Розглянуто Оскарження

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Реєстрування
3 Тра 2025
Дописи
27
Реакції
12
Бали
8
1. Ваш нікнейм: Семи Потужний
2. Нікнейм адміністратора: Данієль Хомс
3. Суть скарги: Подавав скаргу на гравця Марсік Зеленюк, яка стосувалася порушення правил UG, а саме пункту 7.2:
7.2. Заборонено підштовхувати / маніпулювати / закликати / переслідувати гравців у реальному світі. Додатково вважається: злив фотографій, вимагання / випрошування / заклик до поширення оголених або з інтимним змістом фотографій, розповсюдження конфіденційної інформації, що може будь-яким чином зганьбити честь і гідність гравця / адміністратора, для подальшої комфортної гри на UKRAINE GTA. | Бан від 31 дня / Бан 6000 днів / Чорний список UKRAINE GTA.
Адміністратор Данієль Хомс взяв цю скаргу на розгляд та вчора повідомив мене, що гравець не отримає покарання, оскільки моє фото знаходиться у публічному доступі.
Те, що фото знаходиться у публічному доступі, мені зрозуміло. Однак я не розумію, яким чином не було взято до уваги те, що гравець цілеспрямовано поліз до особистих акаунтів моїх близьких, після чого знайшов це фото, зробив на ньому образливий напис та розмістив його на платформі Discord. Хоча пункт чорним по білому прописує - розповсюдження конфіденційної інформації, що може будь-яким чином зганьбити честь і гідність гравця для подальшої комфортної гри на UKRAINE GTA
Такі дії я вважаю порушенням мого права на приватне життя, оскільки Конституція України захищає особу від втручання в її особисте і сімейне життя та забороняє збирання, зберігання, використання і поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, передбачених законом.
У цьому випадку жодної згоди на поширення мого фото я не надавав, а саме поширення мало принизливий характер.
Адміністратор наголосив мені, щоб я звернувся до модерації Discord, аби гравець отримав покарання лише в Discord. Однак навіщо мені його покарання виключно в Discord, якщо правила проєкту чітко зазначають, що заборонено зливати фотографії та ганьбити честь та гідність гравця?
Адміністратор вирішив, що якщо фото десь є в мережі, то це вже не є зливом фотографії та не є поширенням конфіденційної інформації з метою принизити мою честь та гідність образливим надписом? Це виглядає як нісенітниця. Я так розумію, у ваших правилах є колізія? Чому в правилах проєкту прописано, що злив фотографій заборонений та приниження честа та гідності теж, але адміністратор фактично стверджує, що якщо фото десь є у відкритому доступі, то гравець може поширювати мої фото без мого дозволу та не отримувати за це покарання незважаючи на приниження мене?
Максимум, що він може отримати, - це бан у Discord на місяць? Хоча ви вже давно почали прив’язувати соціальні мережі до гри. Чим діскорд не така ж сама соц.мережа. Якщо якийсь гравець ображає адміністратора або іншого гравця в соціальних мережах або не дай боже проєкт, його можуть покарати згідно з правилами проєкту. Тоді чому ця ситуація не кваліфікується так само, і чому гравець не отримає покарання відповідно до правил проєкту на яке посилався адмністратору?
4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео): https://ibb.co/Y7nn1cNZ , https://forum.ukraine-gta.com.ua/threads/порушення-правил-ug-7-2.403598/
5. Дата порушення: 25.05.2026

Реєстрування
3 Тра 2025
Дописи
27
Реакції
12
Бали
8
Ознайомившись із практикою розгляду скарг, які стосуються порушення правила про «злив фотографій», я звернув увагу на аналогічні випадки, де адміністрація визнавала порушення навіть тоді, коли фото було знайдено в соціальних мережах. Я повністю розумію, що якби гравець узяв фотографію безпосередньо з мого власного відкритого акаунта, ситуація могла б оцінюватися інакше. Однак у моєму випадку фото було взято не з мого акаунта, а з особистої сторінки моїх рідних, які не мають жодного відношення до проєкту UKRAINE GTA, і я не надавав згоди на пошук, використання чи поширення цієї фотографії у спільноті гри.

Додатково хочу зазначити, що колишній ГА 5 сервера Олександра Фатченко у схожій скарзі вже надавала відповідь, де було вказано, що збирання, зберігання, використання, знищення та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди є незаконними діями, а також може порушувати права людини. У тій скарзі покарання було видано саме за поширення конфіденційної особистої інформації гравців, попри те, що фото також було взято із соціальних мереж.
Моя ситуація має аналогічний зміст: гравець свідомо шукав моє фото не на моїх сторінках, а через акаунти моїх близьких, після чого поширив його у Discord-спільноті UKRAINE GTA з метою приниження моєї честі та гідності. Мої рідні не є учасниками цього конфлікту, не мають стосунку до гри та не давали згоди на використання матеріалів зі своїх сторінок для подальшого поширення серед гравців проєкту.
Сам факт того, що фото могло бути розміщене в соціальній мережі, не означає, що будь-який гравець має право цілеспрямовано шукати його через сторінки моїх рідних, виривати з особистого контексту та поширювати у ігровій спільноті з образливим підтекстом. Такі дії мають ознаки навмисного збору та поширення особистої інформації, спрямованого саме на приниження репутації гравця.
У зв’язку з цим прошу повторно переглянути мою скаргу з урахуванням уже наявної практики розгляду подібних ситуацій адміністрацією проєкту, а також врахувати, що фотографія була взята не з мого особистого акаунта, а зі сторінки моїх рідних, які не мають жодного відношення до UKRAINE GTA. На мою думку, такі дії підпадають під правило 7.2, оскільки йдеться про поширення особистої інформації/фотографії без моєї згоди з метою зганьбити мою честь і гідність

Останнє редагування:
Реєстрування
3 Тра 2025
Дописи
27
Реакції
12
Бали
8
Ознайомившись із практикою розгляду скарг за правилом 7.2, я побачив ще один випадок, де гравець отримав покарання за те, що навмисно поставив фотографію адміністратора з реального життя собі на аватарку. У відповіді адміністрації було прямо зазначено, що такі дії були розцінені як цілеспрямований злив фотографії, і саме за це гравець отримав покарання.
Це підтверджує, що на проєкті вже існує практика, за якою використання фотографії людини з реального життя без її згоди може підпадати під правило 7.2, навіть якщо фотографія десь була у відкритому доступі.
У моїй ситуації обставини є не менш серйозними, а навіть більш очевидними, оскільки гравець не просто використав моє фото, а поширив його в офіційній Discord-спільноті UKRAINE GTA з образливим змістом, тегнувши мене особисто для привернення уваги. Тобто його дії мали не випадковий характер, а були спрямовані саме на приниження моєї честі та гідності перед іншими учасниками спільноти.
Також важливо зазначити, що це фото було взято не з мого особистого акаунта, а зі сторінки моїх рідних, які не мають жодного відношення до гри та проєкту UKRAINE GTA. Це свідчить про те, що гравець свідомо шукав інформацію про мене у реальному житті, не знайшовши потрібне у моїх відкритих джерелах, після чого перейшов до сторінок моїх близьких осіб, знайшов там фотографію та використав її для публічного приниження мене у спільноті проєкту.
Тому посилання на те, що “фото знаходиться у публічному доступі”, не може бути підставою для відмови у покаранні, адже в наведеній практиці гравця все одно було покарано саме за цілеспрямоване використання фотографії з реального життя. Правило 7.2 забороняє не лише розповсюдження повністю закритої інформації, а й злив фотографій та поширення інформації, яка може зганьбити честь і гідність гравця або адміністратора.
Прошу врахувати цю практику, оскільки вона прямо підтверджує, що моя ситуація також підпадає під правило 7.2. У моєму випадку були наявні всі ознаки порушення: свідомий пошук фото, використання його без моєї згоди, публічне поширення в Discord-спільноті проєкту, образливий контекст та мета принизити мене перед іншими гравцями.
У зв’язку з цим прошу переглянути рішення адміністратора та надати належну оцінку діям гравця відповідно до правила 7.2 проєкту UKRAINE GTA.

Реєстрування
3 Тра 2025
Дописи
27
Реакції
12
Бали
8
1779716857500.png
1779716807497.png

Реєстрування
3 Тра 2025
Дописи
27
Реакції
12
Бали
8
Ознайомившись з Угодою користувача UKRAINE GTA, я звернув увагу, що згода користувача на обробку, збір, використання і зберігання особистої інформації стосується саме користування Послугами проєкту, реєстрації акаунта, доступу до гри, донату, платіжної інформації, акаунта, форуму, чату та іншого функціоналу, який безпосередньо пов’язаний із сервісом UKRAINE GTA.
У пункті 1.7 зазначено, що акаунт може містити дані про користувача, платіжні реквізити та інші налаштування, необхідні для розпізнавання користувача та надання доступу до Послуг. Тобто йдеться саме про інформацію, яка потрібна для функціонування акаунта та гри.
Також у розділі 5 “Контент користувача” зазначено, що користувацький контент - це дані, текст, інформація, файли, графіка, фотографії тощо, які сам користувач завантажив, розмістив або опублікував через Послугу. Тобто ця згода поширюється лише на той контент, який користувач добровільно опублікував у межах сервісу UKRAINE GTA.
У моїй ситуації фото було взято не з мого акаунта UKRAINE GTA, не з мого ігрового профілю, не з форуму чи чату проєкту, і не було опубліковане мною у межах Послуг проєкту. Навпаки, воно було знайдене через особисті сторінки моїх рідних, які не мають жодного відношення до гри, після чого було поширене у спільноті UKRAINE GTA з образливим підтекстом та з метою приниження моєї честі й гідності.
Отже, Угода користувача не надає іншим гравцям права шукати мої особисті фотографії або фотографії через сторінки моїх близьких поза межами гри, а тим більше поширювати їх у Discord-спільноті проєкту з метою приниження. Така дія не є звичайним використанням відкритої інформації, а має ознаки свідомого пошуку особистої інформації поза межами гри та її подальшого поширення проти моєї волі. Факт того, що певне фото могло бути у відкритому доступі в соціальній мережі родичів, не означає, що я надавав згоду на його пошук, копіювання, використання та поширення у спільноті UKRAINE GTA. Угода користувача не містить положень, які дозволяють іншим гравцям використовувати особисту інформацію, знайдену поза межами гри, особливо якщо така інформація використовується для приниження честі та гідності гравця.

Вікторія Кизима

ГА | Східна Україна
Головний Адміністратор
Реєстрування
12 Лип 2023
Дописи
2,600
Реакції
1,064
Бали
253
Вітаю
Стосовно поширення ваших особистих фотографій, які знаходяться у відкритому доступі - гравець не отримає покарання. Оскільки гравець додав образливий текст, він отримає покарання у вигляді блокування на 31 день

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі