- Реєстрування
- 27 Вер 2022
- Дописи
- 2,619
- Реакції
- 1,101
- Бали
- 253
Заява №012
Я, Артем Судаков, проживаю в місті Дніпро та є громадянином Південної України.4 серпня 2025 року приблизно о 18:50 мене зупиняє автомобіль СБУ, не знаю за що так як я не порушував адміністративний кодекс та не перебував на угноному автомобілі. На жаль данний епізод був не записаний. Далі до мене підійшов співробітник та представився як Сержант СБУ Владіслав Стоцький. Та "попросив" мій паспорт. Коли я запитав законну підставу на цю дію, так як я не хотів надавати йому паспорт, він мені відповідає, що я в орієнтуванні. Після того як він мені так і не зміг відповісти, на якій підставі я маю надавати йому паспорт, підходить інший співробітник. Представився він як Сержант СБУ Владислав Чумацький. Далі він також "попросив" паспорт. На що я у нього запитую, на якій підставі маю надавати його. Відповідь його була дивна, він стверджував що на швидкості 100 км на год він розгледів мої очі і вони збігаються з орієнтуванням. Такий "брєд" напевно можна було сказати на мою думку тільки під алкогольним сп'янінням, але це лише мої догадки. Далі Владислав Чумацький надає якісь попередження, і після третього Владислав Чумацький викидує мене з авто просто так використовує тайзер хоч я і не збирався тікати. Нагадую що на цей момент Владислав Чумацький не назвав жодної законної вимоги! Та коли Владислав Чумацький посадив мене в авто, він тільки тоді почав зачитувати мені міранду, але загрози життю взагалі не було. Далі вони привозять у допитну і Владислав Чумацький вже збирався і інкримінувати мені статті "Непідкора" та "Неповажне ставлення до працівників" хоч такої навіть немає, є лише образити працівника держ. структури. Після того як він згадав що треба викликати мені адвоката, адвокат не був викликаний так як в нього не було міжфракційної рації.
На мою думку Владислав Чумацький порушив:
ККПУ
Стаття 2.2. Незаконне позбавлення волі
Незаконне утримання особи без викрадення, при якому потерпілий залишається на своєму місці перебування, але його пересування обмежується без належних правових підстав, — карається позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.
Стаття 8.9. Халатність
Недбалість посадової особи, яка спричинила значні збитки чи порушення прав громадян, карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.
Стаття 9.4. Незаконні затримання, взяття під варту, арешт
Незаконне затримання, тримання під вартою або арешт караються позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.
Також на мою думку Владіслав Стоцький порушив:
ККПУ
Стаття 8.9. Халатність
Недбалість посадової особи, яка спричинила значні збитки чи порушення прав громадян, карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.
Також хочу наголосоти, що ситуація була розписана в крації та до заяви надаю докази правопорушень - тик
З повагою,
Судаков Артем Сергійович
Судаков Артем Сергійович
Останнє редагування: