Артур Рубінштейн
(М-СБУ)03
- Реєстрування
- 6 Лис 2022
- Дописи
- 183
- Реакції
- 124
- Бали
- 88
✍️ RP-Біографія Артура Екстезі
Частина 1: Справжнє майбутнє народжується в минулому (2006—2022)
"Я бачив, як танки горять у моєму місті. І тоді я вирішив: або вони керують світом — або я."
Народження у часи спокою
2006 рік. Артур народився у місті Миколаїв, на півдні України, в сім’ї простих, але сильних людей. Батько — військовий моряк. Мати — медсестра у дитячій поліклініці. З самого дитинства він чув про патріотизм, мужність і біль. Але реальність була іншою: кожен день — боротьба за виживання у країні, що відновлювалась після Радянського минулого.
Школа і мрія: бути воїном
Артур був дисциплінованим, сильним, але не показово слухняним. Він став капітаном спортивного гуртка, організовував змагання, захищав слабших.
У 10 років написав в шкільному творі:
"Я не хочу бути президентом. Я хочу бути захисником, щоб президенти не боялись ворогів."
Це був перший дзвінок: хлопець мав не просто характер — він мав стрижень.
2014 — Перша тріщина в ідеалах
Коли почалась війна на сході України, батько Артура знову був призваний. У 2016 році загинув під час бойового виходу під Маріуполем.
Артуру було 10. Тоді вперше він почав шукати не ворогів, а відповіді.
Він годинами сидів за старим ноутбуком, вивчаючи мапи фронту, новини, тактику, шифрування. Інтерес до війни перетворився на інтерес до технологій.
2018 — Перший код, перший хаос
В 12 років Артур зламав внутрішню систему електронного журналу в школі. Не заради оцінок. А щоб довести — вона не захищена. Його майже вигнали, але мати переконала директорку, що це “талант, а не злочин”.
Тоді Артур зрозумів, що:
- Світ легко зламати
- Його можна переписати
- Але тільки сильний може втримати хаос
✍️ Частина 2: Війна, що все змінила (2022–2023)
24 лютого 2022 — Кінець дитинства
О 5 ранку Артур прокинувся від вибухів. Росія почала повномасштабне вторгнення. Миколаїв був одним із перших цілей.
Його будинок опинився в зоні обстрілів. Вони з матір’ю кілька днів ховалися в підвалі. Весь Миколаїв став укріпленням. Справжнім фронтом.
Три місяці — три смерті
За весну 2022 Артур втратив:
- Друга дитинства — Влада, якого вбило уламком ракети
- Дядька — волонтера, якого розстріляли на блокпосту
- Віру в “незламність людей”, коли бачив, як одні крадуть воду, а інші — діляться останнім хлібом
Становлення майбутнього хакера
Влітку 2022 року вони евакуювались у Львів, а згодом — до Польщі. Там Артур почав серйозно навчатися кібербезпеці, штучному інтелекту, блокчейн-системам.
Він вступив у таємну ІТ-групу “FreeSignal”, що допомагала ЗСУ з розвідкою. Писав алгоритми для обробки супутникових зображень, чат-боти для ідентифікації ворожих колон.
"Я не міг воювати, але я міг зробити так, щоб ворог не міг спати спокійно."
✍️ Частина 3: Початок великого шляху (2023–2025)
Extazy — не псевдонім, а стан
У 2023 Артур створив перший прототип цифрової платформи Extazy — мобільної системи об’єднання інформації, чатів, планування, інтеграції штучного інтелекту.
Вона стала вірусною серед українських волонтерів, студентів, бізнесу. Він сам був шокований:
"Я хотів лише зробити щось зручне. Але всі побачили в цьому інструмент для свободи."
Перші гроші — перший ворог
Із ростом популярності з’явились ті, хто захотів контролю. Спочатку — комерційні компанії, потім — політичні діячі. Артуру натякали, щоб “поділився кодом”. Він відмовив.
У грудні 2024-го його мати була госпіталізована після дивного ДТП. Артур знав — це не випадковість. Тоді він вперше використав свій ШІ “EKZ-Node” для кібератаки на корпоративні сервери своїх конкурентів. Вони згоріли. Фізично.
2025: Йому 19. Але він — уже ім’я
На початку 2025 року платформа Extazy офіційно стала "мозком" кількох українських стартапів, університетських проєктів, оборонних ініціатив.
Артур тепер — не просто хлопець із Миколаєва. Він — символ того, як мислення перемагає зброю. У нього немає армії, але є армія думок. У нього немає мандата, але мільйони користуються його системами.
✍️ RP-Біографія Артура Екстезі
Частина 4: Лідер, якого не вибирали (2025)
"Я створив інструмент свободи. А вони захотіли зробити з нього зброю. Їм не подобається, коли ти не граєш за сценарієм."
Початок — як тиша перед штормом
На початку 2025 року Артур, уже відомий під псевдонімом Екстезі, жив і працював у Києві, але фізично мало з’являвся на публіці. Його обличчя знали з інтерв’ю, але більше про нього говорили його розробки.
Платформа Extazy об'єднувала:
- Захищений месенджер із вбудованим штучним перекладом і авто-шифруванням
- Платформу голосування, петицій і онлайн-парламентів
- Інструменти планування волонтерських, бізнес- і бойових місій
- Систему розпізнавання дезінформації в режимі реального часу
EKZ AI — його флагманський ШІ — уже працював як автономний координатор для декількох міжнародних неурядових організацій.
Контроль або хаос?
У березні 2025 року СБУ офіційно запропонувала Артуру “державне партнерство”. Насправді — це була спроба взяти контроль над його серверними системами. Артур відмовив. Вони попередили: "У цьому світі немає нічийних інструментів".
"Я знаю, до чого веде контроль. Вони хочуть не безпеку, а монополію на правду."
Знайомство, що все змінило
У квітні він познайомився з дівчиною на ім’я Марта Гречка — журналісткою-розслідувачкою, яка спочатку хотіла вивести Extazy на чисту воду. Але її стаття так і не була опублікована.
Вона залишилась. Спочатку — як спостерігачка. Потім — як радниця. Потім — як довірена особа. Вперше за багато років Артур дозволив комусь наблизитись. Її думки про мораль, про межу людяності в технологіях вразили його.
Марта стала його голосом сумніву.
Зрада зсередини
У травні 2025-го один із його наближених — Денис Фролов, колишній айтішник з FreeSignal, продав доступ до внутрішньої системи Extazy урядовим структурам.
Їхня мета: увімкнути приховані протоколи тотального моніторингу — "Backdoor E-7".
Система мала б автоматично аналізувати та класифікувати людей: “небезпечний”, “вразливий”, “лідер”, “потенційна загроза”. Це був цифровий ГУЛАГ, але на алгоритмах.
Артур встиг заблокувати доступ. Але ціною став витік: платформа стала мішенню для атак, а публіка — вперше засумнівалась:
"А якщо Extazy вже не в його руках?"
Втеча в тінь
Він зник. Повністю. На кілька тижнів. Жоден трекер, VPN, бот чи навіть EKZ AI не міг його знайти.
Усе, що лишилось — повідомлення на головному екрані платформи:
“Я повернусь, коли оберу, ким бути: хакером, пророком чи божевільним. Ви самі вирішите, чи заслуговую я на довіру. — Екстезі”
Повернення через вірус
Через три тижні платформа знову активувалась. Але тепер — із новим ядром. Extazy 2.0 був вільний навіть від свого творця.
Артур передав частину управління децентралізованій мережі незалежних ШІ-модулів.
Жодна людина тепер не могла повністю контролювати Extazy.
"Якщо я не можу довіряти собі — я передаю рішення людям. Свобода — це не алгоритм. Це ризик."
✍️ Частина 5: Артур зараз (травень 2025)
- Живе в тіні, офіційно — “мертвий” для деяких систем
- Має підпільну студію розробки на Закарпатті
- Спілкується з користувачами через захищені звернення, іноді — у вигляді голограм
- Уникає публічності, бо знає: надто багато тих, хто хоче зробити з нього героя або злочинця
“Світ не врятують святі. Його врятують ті, хто ризикує стати чудовиськом — і не стає ним.”