- Реєстрування
- 28 Лис 2022
- Дописи
- 1,993
- Реакції
- 1,196
- Бали
- 253
1. Нікнейм адміністратора:
Олег Галицький
2. Особистий нікнейм:
Іван Скакун
3. Суть скарги:
Я хотів би отримати роз’яснення щодо деяких пунктів правил, а також висловити свою думку щодо їх коригування. Після повторного ознайомлення з правилами, мене здивували деякі з них. Прошу розглянути наступні зауваження:
I. Правила битви за бізнес
Пункт 1.3:
У кожного, хто бере участь у битві, повинен бути фрапс, що відповідає вимогам. Примітка: відео повинно зберігатися протягом 7 днів.
Вимоги:
- Якість відео — щонайменше 720p
- Відео повинне охоплювати весь екран
- Обов'язкова наявність дати, часу та назви сервера
- Відео має включати всю битву (30 хвилин)
Моє зауваження:
Я вважаю, що вимога відео з якістю мінімум 720p є надто обмежувальною. Не всі гравці мають потужні ПК чи ноутбуки, і запис у такій якості може призводити до падіння FPS до рівня 10–15 кадрів. Це ставить таких гравців у нерівні умови. Пропоную переглянути вимоги до якості відео, або хоча б дозволити виключення для гравців зі слабшим обладнанням.
Пункт 2.11:
Заборонено відкривати вогонь по ворожій стороні до початку битви. | Варн
Моє зауваження:
Покарання у вигляді варну за перше порушення — надто суворе. Було б логічніше спершу видавати деморган, а вже при повторному порушенні — варн.
II. Правила неофіційних організацій
Пункт 6.3:
Клани, які займають картель, автоматично вступають у війну.
Примітка: Для такої війни додається окремий слот у таблиці, незалежно від наявних.
Моє зауваження:
Це правило суперечить логіці та іншим правилам. Навіть при оголошенні війни кланам, що володіють картелем, між собою війни вести вони не будуть — підтримуватимуть нейтралітет (Особливо якщо це є одна фамка). Крім того, вже існує правило, що:
Правила битв за території — Пункт 1.13:
Учасники НО, які займають картель, не можуть бути союзниками.
Таким чином, нове правило 6.3 виглядає зайвим та неефективним. Прошу переглянути доцільність його існування.
III. Правила перетину блокпостів
Пункт 2.5:
Порушення ПДР (перетин подвійної суцільної, проїзд під знак "В'їзд заборонено") | Деморган 15 хв.
Примітка: При виявленні 3+ порушень ПДР адміністратором — надається покарання.
Моє зауваження:
На мою думку, це не є роботою адміністрації — втручатися в RP-процес, особливо у сферу ПДР. Це функція НПУ, і подібне адміністративне втручання лише шкодить реалістичності ігрового процесу.
Пункт 2.7:
Відмова виконувати вимоги правоохоронців/військових щодо пред’явлення документів | Деморган 30 хв.
Моє зауваження:
Це також має регулюватися силами НПУ у межах RP. У Кримінальному кодексі є відповідна стаття — 1.8 "Непідкорення", яку можуть використати правоохоронці. Втручання адміністрації тут зайве.
Пункт 2.8:
Наведення зброї на гравців, які знаходяться на блокпості | Деморган 5–15 хв.
Моє зауваження:
Коментувати не буду, але теж варто звернути увагу на реалізацію цього правила в RP-контексті.
IV. Загальне зауваження
Останнє оновлення гри знову не передбачило жодних нововведень для кланів, у той час як фракції з кожним патчем отримують нові функції та механіки. Таким підходом ви вбиваєте активність неофіційних організацій. Не дивуйтеся потім, чому у них слабкий онлайн і низький інтерес до гри.
Прошу розглянути можливість створення повноцінного оновлення для кланів, інакше в найближчому майбутньому вони просто зникнуть.
4. Доказ видачі покарання:
-
5. Дата походження:
15.08.2025