Розглянуто Порушення від СБУ

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Влад Кєлліні

Ст. Адміністратор | Західна Україна
Реєстрування
20 Сер 2024
Дописи
515
Реакції
335
Бали
123
Адреса
[email protected]
  1. Нікнейм гравця: Річард Скоропадський, Влад Вегас
  2. Особистий нікнейм:Одін Хард
  3. Суть скарги:
Працівники СБУ порушують правила державних органіцій, Загальний Кримінальний Кодекс Західної України а також правила UKRAINE GTA

Порушення правил UKRAINE GTA

6.27.
"Уникнення RP відігрувань" - Заборонено уникати RolePlay ситуацій, відігровок, взаємодії з іншими ігровими персонажами. | Деморган 60-120 хвилин, при наступному порушенні Варн

Порушення правил державних організацій

2.23. Заборонено оголошувати в розшук автомобіль/громадянина без доказів або відповідних підстав. | Попередження/Догана/Звільнення/Варн + компенсація завданих незручностей

Стаття 5.12 Незаконне проникнення на об'єкт, що охороняється
Стаття 10.9 Непідкорення співробітнику правоохоронних органів.
я з ними повністю згідний а з
Стаття 5.14 Незаконне використання/носіння зброї.
я не згідний томущо MP5 є не забороненою SCAR- H і M4 є забороненою

2.37. Працівникам НПУ та СБУ заборонено конфісковувати предмети безпідставно.

Порушення ККУ

Примітка до ст. 5.14 ККУ: Законними видами зброї є пістолет Glock 17, Дробовик та Рушниця у тому разі, якщо на неї є спеціалізована ліцензія, придбана в спеціальному магазині зброї, а також якщо носіння цієї зброї відповідатиме всім нормам безпеки.

Стаття 1.5 Ненадання допомоги хворому

Ненадання допомоги хворому без поважних причин особою, зобов'язаною її надавати (лікарем швидкої медичної допомоги, співробітником рятувальної або медичної організації),

Тайм-коди:
3.36 - Неправильне надання медичної допомоги тому що як мені допоможе ватка з спиртом від нудоти
5.02 - Конфіскація MP5 яка є не забороненою на яку можливо получити ліцензію
8.57 - Інкримінування статей
9.13 - Оголошення статей які інкримінували
9.14 - Оголошення про незаконе носіння зброї а саме MP5 яка є не забороненою на яку можливо получити ліцензію
9.58 - Видно всі статі які мені інкримінували

4. Докази (скріншот/відео): тиць
5. Дата порушення: 2025-10-03

Руди Майлз

Старожила UKRAINE GTA
Реєстрування
16 Гру 2024
Дописи
178
Реакції
524
Бали
98
( Також хочу додати некомпетентність та неповагу зі сторони Річарда, коли мій товариш питався у співробітника СБУ за статті, Річард не давши договорити ,взяв під руку та повів у камеру, це є перетягою рп ситуації на себе)

Річард Пейс

Куратор лідерів | Західна Україна
Куратор лідерів
Реєстрування
10 Сер 2023
Дописи
460
Реакції
600
Бали
153

divider.png

Обґрунтування затримання

✦ До жовтої зони належать прилеглі території навколо будівлі СБУ.
✦ Громадяни мають право перебувати в зоні не більше 1 хвилини. Хол будівлі СБУ не належить до жовтої зони.

Ваша відмова покинути територію на законну вимогу співробітників СБУ кваліфікується як проникнення на об’єкт, що охороняється, та порушення дисципліни, що призвело до інкримінування статті за непокору.​
divider.png

Щодо надання медичної допомоги

На момент затримання ви повідомили про головний біль або нудоту. Згідно з чинними положеннями СБУ, чіткого регламенту щодо надання медичної допомоги в таких ситуаціях немає, оскільки зазначені стани не є вагомими для екстреної медичної допомоги. Проте співробітники СБУ діяли в межах РП:
✦ На вашу скаргу про неналежні дії співробітників було викликано старшого за вислугою, як того вимагають внутрішні положення.
✦ Вам було надано таблетку від головного болю та воду, що відповідає стандартній практиці в подібних ситуаціях.
Для уникнення подібних інцидентів у майбутньому спільно з Міністерством охорони здоров’я (МОЗ) буде розроблено методичну інформацію щодо надання медичної допомоги.
divider.png

Щодо порушення ККУ та вилучення зброї

Щодо звинувачень у порушенні Кримінального кодексу Західної України, зокрема Статті 5.14: Незаконне використання/носіння зброї, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на 20 років, ви посилаєтеся на застарілу інформацію з розділу "Інформація". Вилучення зброї було проведено відповідно до Закону Західної України про володіння, застосування, зберігання, транспортування зброї, зокрема Статті 12, яка регулює відповідні дії.
divider.png

Щодо перетягування РП та рішення про ІТТ

Перетягування РП було зафіксовано виключно з вашого боку. Скарги на нудоту чи спроби вести довгу розмову могли бути розцінені як провокація, спрямована на затягування процесу затримання. З метою уникнення ескалації та забезпечення безпеки, було прийнято рішення про відправлення вас до ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) замість продовження діалогу, який міг призвести до подальших порушень.
Будь-які претензії щодо цього рішення можуть розглядатися виключно прокуратурою, яка наглядає за дотриманням законодавства в РП-контексті.
divider.png

Висновок

Дії співробітників СБУ були здійснені в межах чинного законодавства та РП-контексту. Порушення з вашого боку, зокрема перебування в "жовтій зоні" СБУ понад дозволений час, відмова виконати законну вимогу, незаконне носіння зброї та спроби затягування РП, є підставою для затримання, вилучення зброї та відправлення до ІТТ. Щодо медичної допомоги, співробітники діяли відповідно до ситуації, надавши необхідну підтримку.
Скарга є недоцільною, оскільки:
✦ За виконанням законодавства стежить прокуратура, а не адміністрація, яка не втручається в РП-процеси.
✦ Ваші звинувачення не підтверджуються доказами, що суперечить зокрема вимогам щодо якісних доказів.
divider.png

Останнє редагування:

Iгор Міллер

Ігр. Помічник | Західна Україна
Ігровий Помічник
Реєстрування
3 Січ 2023
Дописи
750
Реакції
322
Бали
123
Вітаю!
Переміщую скаргу у відповідний розділ.​

Валерія Романова

Ігровий помічник | Західна Україна
Ігровий Помічник
Реєстрування
5 Лис 2024
Дописи
476
Реакції
500
Бали
153
Вітаю шановний гравець!

Розглянувши вашу скаргу та надані докази, можу винести вердикт:

1. Щодо неправильного надання медичної допомоги та ніби-то уникнення відігравань - зі сторони працівника порушень не виявлено, оскільки RP було відіграно правильно. Також хочу зазначити, що переглянувши докази від лідера, вам згодом була надана правильна допомога, а саме вам принесли таблетку та воду, однак ви вирізали це зі свого відеодоказу, що також можна помітити через різку зміну часу.

2. Щодо конфіскації зброї типу MP5 - вона була доцільною, оскільки ця зброя є забороненою. Про це чітко вказано у 12 статті Закону України про «Володіння, застосування, зберігання, транспортування зброї»:

Стаття 12. Заборонена зброя
1. Штурмова гвинтівка M4
2. Штурмова гвинтівка Scar-H
3. Пістолет-кулемет MP5

Також переглянувши додаткові докази від лідера та одного з заступників СБУ можу ствердити, що усі статті були інкриміновані доцільно згідно Закону України.

[Розглянуто]

Останнє редагування:
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі