублікування.

З повагою,

Прокурор Офісу Генерального Прокурора
Східної України
E.Tyshchenko

Євгеній ТИЩЕНКО

Заява №017

У зв’язку з цим прошу:

доказ полковника про те що не було провокації та оск... з мого боку тайм код 0:57
зтвердженя від імені полковника що він не причетний 2:42 багато разові згади про видалення відео 5:29

Заява №017

У зв’язку з цим прошу:

Євгеній Тищенко

Реєстрування
30 Жов 2025
Дописи
58
Реакції
38
Бали
134
500px-Coat_of_arms_of_the_Prosecutor_General%27s_Office_of_Ukraine.svg.png

Прокуратура України
Східна Україна, 03 Сервер | Адреса: м. Київ, вул. Пилипа Орлика, буд. 8, будівля ВРУ (2-й корпус)
__________________________________________________________________________________________​

Вих. № 16/08-ПО-22
від 16.08.2026 року
До позовної заяви № 017
Владу БУСУ

Керівництву ГУ СБУ
Східної України​

ПОСТАНОВА
про уточнення процесуальних обставин, анулювання передчасних рішень
та призначення повторного перегляду позовної заяви

Я, Прокурор Офісу Генерального Прокурора Східної України (Сервер №03) Євгеній ТИЩЕНКО, під час проведення підсумкового процесуального контролю та ревізії матеріалів позовної заяви №017 від громадянина Влада Буса, —

ВСТАНОВИВ:

Під час первинного огляду матеріалів скарги через технічні особливості відображення веб-інтерфейсу (неповне завантаження медіаплеєра) прокурором було зафіксовано лише перший відеоматеріал. З метою оперативного реагування було підготовлено попередні проекти процесуальних актів.

Однак під час підсумкового аудиту справи та після повного повторного завантаження медіафайлів Офісом Генерального Прокурора було виявлено та детально вивчено **другий відеозапис**, який раніше не відображався у системі.

У зв'язку з виявленням нових обставин та повного обсягу відеофіксації, попередні висновки та проекти повісток потребують анулювання як такі, що були згенеровані передчасно без урахування повного комплексу доказів.

З метою дотримання принципів об'єктивності, всебічності та верховенства права, матеріали справи підлягають повторному комплексному перегляду у порядку прокурорського нагляду.

Керуючись Процесуальним кодексом України та Регламентом роботи Офісу Генерального Прокурора, —

ПОСТАНОВИВ:

1. **Анулювати та визнати недійсними** всі попередні проекти повісток, вимог та процесуальних актів, винесених за позовною заявою №017 до моменту повного з'ясування обставин.
2. Підтвердити, що кримінальне провадження за цим фактом на даний момент **відкрите не було**.
3. **Призначити повторний перегляд позовної заяви №017** з урахуванням сукупності всіх доданих та прогружених відеодоказів.
4. Встановити термін повторного опрацювання матеріалів протягом 24 годин з моменту опублікування цієї постанови.
5. Постанова набирає законної сили з моменту її оприлюднення.

З повагою,

Східної України (Сервер №03)
E.Tyshchenko

Євгеній ТИЩЕНКО

2XyZ5k3.png

Євгеній Тищенко

Реєстрування
30 Жов 2025
Дописи
58
Реакції
38
Бали
134

Прокуратура України
Східна Україна, 03 Сервер | Адреса: м. Київ, вул. Пилипа Орлика, буд. 8

Вих. № 16/08-ПО-25
від 16.08.2026 року
До позовної заяви № 017
Владу БУСУ

Керівництву ГУ СБУ
Східної України​

ПОСТАНОВА
закриття розгляду позову
у зв'язку з повним врегулюванням інциденту та притягненням винних осіб до відповідальності

Я, Прокурор Офісу Генерального Прокурора Східної України (Сервер №03) Євгеній ТИЩЕНКО, під час всебічного та детального дослідження сукупності всіх медіаматеріалів (зокрема відеозапису №2) у межах позовної заяви №017 від громадянина Влада Буса, —

ВСТАНОВИВ:

1. Під час детального перегляду відеофіксації встановлено, що Керівництво ГУ СБУ проявило високий рівень правової свідомості та оперативно відреагувало на порушення з боку підлеглих: вибачилося перед позивачем та особисто притягнуло всіх винних співробітників до внутрішньої дисциплінарної відповідальності.
2. Офіс Генерального Прокурора не вбачає доцільності та правових підстав для подальшого ведення чи відкриття кримінального провадження, оскільки правопорушення усунуто в межах компетенції Керівництва СБУ, а винні особи вже зазнали відповідного покарання.
3. Стосовно матеріального відшкодування: Керівництво ГУ СБУ підтвердило повну готовність виплатити позивачу грошову компенсацію за завдані незручності. У разі виявлення бажання отримати вказані кошти, громадянину Владу БУСУ достатньо надати банківські реквізити (номер картки) Керівництву СБУ або Офісу Генерального Прокурора.

З огляду на вищезазначене, керуючись Процесуальним кодексом України та Регламентом Офісу Генерального Прокурора, —

ПОСТАНОВИВ:

1. **Відмовити у відкритті кримінального провадження** за позовною заявою №017 громадянина Влада Буса за відсутністю доцільності та підстав для кримінального переслідування.
2. Визнати інцидент повністю врегульованим у зв'язку з вибаченнями Керівництва СБУ та притягненням винних осіб до дисциплінарної відповідальності.
3. Роз'яснити позивачу право на отримання матеріальної компенсації від ГУ СБУ шляхом надання банківських реквізитів у приватній формі.
4. **Розгляд позовної заяви №017 остаточно закрити** та направити матеріали до архіву Офісу Генерального Прокурора.
5. Постанова набирає законної сили з моменту її оприлюднення.

З повагою,

Східної України (Сервер №03)
E.Tyshchenko

Євгеній ТИЩЕНКО

Заява №017

У зв’язку з цим прошу:

Влад Бредлі

Новий гравець
Реєстрування
27 Гру 2025
Дописи
12
Реакції
2
Бали
58
Заява№18

Заява щодо неналежного розгляду справи Генеральним прокурором

Я, Влад Бус, звертаюся з проханням провести перевірку дій прокурора, який здійснював розгляд моєї попередньої заяви, у зв’язку з можливим неналежним та неповним розглядом справи.

Під час розгляду моєї заяви прокурором було зазначено декілька статей та можливих порушень з боку співробітників СБУ. Водночас за результатами розгляду було прийнято рішення не відкривати кримінальне провадження, оскільки, зі слів прокурора, винні особи вже понесли відповідне покарання.

Я не погоджуюся з таким рішенням, оскільки вважаю, що обставини справи та надані мною докази були розглянуті неналежним чином. На мою думку, факт того, що особи вже отримали певне покарання, не повинен автоматично виключати необхідність перевірки інших можливих порушень, зазначених у заяві.

У зв’язку з цим прошу саме Генерального прокурора Ерік Мосіса особисто розглянути дану заяву, перевірити правильність та об’єктивність розгляду моєї попередньої справи, а також надати оцінку діям прокурора, який прийняв відповідне рішення.

У разі встановлення факту неналежного, неповного або упередженого розгляду прошу притягнути відповідального прокурора до відповідальності та застосувати відповідне дисциплінарне покарання згідно з чинними правилами сервера.

Також прошу надати мені чітке та обґрунтоване пояснення щодо прийнятого рішення та зазначити, на підставі яких норм було відмовлено у подальшому розгляді справи.

Докази та матеріали попередньої справи можуть бути надані для повторної перевірки.

Прошу забезпечити максимально об’єктивний та неупереджений розгляд даної заяви.

Федя Батурінець

...
Активний гравець
Реєстрування
8 Бер 2025
Дописи
631
Реакції
848
Бали
269
Заява№18

Я, Влад Бус, звертаюся з проханням провести перевірку дій прокурора, який здійснював розгляд моєї попередньої заяви, у зв’язку з можливим неналежним та неповним розглядом справи.

Під час розгляду моєї заяви прокурором було зазначено декілька статей та можливих порушень з боку співробітників СБУ. Водночас за результатами розгляду було прийнято рішення не відкривати кримінальне провадження, оскільки, зі слів прокурора, винні особи вже понесли відповідне покарання.

Я не погоджуюся з таким рішенням, оскільки вважаю, що обставини справи та надані мною докази були розглянуті неналежним чином. На мою думку, факт того, що особи вже отримали певне покарання, не повинен автоматично виключати необхідність перевірки інших можливих порушень, зазначених у заяві.

У зв’язку з цим прошу саме Генерального прокурора Ерік Мосіса особисто розглянути дану заяву, перевірити правильність та об’єктивність розгляду моєї попередньої справи, а також надати оцінку діям прокурора, який прийняв відповідне рішення.

У разі встановлення факту неналежного, неповного або упередженого розгляду прошу притягнути відповідального прокурора до відповідальності та застосувати відповідне дисциплінарне покарання згідно з чинними правилами сервера.

Також прошу надати мені чітке та обґрунтоване пояснення щодо прийнятого рішення та зазначити, на підставі яких норм було відмовлено у подальшому розгляді справи.

Докази та матеріали попередньої справи можуть бути надані для повторної перевірки.

1786903277211.png

Шановний громадянине Влад Бус!
Повідомляю, що зазначена ситуація була вирішена у Центральному управлінні Служби безпеки України. Після цього під час спілкування у спецзв'язку ви особисто зазначили, щоб подібні ситуації надалі не повтрорювались, компенасції і покараннь не треба. На цьому ми завершили спілкування на доброзичливій ноті.
Тому вважаю, що ваші дії були навмисно сплановані таким чином: спочатку ви домовилися з нами про припинення конфліктної ситуації та розходження на доброзичливій ноті, а вже наступного дня подали заяву до прокуратури.
Таким чином, ви увели нас в оману щодо своїх подальших намірів та фактично діяли всупереч досягнутій домовленості.
Водночас звертаю увагу, що Служба безпеки України є уповноваженим державним органом у межах визначених законодавством повноважень, а тому обставини, пов’язані із зазначеною ситуацією, і статею 62 КК України

Відповідно до Кримінального кодексу України, зокрема статті Статті 62. Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу, щодо вас буде відкритто кримінальне провадження.
Про подальші процесуальні дії та прийняті рішення у межах кримінального провадження вас буде повідомлено належним чином.

Директор ДБР, полковник
Служби безпеки України
Федя Батурінець

1785524919694.png

Ерік Мосісса ♡

Реєстрування
21 Січ 2024
Дописи
305
Реакції
474
Бали
478
Заява№18

1786902941086.png

СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ
13.08.2026

ПОСТАНОВА

Ознайомившись із заявою №18 та заявою №17 від громадянина Влада Буса, Офіс Генерального прокурора встановив наступне.

Відповідно до постанови прокурора Євгенія Тищенко за заявою №17, працівники отримали дисциплінарне покарання. Водночас притягнення працівників до дисциплінарної відповідальності не звільняє їх від іншої відповідальності, передбаченої законом, у разі встановлення відповідних підстав.

У зв’язку з неналежним розглядом заяви та передчасним закриттям її розгляду Офіс Генерального прокурора постановив:
  1. Скасувати постанову прокурора Євгенія Тищенко щодо розгляду заяви №17 як таку, що була прийнята без належного врахування всіх обставин справи.
  2. Передати заяву №17 на повторний розгляд Генеральному прокурору — Еріку Мосісса.
  3. Притягнути прокурора Євгенія Тищенко до дисциплінарної відповідальності відповідно до Закону «Про прокуратуру» за неналежний та недоцільний розгляд заяви №17.
  4. Під час повторного розгляду заяви надати належну правову оцінку всім викладеним у ній обставинам та матеріалам.
Постанова Генерального прокурора може бути оскаржена в суді.

Генеральний прокурор
Ерік Мосісса

Підпис:

Вкладення

• 1786902942531.png
    1786902942531.png
    36.5 Кб · Перегляди: 3

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі