Відмовлено Порушення від ДВБ (Для ГА)

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Реєстрування
4 Лис 2025
Дописи
143
Реакції
20
Бали
23
Нікнейм гравів:
Тімур Громов
Віталій Шевченко
В інших затриманнях приймав участь Кирил Громов

Особистий нікнейм:
Альона Майська

Суть скарги:
Опис ситуації:

У співробітників ДВБ виник міжособистий конфлікт (міжособиста неприязнь за власними морально-етичними нормами) з одним із учасників організації SaintDevils.
Учасник агітував голосувати проти президента України (що не є забороненим), кожен залишився при своїй думці і віддав голос так, як вважав сам.
Після цього інформація вийшла за межі організації, і учаснику почали писати в особисті повідомлення, а також надходили погрози в бік організації.

Після цього співробітники ДВБ сформували справи та почали затримувати учасників організації, хоча ДВБ не має жодного відношення до цивільних осіб.
Згідно із Законом «Про Департамент внутрішньої безпеки НПУ»
(дата реєстрації законопроєкту: 22.06.2024, прийнятий 27.06.2024),
Наприклад статті 1, 2, 19, 20, 22, 32, 50 прямо визначають, що ДВБ здійснює:
  • контроль, профілактику, розслідування порушень, учинених поліцейськими, державними службовцями та іншими працівниками поліції;
  • забезпечення власної безпеки поліції;
  • запобігання корупції, злочинам і зловживанням усередині самої поліції.
Отже, ДВБ не має законного права проводити оперативні дії або затримання цивільних осіб, якщо вони не є працівниками поліції чи держслужби.
Даний закон чітко регулює повноваження працівників ДВБ.

Порушення:

Співробітники ДВБ активно приймали участь у затриманні учасників організації, відкривали кримінальні провадження.
На мою думку, та спираючись на законодавчу базу, співробітники ДВБ скористались своїми службовими повноваженнями з метою помсти, що викликає сумнів у законності їхніх дій і підриває довіру до таких осіб.
Також процедура затримання та обшуку була повністю порушена.

Конкретно моя ситуація:

Я зі своїм чоловіком знаходилась на території будинку.
Під’їхав автомобіль, і одразу був застосований тайзер, хоча в мене не було зброї, я не чинила опір і не вчиняла жодних дій.
Я перебувала в масці, але жоден із присутніх не встановив мою особу на місці, а просто, скориставшись службовим становищем, посадили мене в автомобіль, повідомивши, що все пояснять «на місці».
На мої прохання пояснити, що відбувається — не реагували.

Мене привезли до відділку поліції м. Харків.
Коли виводили з автомобіля — мене вдарили (не знаю, випадково це чи ні).
Вже тільки у кімнаті для допиту мені представились і почали щось пояснювати.
Адвокат на той момент не відповів, і я не змогла скористатись правом на захист.
Співробітники викликали адвоката, чекали 3 хвилини.

Під час обшуку виявили зброю, але ніхто не запитав про наявність ліцензії.
Також моє прохання провести обшук особою тієї ж статі було проігноровано, мені відповіли, що «ніхто з Києва не приїде обшукувати, та і їх тут немає» - повна цитата у відео

Інші випадки:

Після цього почались масові затримання учасників організації з аналогічними порушеннями.
Формування справ відбувалось поспіхом, через що було допущено помилки в процесуальних документах, що, згідно із законодавством України, робить їх недійсними.

Особисто моя повістка на допит була відредагована вже після затвердження (через 7 годин), що прямо порушує:
(Правила ведення кримінальних справ, Розділ 7. Оформлення документів, пункт 7.3 — «Зміни до документів після затвердження не допускаються».)

У відредагованій версії були додані нові «факти порушення», в формулюванні «є підозра».

Справи на інших учасників організації також містять велику кількість помилок, що ставить під сумнів їхню законність.
Вважаю, що таке ведення процесуальних документів посадовими особами є неприпустимим, а справи з подібними помилками не можуть вважатися дійсними.

Висновок:

Вважаю, що користуючись своїми повноваженнями, особистими образами та міжособистими відносинами, співробітники ДВБ повністю сфабрикували справу проти організації SaintDevils.
Через ці дії репутація як моя особисто (за весь час гри я не мала жодного покарання), так і всієї організації — серйозно підрвана, а сам процес перешкоджає нормальній участі у грі.
Замість повноцінного занурення у RP, ми змушені постійно відволікатись на неправомірні дії з боку цих співробітників, що псує ігровий процес і атмосферу проекту.

Прошу головну адміністрацію провести розгляд даної ситуації, перевірити дії співробітників ДВБ на предмет перевищення службових повноважень і прийняти відповідні заходи.

Окрім цього, займаючись подібними діями, співробітники ДВБ нехтують своїми службовими повноваженнями та не виконують свої посадові обов’язки, що саме по собі є порушенням службової етики та підриває авторитет державної структури, яку вони представляють.
Такі дії дискредитують не лише окремих працівників, а й всю систему, у якій вони служать.

Я не прошу відсторонювати даних осіб від їхніх посад і не вимагаю покарання.
Але вибачення та зняття всіх обвинувачень, як з мене особисто, так і з усіх учасників організації, було б справедливим і доречним рішенням у цій ситуації.
Це дозволило б відновити репутацію, повернути довіру та спокійно продовжити участь у грі в межах правил і здорового RP-процесу.

Докази (скріншот/відео):
Затримання
Удар
Обшук
Справа Івана Блака
Справа Тараса Блака
Справа Альони Майської
Справа Андрія Блака
Справа Громова Андрія
Справа Єгора Азурова
Справа Людмили Блак

З дозволу гравця , якому погрожували та погрожували клану , матеріали можу надати особисто

Дата порушення: 02.11.2025

Тимур Волков

Енергійний!
Активний гравець
Реєстрування
11 Лис 2023
Дописи
1,953
Реакції
1,677
Бали
253
Вітаю.

Спеціальним підрозділом НПУ ДВБ було проведено спецоперацію з виявлення нарко- та алкозаводу, а також зброї у клані SaintDevils.
Для цього була залучена особа, яка зібрала необхідні докази для відкриття кримінальних справ проти учасників клану.

Усі докази, зібрані працівниками ДВБ, долучені до судових справ. Ви можете ознайомитися з ними безпосередньо на форумі суду та прокуратури серверу.
Усі дії проведено відповідно до RP-правил, порушень не виявлено.

Порушень з боку працівників ДВБ не встановлено.

Відмовлено.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі