В очікуванні СБУ | №340 | Ст.86.2, Ст.84.1 ККУ | OPEN

Сергій Шмигельский ꑭ

👮 Полковник СБУ | Куратор ЦСО "А" | [06]
Реєстрування
14 Чер 2025
Дописи
230
Реакції
82
Бали
33
1785398076669.png

ГОЛОВНА ІНФОРМАЦІЯ
Статус: ВІДКРИТО.
Дата відкриття: 28/07/26.
Головний слідчий: Сергій Шмигельский.
Слідча група: Сергій Шмигельский.

ОПИС
28.07.2026 приблизно о 14:43 мною було затримано громадянина Антона Луцика поблизу МОЗК. Під час проведення затримання до місця події підійшов громадянин, який почав наносити мені, співробітнику Служби безпеки України Сергію Шмигельському, удари кулаками, тим самим перешкоджаючи проведенню процесуальних дій щодо затриманого.

З метою забезпечення безпеки затриманого я від'їхав на безпечну відстань. Після цього до місця події під'їхав автомобіль марки BMW без державних номерних знаків. Із зазначеного автомобіля вийшов той самий громадянин, який знову почав перешкоджати виконанню службових обов'язків та наносити мені удари. Крім того, водій автомобіля BMW почав здійснювати наїзд на мене працівника Служби безпеки України, створюючи реальну загрозу моєму життю та здоров'ю.

У зв'язку з виникненням безпосередньої загрози життю та здоров'ю, а також з метою забезпечення безпеки затриманого, мною було прийнято рішення про застосування табельної вогнепальної зброї Тим самим мені вдалося сісти до службового автомобіля та продовжити рух.

Після проведення перевірки за наявними службовими базами даних було встановлено особу громадянина — Кореш Куни, номер паспорта № 54479.

ФІГУРАНТИ СПРАВИ
Іʼмя: Кореш Куни
Статус:
На свободі
Додаткова інформація: відсутиня

ДОКАЗИ
Доказ №001 - запис з боді-камери, на якому зафіксовано факт перешкоджання виконанню службових обов'язків та нанесення тілесних ушкоджень співробітнику СБУ. Тайм-коди: - 03:27–03:51 — зафіксовано перешкоджання проведенню процесуальних дій та нанесення ударів. - 04:37–04:56 — повторний факт перешкоджання та нанесення ударів.
Доказ №002 - Встановлення особи було проведено шляхом перевірки за службовими базами даних. У результаті перевірки встановлено: Кореш Куни, номер паспорта №54479.

Сергій Шмигельский ꑭ

Реєстрування
14 Чер 2025
Дописи
230
Реакції
82
Бали
33
ХІД РОЗСЛІДУВАННЯ
В процесі...

Підполковник СБУ- Сергій Шмигельский
Підпис:
1785404460332.png

Сергій Шмигельский ꑭ

Реєстрування
14 Чер 2025
Дописи
230
Реакції
82
Бали
33
1785404478822.png
Подільсикй край, КИЇВ,
СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ.
28/07/26.
РАПОРТ
про виявлення ознаків злочину

ОПИС
Я, підполковник Служби безпеки України Сергій Шмигельський, доповідаю про наступне.

28 липня приблизно о 14:43 за адресою: м. Київ, поблизу будівлі МОЗ, було виявлено ознаки можливого кримінального правопорушення.

За наявною інформацією, громадянин Кореш Куни перешкоджав виконанню службових обов’язків працівником Служби безпеки України під час проведення затримання громадянина, який перебував у державному розшуку. У ході зазначених подій громадянин Кореш Куни, за наявною інформацією, завдав численних ударів у бік працівника СБУ Сергія Шмигельського, чим перешкоджав здійсненню затримання.

Після цього, з метою забезпечення безпеки затриманого громадянина, я, як працівник Служби безпеки України, вирішив переміститися разом із затриманою особою для недопущення подальшого загострення ситуації та забезпечення її безпеки.

Через деякий час громадянин Кореш Куни прибув на автомобілі марки BMW, вийшов із транспортного засобу та, за моїми спостереженнями, повторно вчинив дії, спрямовані на заподіяння шкоди моєму здоров’ю та перешкоджання виконанню мною службових обов’язків.

Під час зазначених подій автомобіль BMW, за моїми спостереженнями, здійснював рух у мій бік та в бік затриманої мною особи декілька разів, що я сприйняв як реальну загрозу для власного життя і здоров’я, а також для безпеки затриманого.

У зв’язку з виникненням загрози мною було застосовано вогнепальну зброю у напрямку автомобіля BMW та частково у напрямку громадянина Кореша Куни з метою припинення небезпечних дій та недопущення заподіяння шкоди мені або затриманій особі.

ДОКУМЕНТАЦІЯ
(a) Відеофиксация/Фотофіксація
Доказ №001 - запис з боді-камери, на якому зафіксовано факт перешкоджання виконанню службових обов'язків та нанесення тілесних ушкоджень співробітнику СБУ. Тайм-коди: - 03:27–03:51 — зафіксовано перешкоджання проведенню процесуальних дій та нанесення ударів. - 04:37–04:56 — повторний факт перешкоджання та нанесення ударів.

Доказ №002 - Встановлення особи було проведено шляхом перевірки за службовими базами даних. У результаті перевірки встановлено: Кореш Куни, номер паспорта №54479.

(b) На підставі вищевикладеного, прошу слідчий орган зафіксувати кримінальну справу за фактом злочину, передбаченого статтею. Ст.86.2, Ст.84.1 ККУ.

Підпис:
1785405399236.png

Сергій Шмигельский ꑭ

Реєстрування
14 Чер 2025
Дописи
230
Реакції
82
Бали
33
1785405474627.png

ПОСТАНОВА
про порушення кримінальної справи та прийняття її до провадження

Я, Підполковник СБУ Сергій Шмигельский, розглянувши повідомлення про злочин №340, що надійшло від Підполковника Сергія Шмигельского, а також матеріали первинної перевірки,
ВСТАНОВИВ:

28.07.2026 приблизно о 14:43 працівником Служби безпеки України було затримано громадянина Антона Луцика, який перебував у державному розшуку, поблизу будівлі МОЗК у місті Києві.

Під час проведення затримання до місця події підійшов громадянин Кореш Куни. У ході проведення затримання зазначений громадянин почав перешкоджати виконанню службових обов’язків працівника Служби безпеки України та завдавати удари в його бік.

У зв’язку з виникненням загрози життю та здоров’ю працівника Служби безпеки України, а також з метою забезпечення безпеки затриманої особи, працівник Служби безпеки України прийняв рішення переміститися у безпечне місце для продовження процесуальних дій.

Після цього до місця події прибув автомобіль марки BMW без державних номерних знаків. Із транспортного засобу вийшов той самий громадянин Кореш Куни.

Надалі водій автомобіля BMW почав здійснювати рух у бік працівника Служби безпеки України, що було сприйнято як загроза його життю та здоров’ю, а також безпеці затриманого громадянина.

У зв’язку з виникненням небезпеки працівником Служби безпеки України було застосовано вогнепальну зброю у напрямку автомобіля BMW та частково у напрямку громадянина Кореша Куни, який, за наявною інформацією, продовжував агресивні дії та завдавав удари руками.

Після припинення небезпечних дій працівник Служби безпеки України здійснив рух до службового автомобіля та виїхав до ГУНП для продовження процесуальних дій.
ПОСТАНОВИВ:

1) Порушити кримінальну справу за ознаками злочину, передбачених статтею Ст.86.2, Ст.84.1 ККУ.
2) Кримінальну справу прийняти до свого провадження та розпочати розслідування.
Підпис:

1785406676877.png

Сергій Шмигельский ꑭ

Реєстрування
14 Чер 2025
Дописи
230
Реакції
82
Бали
33
1785426327370.png

Особа, будучи належним чином повідомленою шляхом вручення повістки про виклик із зазначенням дати, часу та місця явки, у встановлений термін до органу досудового розслідування не прибула. Відомостей про поважні причини неявки або неможливість прибуття від громадянина Кореш Куни не надходило. Факт неявки за викликом було належним чином зафіксовано та долучено до матеріалів кримінального провадження №340.

Сергій Шмигельский ꑭ

Реєстрування
14 Чер 2025
Дописи
230
Реакції
82
Бали
33
1785426378584.png
Подільський край, КИЇВ,
СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ.
30/07/2026.
ПОСТАНОВА
про передачу кримінальної справи до прокуратури​
Я, Підполковник ГУСБ м.Київ - Сергій Шмигельский, розглянувши матеріали кримінальної справи №340, під страхом лжесвідчення

ВСТАНОВИВ:
У ході проведення слідчих заходів, після збирання доказів було доведено провину підозрюваного.

ПОСТАНОВИВ:
1. Передати кримінальну справу №340 на розгляд прокуратури Подільського Краю з подальшою передачею до суду.

Підпис:
1785426456204.png

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі