Дмитро Вольнов
Отаман
- Реєстрування
- 1 Вер 2023
- Дописи
- 30
- Реакції
- 27
- Бали
- 21
- Нікнейм адміністратора: Ілля Сьомкін
- Особистий нікнейм: Дмитро Вольнов
- Суть скарги: Згідно з відеозаписом інциденту, під час затримання нападника я застосував тайзер у момент, коли він уже почав діставати автомат М4 та робити постріли. Варто зазначити:
- Реакція в реальних умовах. Реакція людини на небезпеку займає певний час, і в подібній стресовій ситуації миттєво прийняти ідеальне рішення майже неможливо. На відео чітко видно, що між нашими діями пройшла частка секунди — ми майже одночасно застосували свою зброю: він почав стріляти, а я використав тайзер. Очевидно, що за такий короткий проміжок часу змоделювати чи "зіграти героя" фізично неможливо.
- Фактор РП-процесу з боку порушника. На відео чітко видно, що нападник у момент застосування тайзера різко розвертається та починає стріляти, що також може розглядатися як порушення правил РП-процесу. Проте цей момент чомусь не був врахований при винесенні рішення.
- Логіка застосування. Тайзер був застосований ззаду, що в реальних умовах значно підвищує шанси успішної нейтралізації. Тому звинувачення в тому, що я "повинен був дістати зброю та відкрити вогонь", видається некоректним.
- Доказ видачі покарання (скріншот/відео): Тут
- Дата походження: 19.02.2025