♣Artur Faretti♣
D.Faretti my love <3
- Реєстрування
- 12 Січ 2024
- Дописи
- 507
- Реакції
- 357
- Бали
- 123
- Нікнейм лідера/заступника: 52960
- Особистий нікнейм: Артурчік Фаретті
- Суть скарги:Їду ( зутстрічна смуга) . Проїжджий співробіник служби безпеки України, розвертається та зупиняє мене. В мегафон говорит те, що мій автомобіль у розшуку, я зупиняюсь, він говорить вийти з автомобілю з піднятими руками , вийшов з авто . підходить співробітник Служби безпеки України , при наданні посвідчення він закриває власне звання та фотографію мов через те, що в його такому підрозділі. Підставами для того, щоб перевірити мої документи, він називає військовий стан, проте це не є законною підставою для перевірки документів та зупинки ТЗ.
Далі він називає мені те що в мене авто знаходиться в повоному тонуванні( авто без тонування можна побачитина відео) , те що їхав по зустрічній та авто знаходиться без реєстраційного номеру . Тобто фактична причина для зупинки мого транспортного засобу є те що я порушив АКУ .Але ж СБУ не працює за АКУ
Безумовно, під час військовго стану у разі якщо я викликаю підозру то мене можуть зупинити . Проте дана інформація не розповсюджується на данну ситуацію, адже в законі про військовий стан невказано жодного пункту про те що якщо громадянини викликають підозру то їх можна зупиняти . Після чого йому гововорю про статтю прописана в законі про Службу Безпеки України . Він назвав статтю 5.1
5.1. . Служба для виконання покладених на неї завдань вживає заходів реагування на правопорушення, визначених у Кримінальному Кодексі України, на підставі та у порядку, визначених законом.
в Статті чітко вказано Кримінальний кодекс , проте я не порушив жодної статті кримінального кодексу, лиш адміністративного .
Далі вже говорю за те що в мегафон сказав що мій автомобіль в розшуку, через що мене співробітник затримує. Не назвавши статті затримання, не зачитавши міранду він повіз мене до відділку У відділку він вже назвав причину затримання та зачитав міранду, проте відповідно до КПКУ це повинно казати одразу під час затримання( якщо є рейд то можна у відділку) . До цього по ньому відкрили вогонь , та він не скидаючи газ стріляє з водійського місця ( багоюз) .
Також під час перевезення мене до відділку він неодноразово сам порушив ПДР , їхав по зустрічній смузі , червоне світло, перевищення швидкості .
У відділку забрав такі речі як :
Шишка петрушки - 947шт - 300.000 грн
м4 ( 90п. - 7шт.) - 140.000 грн
м4( 90п. -5шт.)-100.000 грн
м4(120п. 1 шт.)- 25.000 грн
Снайперська гвинтівка (20п. 6 шт.) - 180.000 грн
Петрушка ( золото 1 шт.) - 9.000 грн
Так як зупинка та затримання були безпідставними прошуті повернути мені суму в розмірі 754.000 грн . - Доказ видачі покарання (скріншот/відео):Таймокди
00:03 накинув пурс без причини
00:50 при наданні посвідченні закриває фотографію та посаду , причину назвав те що він у секретному підрозділі
1:45 запросив документи, неназвавши жодної законної підстави за якими б СБУ могла запросити мої документи
4:40 - питаю про законні підстави , він назвав статю 5.1 . Але ця стаття розповсюджується виключно на АКУ.
4:54 неповажне ставлення до громадян та звертається на " ти" чим порушує вже субординацію.
5:40 запитав стосовно авто в розшуку, закував . Примітка : до цього він не робив жодних попереджень те що є якась певна кількість поперджень від нього про надання паспорту та не сказав що даю останнє попердження .
5:50 Багоюз( стрілє з водійського місця паралельно газує)
6:10 - Порушення ПДР , проїзд на червоне світло + перевищення швидкості явне
Відео тут
- Дата походження: 07.03.02025