Розглянуто Скарга щодо вибіркового застосування правил (Non RP nickname) для ГА/ЗГА

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Реєстрування
9 Лис 2023
Дописи
23
Реакції
26
Бали
18
Доброго дня Анастасіє та Віталію,
Звертаюся з приводу ситуації з моїм нікнеймом тиць . Мені було висунуто претензію щодо Non RP ніку (російською мовою), хоча на сервері діють правила щодо RP формату імен.
Я повністю поважаю правила сервера і готова їх дотримуватись. Однак виникає питання справедливості їх застосування. На сервері присутня значна кількість гравців з Non RP нікнеймами (не лише російською мовою), а також подібні ніки зустрічаються серед адміністрації. У такій ситуації вимога змінити нік лише до окремих гравців виглядає як вибіркове застосування правил.
Окремо хочу згадати ситуацію з гравцем, якого покарали за нік “чеченец”
тиць . Після цього він почав масово скаржитися на інших гравців. З боку це виглядало більше як образа і спроба “потягнути за собою всіх”, ніж як реальне бажання навести порядок за правилами. Вважаю, що рішення щодо мого ніку не повинно прийматися на фоні подібних конфліктів або емоційних реакцій окремих гравців.
Мій нік “Эллари Айви” не несе жодної політичної, релігійної чи національної пропаганди. Він не пов’язаний з жодними подіями чи ідеологіями та не спрямований на образу будь-яких груп людей.
Я готова змінити нікнейм за умови, що правила будуть застосовані однаково до всіх гравців без винятку. В іншому випадку це створює відчуття нерівності та несправедливого ставлення до окремих гравців.
Прошу переглянути ситуацію та забезпечити однакове застосування правил до всіх.
Дякую за розгляд ♡

Віталій Петришин

ГА | Південна Україна
Головний Адміністратор
Реєстрування
12 Лют 2024
Дописи
2,833
Реакції
2,042
Бали
253
Вітаю, розглянувши Вашу скаргу щодо правомірності висунутої вимоги стосовно зміни нікнейму "Эллари Айви", повідомляємо наступне.
Відповідно до чинних правил Ukraine GTA, нікнейм ігрового персонажа повинен відповідати встановленому Role Play-формату, який передбачає наявність імені та прізвища, а також їх написання українською мовою. Дотримання мовного стандарту є не формальністю, а складовою концепції, спрямованої на підтримання єдиного, стилістичної цілісності та ідентифікаційної узгодженості персонажів.

У даному випадку нікнейм "Эллари Айви" формально відповідає структурній вимозі (ім’я + прізвище), однак не відповідає мовному критерію через використання іншої мови. Відсутність політичного, релігійного або національного підтексту не впливає на оцінку відповідності, оскільки підставою для вимоги зміни є виключно порушення встановленого мовного стандарту.
Щодо аргументу про наявність інших гравців із подібними або іншими NonRP-нікнеймами, слід зазначити, що принцип правозастосування в практиці передбачає індивідуальний розгляд кожного випадку після його виявлення або надходження відповідного звернення. Наявність інших можливих порушень не скасовує факту встановленої невідповідності у конкретному випадку та не звільняє від обов’язку дотримання правил. Адміністрація здійснюється поетапно, а не одномоментно, що об’єктивно зумовлено масштабом гравців.
Також зазначаємо, що рішення щодо нікнейму не приймалося на підставі міжособистісних конфліктів або емоційних реакцій інших гравців.

Навіть у випадку, якщо скарга подана з суб’єктивних мотивів, її зміст підлягає перевірці виключно з точки зору відповідності правил. Виявлення порушення тягне за собою застосування передбачених правилом заходів незалежно від намірів.
Таким чином, вимога щодо зміни нікнейму грунтується виключно на встановлених правилах сервера та принципі нормативної визначеності. Вона не має ознак вибірковості чи дискримінаційного підходу, а є результатом формальної оцінки відповідності мовному стандарту Role Play-формату.
З огляду на викладене, для приведення нікнейму у відповідність до чинних вимог рекомендуємо здійснити його зміну на україномовний варіант, що повністю відповідатиме правилам.

Розглянуто

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі