В очікуванні СБУ | № 275 | Ст. 32, 37, 69, 70.2, 97, 100. Подільского Краю | OPEN

Сергій Шмигельский ꑭ

ТВО-Генерал Поліцій | Подільський Край [06]
Реєстрування
14 Чер 2025
Дописи
176
Реакції
76
Бали
33
ГОЛОВНА ІНФОРМАЦІЯ

Статус: ВІДКРИТО.
Дата відкриття: 02.05.2026
Головний слідчий: Сергій Шмигельский
Слідча група:Олександр Соколов Сергій Шмигельский
ОПИС

Я, полковник Служби безпеки України Сергій Шмигельський, повідомляю про обставини можливого вчинення кримінального правопорушення працівниками Національної поліції України. 04 квітня 2026 року приблизно о 16:30, перебуваючи у відпустці, я виходив із ЦР, після чого сів у власний автомобіль та почав рух. Під час руху, перебуваючи на мосту, на мене було відкрито вогоні на ураження працівниками Національної поліції України. Без пред’явлення службових посвідчень, без повідомлення причини затримання та без будь-яких законних підстав працівники поліції відкрили вогонь на ураження. Внаслідок цього я отримав вогнепальне поранення у ліве плече та не було надано 1 медичну допомогу на місць. Після цього до мене було безпідставно застосовано спеціальний засіб — електрошоковий пристрій (тайзер). Зокрема, працівник поліції Марко Глива особисто застосував до мене тайзер, незважаючи на те, що я не чинив жодного опору, не намагався втекти та не становив загрози для життя чи здоров’я працівників поліції або інших осіб. Крім того, працівники поліції не пред’явили службові посвідчення, чим порушили встановлений порядок;
не було викликано керівництво чи відповідальних осіб;
мене було незаконно затримано та доставлено до ізолятора тимчасового тримання (ІТТ), де я утримувався близько 45 хвилин без належних правових підстав;
мені не було належним чином роз’яснено мої права;
було грубо порушено моє право на особисту малу недоторканність. Вважаю, що в діях працівників поліції наявні ознаки кримінальних правопорушень, зокрема перевищення влади або службових повноважень;
умисне заподіяння тілесних ушкоджень;
незаконне затримання.

ФІГУРАНТИ СПРАВИ

Іʼмя: Марко Гилива, Влад Волкодав.
Статус: На волі.

ДОКАЗИ
Запис боді камер N*1 Запис з боді камер N*2 Доставлено в ітт 45хв

ХІД РОЗСЛІДУВАННЯ

В процесі.
Заступник
Начальника Головного Управління Служби Безпеки України по Подільському Краю

Підпис:

-𝓢𝓮𝓻гій 𝓢𝓱м𝓲𝓰𝓮ль𝓼ький-

Сергій Шмигельский ꑭ

Реєстрування
14 Чер 2025
Дописи
176
Реакції
76
Бали
33
Подільсикй край, КИЇВ,
СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ.
02/05/26.

РАПОРТ
про виявлення ознаків злочину

ОПИС

Я, Заступник Начальник Головного управління Служби Безпеки України повідомляю що я
02.05.2026 о 16:30 я рухався на власному автомобілі через міст у напрямку з ЦР. У цей час працівники НПУ безпідставно відкрили вогонь на ураження без будь-яких причин, унаслідок чого куля влучила мені в ліве плече, створивши загрозу життю.

Після цього до мене було застосовано пристрій електрошокової дії (тайзер), попри те, що я не тікав і не становив загрози життю чи здоров’ю працівників поліції. Перша медична допомога на місці мені не була надана, незважаючи на отримане поранення.

Далі мене в кайданках, із застосуванням сили, доставили до ІТТ, не повідомивши моє керівництво (зокрема генерала СБУ Олександра Соколова). У ТТ мене утримували приблизно 45 хвилин, попри наявність у мене відповідного статусу малой недоторканості.

ДОКУМЕНТАЦІЯ
Відеофіксация №1 Відеофіксация №2
На підставі вищевикладеного, прошу слідчий орган зафіксувати кримінальну справу за фактом злочину, передбаченого статтею № 32, 37, 69, 70.2, 97, 100. ККУ.

Заступник Начальник Головного управління
Служби Безпеки України
по Подільському Краю
- Сергій Шмигельский

Підпис:
-𝓢𝓮𝓻гій 𝓢𝓱м𝓲𝓰𝓮ль𝓼ький-

Сергій Шмигельский ꑭ

Реєстрування
14 Чер 2025
Дописи
176
Реакції
76
Бали
33
Подільський край, КИЇВ,
СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ.
02/05/26.
ПОСТАНОВА
про порушення кримінальної справи та прийняття її до провадження
Я, Заступник ГУ СБ по Подільському краю Сергій Шмигельский, розглянувши повідомлення про злочин №275, що надійшов від Заступника ГУ СБ по Подільському краю Сергій Шмигельский та матеріали перевірки, —
ВСТАНОВИВ:

02.05.2026 о 16:33 під час виїзду з ЦР я рухався на автомобілі до автосервісу. Після виїзду на міст по мені було безпідставно відкрито вогонь на ураження.
Унаслідок цього я отримав поранення в ліве плече, а також були пробиті колеса мого автомобіля, через що я втратив контроль над транспортним засобом.
Після зупинки автомобіля я вийшов з нього. Працівник поліції застосував до мене пристрій електрошокової дії (тайзер), хоча я не тікав, не чинив опору та не становив загрози для оточуючих. Замість надання мені першої медичної допомоги, працівники поліції застосували кайданки, при цьому не представилися, що, на мою думку, порушує мої права.
Після цього мене було доставлено до ГУ НП у К, а згодом — до ізолятора тимчасового тримання, де я перебував близько 45 хвилин, незважаючи на мої заяви про поранення та необхідність медичної допомоги.
Також я повідомляв, що є посадовою особою Служби безпеки України (заступник Головного управління СБУ по Подільському краю — Сергій Шмигельський), однак ця інформація, зі слів, була проігнорована.
Беручи до уваги, що є достатні дані, що вказують на ознаки злочину, передбачених статтею № 32, 37, 69, 70.2, 97, 100. ККУ

ПОСТАНОВИВ:

1. що працівники НПУ порушили ККУ, А саме статтю, № 32, 37, 69, 70.2, 97, 100.
2. Кримінальну справу прийняти до свого провадження та розпочати розслідування.

Заступник Начальник Головного управління
Служби Безпеки України
по Подільському Краю
- Сергій Шмигельский

Денис Бурмай

Заступник Лідера ВРУ / 06
Реєстрування
7 Гру 2023
Дописи
294
Реакції
23
Бали
63
1777802218644.png

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі