Розглянуто Особистий злив мене як гравця та Блат на 02 сервері // для Сергія Коваленко

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Нік Капоне

Старожила UKRAINE GTA
Реєстрування
11 Бер 2023
Дописи
260
Реакції
358
Бали
83
  1. Нікнейм адміністратора: Олег Галицький
  2. Особистий нікнейм: Нік Капоне
  3. Суть скарги:

ВАЖЛИВО: Розгляд виключно від керівника проекта, так як є прямі порушення від Головного Адміністратора. Згідно правил перевірки скарг, Головний адміністратор не має право закривати скаргу на себе, якщо в ній прикріплені докази на його порушення

Хочу повідомити про злив мене як гравця, порушення Загальних правил та прояви блату на сервері 02.

Ситуація виникла після того, як я зловив бізнес. Ознайомившись із загальними правилами, я не знайшов конкретної інформації щодо цінової політики для бізнесменів. Незважаючи на це, мені без попередження видали штраф у розмірі 10 мільйонів за начебто порушення цієї політики. Лише після подачі скарги мені надали посилання на відповідні правила.

На моє запитання, де новачок може ознайомитися з цими правилами (з огляду на те, що я маю понад 9000 годин на сервері і не зміг їх знайти), мені дали відповідь (Закон щодо цінової політики та роботи податкової служби знаходиться в законодавчій базі Західної України також можна ознайомитись в офіційному діскорді є розділ "Податкова" де повідомляється уся інформація щодо її діяльності та нововведень.) у Discord, та надіслали неактивне посилання, це виглядає, м’яко кажучи, непрофесійно.

Особливо дивно чути про цінові обмеження в умовах RP. У реальному житті ціни регулює ринок: продаєш за скільки хочеш. На інших RP-серверах я такого не зустрічав. Мені відповіли, що (цей закон запроваджено з метою забезпечення доступності товарів та послуг, запобігання монополії та справедливого оподаткування) Проте на практиці це не відповідає дійсності.

Я спеціально зайшов на інші сервери (01, 05, 06) і порівняв ціни на аналогічному бізнесі. Виявилось, що на 02 мінімальна ціна на заправці 2800, хоча на інших серверах ціни більш доступні, хоча там не має такого закону що порушує логіку рп (
ДОКАЗИ 01, 02, 05, 06 ). Це ще раз підтверджує, що ці правила не допомагають як казали доступності товарів та послуг для всіх верств населення, запобігання надмірному зростанню цін, монополізації ринку а тільки роблять гірше. Товари менш доступні, ціни вище за інші сервера (мінімальні ціни вищі чим на всіх бізнесів інших серверів де немає мінімальних цін)

Далі мені видали ще один штраф 50 мільйонів за порушення правила 8.23 мовляв, (бізнес не можна продавати). Але ж у Загальних правилах є пункт 10.3, де чітко зазначено:

Примітка 2: Якщо гравець не має можливості підтримувати роботу бізнесу, він повинен вжити будь яких заходів для забезпечення його подальшої роботи (наприклад, передати другові, оплатити оренду, забезпечити товари тощо).

Саме це я і зробив передав бізнес, оскільки не мав змоги його забезпечувати. Я також знаю приклади, коли гравці прямо
продавали бізнес, що суперечить правилам, але їм не нараховували штрафи, це вже відкритий блат. Я готовий надати ці приклади особисто Сергію Коваленку. Це ще раз підтверджує, що до мене застосували подвійні стандарти.

Також мене цікавить, чому правила UKRAINE GTA конфліктують із правилами 02 сервера. Складається враження, що їх писали без узгодження, не ознайомившись із офіційними правилами. Я запитав про пункт 10.2 і чому він суперечить загальному пункту, але від ГА не отримав зрозумілої відповіді.

Щодо відповіді ГА на моє перше питання: він порадив звернутись до податкової служби щодо анулювання або зменшення штрафу. Але, коли я спілкувався з ними (ПОДАТКОВА) в голосовому чаті, мені відповідали на (ти), казали: (Ми змусили медійника платити штраф думаєш, тебе не змусимо?) Також заявили, що (всі можуть знайти правила, а ти чомусь ні). Проте на сервері 06, наприклад, існує окремий розділ для бізнесменів на форумі, це правильна практика, якої бракує на 02.

Прошу розібратися з ситуацією, яка має ознаки блату та безладу в адміністративній системі.

Я готовий вийти у голосовий зв'язок та надати додаткову інформацію й докази - Discord: parazit01 та svetl0vv ми надамо всі необхідні докази у разі виникнення сумніву

4. Доказ видачі покарання (скріншот/відео): Скріншот, Скріншот2, Скріншот3, Скріншот4, Скарга
5. Дата походження: 04.06.2025

Реєстрування
21 Бер 2023
Дописи
8
Реакції
21
Бали
13
На мою думку Нік Капоне проявляє своїми діями зневагу до всіх інших бізнесменів та порушує РП процес та домовленості між власниками бізнесів, маніпуляція законами які є вписані на форумі https://forum.ukraine-gta.com.ua/th...країни-Про-податки-та-регулювання-цін.276957/ . Всі внесені зміни: штрафи, ціни, податки були обговорені на неодноразово проведених зборах бізнесменами та погоджені ними, мабуть свідома брехня від людини яка чомусь тримає бізнеси на 01, 02, 03, 05, 06 серверах і не розуміє або вдає що не розуміє, що кожен сервер має свою економіку відповідно до чого формується все вище перечислене.

Вкладення

• Недоліки правил UKRAINE GTA _ UKRAINE GTA - Ігровий форум – Opera 12.06.2025 15_23_18.png
    Недоліки правил UKRAINE GTA _ UKRAINE GTA - Ігровий форум – Opera 12.06.2025 15_23_18.png
    185.8 Кб · Перегляди: 84
Останнє редагування:

Рома Ронський

Кошовий отаман
Реєстрування
29 Жов 2024
Дописи
15
Реакції
51
Бали
18
Також хочемо звернути увагу, що на інших серверах діє врази вища комісія на певні дії — зокрема на переказ коштів, операції на авторинку та торгівлю на центральному ринку.
Проте завдяки тесній співпраці Податкової служби з Верховною Радою та представниками бізнесу, які відповідально сплачують податки, на сервері 02 вдалося зберегти мінімальні комісії на ці дії. Це рішення дозволяє кожному гравцю зручно й вигідно здійснювати фінансові операції, розвивати свій бізнес і брати активну участь в економічному житті сервера.

Томми Джери

Активний
Реєстрування
29 Чер 2023
Дописи
155
Реакції
171
Бали
46
У нас є факти та докази упередженого ставлення (блату) з боку податкової служби щодо правил. ГА у своїх відповідях писав (Цей закон був запроваджений з метою забезпечення доступності товарів та послуг для всіх верств населення, запобігання надмірному зростанню цін, монополізації ринку та справедливого оподаткування.) Проте чому мінімальні ціни значно вищі, ніж на інших серверах? Це вже не питання економіки. Але найголовніше — чому існує настільки відвертий блат з боку податкової?

Томми Джери

Активний
Реєстрування
29 Чер 2023
Дописи
155
Реакції
171
Бали
46
Також хочемо звернути увагу, що на інших серверах діє врази вища комісія на певні дії — зокрема на переказ коштів, операції на авторинку та торгівлю на центральному ринку.
Проте завдяки тесній співпраці Податкової служби з Верховною Радою та представниками бізнесу, які відповідально сплачують податки, на сервері 02 вдалося зберегти мінімальні комісії на ці дії. Це рішення дозволяє кожному гравцю зручно й вигідно здійснювати фінансові операції, розвивати свій бізнес і брати активну участь в економічному житті сервера.
Це не виправдовує ваших дій щодо блату та тиску на бізнес.

Томми Джери

Активний
Реєстрування
29 Чер 2023
Дописи
155
Реакції
171
Бали
46
На мою думку Нік Капоне проявляє своїми діями зневагу до всіх інших бізнесменів та порушує РП процес та домовленості між власниками бізнесів, маніпуляція законами які є вписані на форумі https://forum.ukraine-gta.com.ua/th...країни-Про-податки-та-регулювання-цін.276957/ . Всі внесені зміни: штрафи, ціни, податки були обговорені на неодноразово проведених зборах бізнесменами та погоджені ними, мабуть свідома брехня від людини яка чомусь тримає бізнеси на 01, 02, 03, 05, 06 серверах і не розуміє або вдає що не розуміє, що кожен сервер має свою економіку відповідно до чого формується все вище перечислене.
"Тому ваше повідомлення, це безглузде виправдання помилок податкової. Саме мінімальна ціна, яку ви встановили, є вищою, ніж на інших серверах. Ні, це не проблема економіки.

Річард Пейс

ГС Держ | Західна Україна
Куратор лідерів
Реєстрування
10 Сер 2023
Дописи
468
Реакції
605
Бали
153
ВАЖЛИВО: Розгляд виключно від керівника проекта, так як є прямі порушення від Головного Адміністратора. Згідно правил перевірки скарг, Головний адміністратор не має право закривати скаргу на себе, якщо в ній прикріплені докази на його порушення

Не можна вважати порушенням те що адміністрація включає думку бізнесів, які самі обрали систему цін, і домовлялися про ціни самостійно для уникнення ситуацій які доходять до скандалів, також це допомогає в економічному розвитку сервера, якщо на інших серверах немає податкової системи тоді попрошу вас як досвіченого гравця згадати які проценти на комісії на інших серверах.

Ситуація виникла після того, як я зловив бізнес. Ознайомившись із загальними правилами, я не знайшов конкретної інформації щодо цінової політики для бізнесменів. Незважаючи на це, мені без попередження видали штраф у розмірі 10 мільйонів за начебто порушення цієї політики. Лише після подачі скарги мені надали посилання на відповідні правила.

Для уникнення ситуацій де люди не змогли ознайомитися із правилами введення бізнесу податковою було приняте рішення чітко без канцелярсього стилю прописати закон, зробити окрему гілку податкової де знаходиться всі інформація, на мою думку для людини яка грає більше року має знати що є законодавча база, і ознайомитися з гілками діскорд.

Особливо дивно чути про цінові обмеження в умовах RP. У реальному житті ціни регулює ринок: продаєш за скільки хочеш. На інших RP-серверах я такого не зустрічав. Мені відповіли, що (цей закон запроваджено з метою забезпечення доступності товарів та послуг, запобігання монополії та справедливого оподаткування) Проте на практиці це не відповідає дійсності.

Якщо у вас є сумніви до рп тоді давайте поглянемо на наказ МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ, де регулюються ціни згідно цього наказу, в умовах реального життя діє процент на навар також на окремі товари або продукти діє система граничних цін, для того щоб ви запевнилися в цьому надаю посилання, але це як приклад 2 накази якщо у вас є сумніви, можете переглянути сайт Верховної ради та запевнитися в цьому

[Посилання]
[Посилання]

Я спеціально зайшов на інші сервери (01, 05, 06) і порівняв ціни на аналогічному бізнесі. Виявилось, що на 02 мінімальна ціна на заправці 2800, хоча на інших серверах ціни більш доступні, хоча там не має такого закону що порушує логіку рп (ДОКАЗИ 01, 02, 05, 06 ). Це ще раз підтверджує, що ці правила не допомагають як казали доступності товарів та послуг для всіх верств населення, запобігання надмірному зростанню цін, монополізації ринку а тільки роблять гірше. Товари менш доступні, ціни вище за інші сервера (мінімальні ціни вищі чим на всіх бізнесів інших серверів де немає мінімальних цін)

Економіка була придумана самими бізнесменами, також нагадю про відсутність системи на інших серверах та їхній економічний розвиток.

Щодо відповіді ГА на моє перше питання: він порадив звернутись до податкової служби щодо анулювання або зменшення штрафу. Але, коли я спілкувався з ними (ПОДАТКОВА) в голосовому чаті, мені відповідали на (ти), казали: (Ми змусили медійника платити штраф думаєш, тебе не змусимо?) Також заявили, що (всі можуть знайти правила, а ти чомусь ні). Проте на сервері 06, наприклад, існує окремий розділ для бізнесменів на форумі, це правильна практика, якої бракує на 02.

З тієї інформації що маю я вам було конкретно надано відповідь на ваше питання але після ви проявляли неадекватний стиль спілкування, на питання щодо "на ти" це гра і тут немає умов для субординації в діскорд, якщо в грі ми граємо по рп тоді маємо дотримуватися субординації, підкреслю те що люди які з вами спілкувалися набато старше вас а якщо дивитися на моральне\соціальне бачення субординація проявляється до людей старших за віком або до своїх колег\співробітників\підлеглих\незнайомих.

Томми Джери

Активний
Реєстрування
29 Чер 2023
Дописи
155
Реакції
171
Бали
46

Не можна вважати порушенням те що адміністрація включає думку бізнесів, які самі обрали систему цін, і домовлялися про ціни самостійно для уникнення ситуацій які доходять до скандалів, також це допомогає в економічному розвитку сервера, якщо на інших серверах немає податкової системи тоді попрошу вас як досвіченого гравця згадати які проценти на комісії на інших серверах.

Для уникнення ситуацій де люди не змогли ознайомитися із правилами введення бізнесу податковою було приняте рішення чітко без канцелярсього стилю прописати закон, зробити окрему гілку податкової де знаходиться всі інформація, на мою думку для людини яка грає більше року має знати що є законодавча база, і ознайомитися з гілками діскорд.

Якщо у вас є сумніви до рп тоді давайте поглянемо на наказ МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ, де регулюються ціни згідно цього наказу, в умовах реального життя діє процент на навар також на окремі товари або продукти діє система граничних цін, для того щоб ви запевнилися в цьому надаю посилання, але це як приклад 2 накази якщо у вас є сумніви, можете переглянути сайт Верховної ради та запевнитися в цьому

[Посилання]
[Посилання]

Я спеціально зайшов на інші сервери (01, 05, 06) і порівняв ціни на аналогічному бізнесі. Виявилось, що на 02 мінімальна ціна на заправці 2800, хоча на інших серверах ціни більш доступні, хоча там не має такого закону що порушує логіку рп (ДОКАЗИ 01, 02, 05, 06 ). Це ще раз підтверджує, що ці правила не допомагають як казали доступності товарів та послуг для всіх верств населення, запобігання надмірному зростанню цін, монополізації ринку а тільки роблять гірше. Товари менш доступні, ціни вище за інші сервера (мінімальні ціни вищі чим на всіх бізнесів інших серверів де немає мінімальних цін)

Економіка була придумана самими бізнесменами, також нагадю про відсутність системи на інших серверах та їхній економічний розвиток.

З тієї інформації що маю я вам було конкретно надано відповідь на ваше питання але після ви проявляли неадекватний стиль спілкування, на питання щодо "на ти" це гра і тут немає умов для субординації в діскорд, якщо в грі ми граємо по рп тоді маємо дотримуватися субординації, підкреслю те що люди які з вами спілкувалися набато старше вас а якщо дивитися на моральне\соціальне бачення субординація проявляється до людей старших за віком або до своїх колег\співробітників\підлеглих\незнайомих.
1. Відсутність чіткої інформації про правила

Штраф у розмірі 10 млн було накладено на мене без попередження та без надання конкретних правил. Лише після подачі скарги мені надали посилання на правила. Вони не були опубліковані в окремій гілці або закріпленні, як це реалізовано на інших серверах напр. 06(там також є податки). Вважаю, що кожен бізнесмен має мати відкритий і зручний доступ до актуальної бази правил, інакше це створює умови для суб’єктивного тлумачення та покарання.

2. RP та реальна економіка

У відповіді згадувалось про реальні приклади з законодавства України. Згідно з цим, дійсно існує система граничних цін, але вона діє лише на соціально значущі товари або в умовах надзвичайного стану. На RP сервері ми не маємо ані подібних обґрунтувань, ані механізму розрахунку економічної доцільності граничної ціни, що застосовується без врахування попиту, конкуренції або рентабельності. Це суперечить логіці ринку, а отже і логіці RP.

3. Порівняння з іншими серверами

Я спеціально перевірив економіку бізнесів на серверах 01, 05, 06. Там відсутні фіксовані мінімальні ціни, і при цьому економіка розвивається стабільно. Вартість товарів нижча (за мінімальну на 02), доступність вища. Це свідчить про те, що жорстке регулювання не завжди є ефективним і може шкодити грі.

4. Поведінка представників податкової

Під час голосового спілкування з представниками податкової, я отримав некоректне, зневажливе ставлення, погрози та спілкування в агресивному стилі (на ти, змусили одного змусимо й тебе. Це порушує як RP норми субординації, так і загальні правила спілкування в спільноті. Вважаю, що питання поваги, навіть у Discord, не залежить від віку або статусу, а є основою здорової атмосфери на сервері.

Реєстрування
21 Бер 2023
Дописи
8
Реакції
21
Бали
13
У нас є факти та докази упередженого ставлення (блату) з боку податкової служби щодо правил. ГА у своїх відповідях писав (Цей закон був запроваджений з метою забезпечення доступності товарів та послуг для всіх верств населення, запобігання надмірному зростанню цін, монополізації ринку та справедливого оподаткування.) Проте чому мінімальні ціни значно вищі, ніж на інших серверах? Це вже не питання економіки. Але найголовніше — чому існує настільки відвертий блат з боку податкової?
Шановний Томмі Джері все що ви вище написали можна було вкласти в одне повідомлення це ваша суб'єктивна думка. Зберіться з думками надайте докази бажано в одному повідомленні якщо ми не праві готові понести покарання, але якщо це наклеп будьте готові відповідати за свої вчинки (введення в оману).

Томми Джери

Активний
Реєстрування
29 Чер 2023
Дописи
155
Реакції
171
Бали
46
Шановний Томмі Джері все що ви вище написали можна було вкласти в одне повідомлення це ваша суб'єктивна думка. Зберіться з думками надайте докази бажано в одному повідомленні якщо ми не праві готові понести покарання, але якщо це наклеп будьте готові відповідати за свої вчинки (введення в оману).
Нік передав мені свою позицію щодо ситуації: він вважає, що скарга має розглядатися виключно керівником проекту через конфлікт інтересів з боку ГА, який закрив скаргу на самого себе. Також Нік наголошує на відсутності чіткої інформації про правила, непрозорості економіки на сервері та неприпустимій поведінці представників податкової. Просимо об'єктивного розгляду.

Томми Джери

Активний
Реєстрування
29 Чер 2023
Дописи
155
Реакції
171
Бали
46
Щодо доказів по ситуації з Балтой вони в нас є, і ми вже зазначали, що готові надати їх у Discord під час офіційного розгляду, а не особисто вам.

Конан Хелл

Поважний гравець
Реєстрування
8 Кві 2023
Дописи
127
Реакції
186
Бали
48
Вітаю всіх. Також хочу відреагувати на скаргу щодо адміністрації 02 сервера і Податкової.
1. Цінова політика
Цей розділ податкової системи почав створюватись ще на початку березня, тобто дуже давно. В прийнятті рішення щодо цін приймало участь дуже багато гравців (як бізнесмені, так і гравців без бізнесу), ГА, ЗГА, ГС, ЗГС, тобто більшість людей, які задіяні в 02 сервері, проводилося численну кількість зборів. Все це робилося для того, щоб врахувати думку кожного гравця, бізнесмена і адміна, і щоб цінова політика підходила всім - і новачкам, і "битим вовкам" Все це я пишу для того, щоб керівництво проекту розуміло, що всі на сервері знали про цей розділ, і його впровадили не спонтанно.
Порівнювати ціни з іншими серверами я вважаю недоречним, так як кожен сервер запустили в різний час; на кожному сервері різний он-лайн і різна економіка; на кожному сервері грають люди з різними фінансовими можливостями (донат-валюта)
Гравець, на якого наклали штраф(Нік Капоне) пише, що "У реальному житті ціни регулює ринок: продаєш за скільки хочеш."
На жаль, хочу повідомити, що в реальному житті ціни регулює Держцінінспекція та Держпродспоживслужба, а не ринок
2.Блат
В принципі блат це нормальна річ, просто не всі розуміють що цей термін означає. Я думаю, ні, я на 100% впевнений, що кожен з гравців був під блатом . З кожним траплялась якась ситуація коли адміністрація закривала очі на деякі незначні порушення гравців і це нормально. Я веду до того, що якби кожного карали по "всій строгості закону" то на проекті би не було кому грати.
3. Логічне закінчення
На закінчення хочу сказати, що на 02 сервері адміністрація тісно співпрацює з всіма верствами населення, помагає гравцям і вирішує будь які конфлікти. Може бувають якісь нюанси,але ми всі люди і нам властиво помилятись, але в загальному гравці задоволені роботою адміністрацією, тому НЕ ЧІПАЙТЕ НАШИХ АДМІНІВ, бо ми за них горою, а вони, надіюсь))), за нас

Томми Джери

Активний
Реєстрування
29 Чер 2023
Дописи
155
Реакції
171
Бали
46
Вітаю всіх. Також хочу відреагувати на скаргу щодо адміністрації 02 сервера і Податкової.
1. Цінова політика
Цей розділ податкової системи почав створюватись ще на початку березня, тобто дуже давно. В прийнятті рішення щодо цін приймало участь дуже багато гравців (як бізнесмені, так і гравців без бізнесу), ГА, ЗГА, ГС, ЗГС, тобто більшість людей, які задіяні в 02 сервері, проводилося численну кількість зборів. Все це робилося для того, щоб врахувати думку кожного гравця, бізнесмена і адміна, і щоб цінова політика підходила всім - і новачкам, і "битим вовкам" Все це я пишу для того, щоб керівництво проекту розуміло, що всі на сервері знали про цей розділ, і його впровадили не спонтанно.
Порівнювати ціни з іншими серверами я вважаю недоречним, так як кожен сервер запустили в різний час; на кожному сервері різний он-лайн і різна економіка; на кожному сервері грають люди з різними фінансовими можливостями (донат-валюта)
Гравець, на якого наклали штраф(Нік Капоне) пише, що "У реальному житті ціни регулює ринок: продаєш за скільки хочеш."
На жаль, хочу повідомити, що в реальному житті ціни регулює Держцінінспекція та Держпродспоживслужба, а не ринок
2.Блат
В принципі блат це нормальна річ, просто не всі розуміють що цей термін означає. Я думаю, ні, я на 100% впевнений, що кожен з гравців був під блатом . З кожним траплялась якась ситуація коли адміністрація закривала очі на деякі незначні порушення гравців і це нормально. Я веду до того, що якби кожного карали по "всій строгості закону" то на проекті би не було кому грати.
3. Логічне закінчення
На закінчення хочу сказати, що на 02 сервері адміністрація тісно співпрацює з всіма верствами населення, помагає гравцям і вирішує будь які конфлікти. Може бувають якісь нюанси,але ми всі люди і нам властиво помилятись, але в загальному гравці задоволені роботою адміністрацією, тому НЕ ЧІПАЙТЕ НАШИХ АДМІНІВ, бо ми за них горою, а вони, надіюсь))), за нас
Мені цікаво, як саме їх писали та погоджували, якщо вони конфліктують з офіційними правилами =)

Назар Ронський

Кошовий отаман
Реєстрування
15 Лип 2023
Дописи
46
Реакції
46
Бали
23

Томми Джери

Активний
Реєстрування
29 Чер 2023
Дописи
155
Реакції
171
Бали
46

Олег Галицький

Керівник UKRAINE GTA
Керівник
Реєстрування
14 Бер 2023
Дописи
7,322
Реакції
5,048
Бали
253
Вітаю!

Почнімо з інформації ви можете її отримати на офіційному порталі в Законодавчій базі.
Також в офіційному діскорді 02 серверу в розділі "Податкова" (посилання прикріплене в попередній відповіді є досі актуальним).
Рішення щодо введення цінової політики було прийнято більшістю бізнесменів, зі скарг було помічено лише вашу на цю систему.
З 01-06 сервер є індивідуальними та рішення у RP частинах приймаються індивідуально відповідно до рішень керівництва сервера та гравців які там перебувають. Є загальні правила які скеровують в одне русло цю діяльність.
Стосовно штрафу ви це можете узгодити в індивідуальному порядку з податковою службою, при виникненні проблем звертайтесь до головної адміністрації також щодо порушень податкової служби неповажного ставлення тощо.
Пункт 10.3, стосується лише найбільших та відвідуваних бізнесів або унікальних (Центральний ринок, Авто ринок (Б/У), Рієлторська агенція тощо) про що описано в пункті.
Щодо пункту 10.2, буде внесено зміни незабаром.

Підсумовуючи, сподіваюсь надав відповідь на усі ваші запитання.

[Розглянуто]

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі