В очікуванні Переглянути змін правил гри

Алекс Корж

Модератор | Центральна Україна
Модератор
Реєстрування
28 Січ 2023
Дописи
245
Реакції
281
Бали
108
Всіх щиро вітаю! 👋
Хотів би підняти важливу й доволі цікаву тему — образи гравців у межах РП-ситуацій.

Якщо проект дійсно позиціонує себе як РП, то, на мою думку, варто переглянути правила, що стосуються образ.
Для прикладу візьмемо фрагмент із GTA 5:

4.6. Будь-які образи, спрямовані на самого гравця, а не на його персонажа в рамках РП-ситуації, заборонені та караються як OOC-образи. | Mute 30–360 хвилин / Ban 1–14 днів / HardBan 1–7 днів.
Примітка: образи, спрямовані на персонажа, мають бути чіткими, без двозначних трактувань, щоб не виникало сумнівів, що вони адресовані саме персонажу.
А тепер звернімо увагу: якщо ми справді говоримо про РП-проект, то він має бути максимально наближений до реального життя. А в реальності образи трапляються постійно — і не завжди вони сприймаються як щось критичне. Все залежить від ситуації та контексту.

Зараз же виходить так, що навіть звичайне «послати людину» у грі вже може стати причиною для покарання. Але ж у багатьох життєвих ситуаціях люди чують набагато грубіші слова.

Хочу поділитися прикладом із власного досвіду.
Я обіймав посаду Лідера ДСНС, і якось сталася пожежа на БК ЗСУ. Ми прибули для ліквідації займання, але один із військових постійно заважав, підбігав надто близько, не реагував на неодноразові попередження. У результаті я емоційно послав його «на х**». За це отримав покарання за «неадекватні висловлювання». Хоча, погодьтеся, в реальному житті він міг би почути значно жорсткіші фрази.

Тому, на мою думку, варто зібратись усім разом та обговорити це питання. Якщо дозволити в РП більш реалістичні образи (звісно, в рамках адекватності та контексту), то проект стане ближчим до справжнього життя й отримає додаткову глибину.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі