На розгляді Позовна Заява / №52

Віліам

Козак
Реєстрування
31 Тра 2026
Дописи
4
Реакції
8
Бали
8
Позовна заява (скарга)
До суду / керівництва Національної поліції України
Відповідач: Співробітник Національної поліції Артем Колісник
Позовна заява
Я, [Лео Кратос ], прошу розглянути законність дій співробітника Національної поліції Артема Колісника під час подій, що сталися [21.07.2026] о [13:10].
Під час руху на транспортному засобі без номерних знаків мене зупинив співробітник поліції Артем Колісник. Він наказав мені вийти з автомобіля та покинути транспортний засіб. Я виконав його законну вимогу та повідомив, що автомобіль є несправним і я намагався усунути технічну несправність.
Після цього я сів до автомобіля. Працівник поліції постукав у вікно, я опустив його, після чого він попросив надати паспорт. Я повідомив, що строк дії паспорта закінчився та пояснив, що прямував до Верховної Ради України для його оновлення. На це співробітник відповів, що заперечень немає.
Після прибуття до Верховної Ради України я не встиг оновити паспорт, оскільки був затриманий співробітником поліції на території зеленої зони.
Вважаю, що обставини мого затримання потребують перевірки. Прошу провести службову перевірку дій співробітника поліції Артема Колісника, встановити, чи були його дії законними та пропорційними, і в разі виявлення порушень притягнути його до дисциплінарної відповідальності відповідно до чинного законодавства та внутрішніх нормативних актів.
Прошу суд (або керівництво поліції):
Прийняти цю позовну заяву (скаргу) до розгляду.
Провести повну службову перевірку дій співробітника поліції Артема Колісника.
Витребувати записи з боді-камер, відеореєстраторів та інших матеріалів, що підтверджують обставини події.
Надати правову оцінку законності мого затримання.
У разі встановлення порушень притягнути співробітника до відповідальності відповідно до законодавства.
Дата:21.07.2026
Підпис: Кратос_<

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі