- Реєстрування
- 31 Січ 2025
- Дописи
- 1,159
- Реакції
- 698
- Бали
- 198
Заголовок теми повинен мати інформацію про зміст звернення (Позовна/Апеляційна заява), а також прізвище, ім'я та по батькові позивача: [Вид звернення](клопотання, позовна заявка і тд.) - [Ваше Прізвище І.Б.]:
Для позовної заяви:
Позовна заява – Прізвище І.Б. |
Для апеляційної скарги:
Апеляційна скарга – Прізвище І.Б. |
Для клопотань:
Клопотання - Прізвище І.Б. |
Не потрібно вказувати номер позовної заяви у назві теми, її при розгляді надає суд.
Цивільне судовиробництво
Цивільне судовиробництво
Позовна ЗАЯВА
про відшкодування матеріальної шкоди
В Київський обласний суд
М.Київ, вул, Шевченка, 21
Адміністративний позивач: ПРІЗВИЩЕ Ім’я По батькові:
Адреса проживання:
Номер телефону:
Електронна адреса(discord):
Адміністративний відповідач: ПРІЗВИЩЕ Ім’я По батькові:
Адреса проживання:
Номер телефону:
Електронна адреса(discord):Позовна ЗАЯВА"__" ______ 20__р., з боку громадянина (П.І.Б. відповідача), щодо мене було вчинено (вказуєте вчинені відповідачем дії, їх послідовність, можливі причини, а також наслідки). Сума повного відновлення мною майна становила ______ гривень, що підтверджується (вказати чим підтверджується).
про відшкодування матеріальної шкоди
На підставі викладеного,
ПРОШУ:
Стягнути з відповідача на користь позивача __________ грн. через заподіяну мені матеріальну шкоду.
Додаток:
1. Копія паспорта:
2. Документи, що підтверджують доводи позивача:
Підпис
------------------------------
ПРІЗВИЩЕ, ініціали
Позовна ЗАЯВА
про відшкодування моральної шкоди
В Київський обласний суд
Адреса проживання:
Номер телефону:
Адреса проживання:
Номер телефону:
Електронна адреса(discord):ПОЗОВНА ЗАЯВА
про відшкодування моральної шкоди
"__" ______ 20__р., з боку громадянина (П.І.Б. відповідача), щодо мене було вчинено(-і) (вказуєте вчинені відповідачем дії, їх послідовність, можливі причини, а також наслідки). Завдану мені моральну шкоду оцінюю в __________ гривень.
На підставі викладеного,
ПРОШУ:
Стягнути з відповідача на користь позивача __________ грн. через заподіяну мені моральну шкоду.
Додаток:
1. Копія паспорта:
Підпис
ПРІЗВИЩЕ, ініціали
Позовна ЗАЯВА
про відшкодування фізичної шкоди здоров’ю
В Київський обласний суд
Адреса проживання:
Номер телефону:
Адреса проживання:
Номер телефону:
Електронна адреса(discord):Позовна ЗАЯВА
про відшкодування фізичної шкоди здоров’ю
"__" ______ 20__р., з боку громадянина (П.І.Б. відповідача), щодо мене було вчинено(-і) (вказуєте вчинені відповідачем дії, їх послідовність, можливі причини, а також наслідки). Сума повного лікування склала ______ гривень, що підтверджується (вказати чим підтверджується).
На підставі викладеного,
ПРОШУ:
Стягнути з відповідача на користь позивача __________ грн. через заподіяну мені фізичну шкоду здоров'ю.
Додаток:
1. Копія паспорта:
Підпис
ПРІЗВИЩЕ, ініціали
Адміністративне судовиробництво
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про оскарження рішень, дій (бездіяльності) посадової особи
В Київський обласний суд
Адреса проживання:
Номер телефону:
Адреса проживання:
Номер телефону:
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про оскарження рішень, дій (бездіяльності) посадової особи
"__" ______ 20__р., з боку (вказується П.І.Б. посадової особи або найменування органу державної влади) щодо мене були вчинені неправомірні дії(бездіяльності) (вказати які саме дії були вчинені), що порушують мої права та свободи, що підтверджує (привести обґрунтування(-я))
На підставі викладеного,
ПРОШУ:
1. Визнати дії посадової особи (перелічувати перелік вчинених дій/бездіяльності особи) незаконними.
2. Зобов'язати відповідача виплатити мені моральну компенсацію у сумі (заповнюється лише у випадку, коли дії/бездіяльності стосуються безпосередньо вас).
Додаток:
1. Копія паспорта:
Підпис
-----------------------------
ПРІЗВИЩЕ, ініціали
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання незаконним рішення керівника щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності
В Київський обласний суд
Адреса проживання:
Номер телефону:
Адреса проживання:
Номер телефону:
Електронна адреса(discord):ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання незаконним рішення керівника щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності
Я працевлаштований в (Повне найменування організації) з "__" ______ 20__р. на посаді (Повне найменування посади), рішенням (Вказати посаду та ПІБ керівника) "__" ________ 20__р. до мене незаконно застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді (вказати у вигляді чого і за що видано покарання). Вважаю наказ про застосування дисциплінарного стягнення незаконним, оскільки (вказати причини та докази (якщо є)).
Неправомірними діями роботодавця мені завдано моральної шкоди, яка виразилася в (вказати конкретні переживання, наприклад: стрес, депресія, безсоння та ін.) Завдану мені моральну шкоду я оцінюю в __________ грн.
На підставі викладеного,
ПРОШУ:
1. Рішення *посада*, *звання (якщо є)* про притягнення мене до дисциплінарної відповідальності у вигляді *догана/звільнення* за вчинення дисциплінарного проступку, передбаченого *пункт, за яким видали догану/звільнення* - визнати незаконним та скасувати.
2. Стягнути з (Найменування роботодавця) на користь компенсацію моральної шкоди у вигляді _______ грн. (Пишеться у разі звільнення)
3. Стягнути з (Найменування роботодавця) на користь заробітну плату у вигляді _______ грн. за час вимушеного прогулу. (Пишеться у разі звільнення)
Додаток:
1. Копія паспорта:
Підпис
ПРІЗВИЩЕ, ініціали
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання незаконним нормативного акту
В Київський обласний суд
Адреса проживання:
Номер телефону:
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання незаконним нормативного акту
"__" ______ 20__р., керівником (вказуєте організацію), був виданий (що саме було видано (обов'язково вказівка номера за наявності такого)), який на мою думку є незаконним так як (привести обґрунтування (-і)).
На підставі викладеного,
ПРОШУ:
Визнати чинний нормативно-правовий акт (який саме) від (керівник організації) – незаконним, у зв'язку з чим скасувати.
Додаток:
1. Копія паспорта:
Підпис
ПРІЗВИЩЕ, ініціали
Апеляційні скарги
Апеляційна скарга
ЗА АДМІНІСТРАТИВНОЮ СПРАВОЮ
В Київський обласний суд
Адреса проживання:
Номер телефону:
Адреса проживання:
Номер телефону:
Електронна адреса(discord):Апеляційна скарга
ЗА АДМІНІСТРАТИВНОЮ СПРАВОЮ
Рішенням Київського обласного суду від "__" ______ 20__р., у адміністративній справі №**-**/2026, за адміністративною позовною заявою П.І.Б. (або найменування організації) винесено таке: (описуєте вимоги позивача та відповідача, склади сторін, рішення суду з адміністративної справи).
На підставі викладеного,
ПРОШУ:
1. Рішення Київського обласного суду від "__" ______ 20__р., у адміністративній справі №**-**/2026, визнати незаконним/необґрунтованим та скасувати.
2. Внести зміни або повністю переглянути та переобрати рішення суду.
Підпис
ПРІЗВИЩЕ, ініціали
Апеляційна скарга
НА ВИРОК СУДУ ЗА КРИМІНАЛЬНИМ ПРОВАДЖЕННЯМ
В Київський обласний суд
Адреса проживання:
Номер телефону:
Адреса проживання:
Номер телефону:
Електронна адреса(discord):Апеляційна скарга
НА ВИРОК СУДУ ЗА КРИМІНАЛЬНИМ ПРОВАДЖЕННЯМ
Вироком Київського обласного суду від "__" ______ 20__р., у кримінальному провадженні №****, я (П.І.Б.) визнаний(-а) винним у скоєнні злочину передбачене (частина, стаття) КК та засуджено(-а) до __________________(до чого саме).
З цим вироком суду не згоден з таких причин: (розписуєте причини вашої незгоди з цим вироком, наводячи аргументи на свій захист).
На підставі викладеного,
ПРОШУ:
Вирок Київського обласного суду від "__" ______ 20__р., у кримінальному провадженні №****, стосовно (П.І.Б.) скасувати/змінити(підкреслити необхідний варіант(у разі обраного варіанта «змінити» пропишіть на яку частину, статтю та/або міру покарання хочете змінити вирок).
Підпис
ПРІЗВИЩЕ, ініціали
Апеляційна скарга
НА ПОСТАНОВУ СУДУ ПРО ОБРАННЯ ЗАПОБІЖНОГО ЗАХОДУ В КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
В Київський обласний суд
Адреса проживання:
Номер телефону:
Адреса проживання:
Номер телефону:
Апеляційна скарга
НА ПОСТАНОВУ СУДУ ПРО ОБРАННЯ ЗАПОБІЖНОГО ЗАХОДУ В КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
Рішенням судді Київського обласного суду, судді П.І.Б., від "__" ______ 20__р., у кримінальній справі №******, за якою я маю статус (підозрюваний, обвинувачений, свідок, потерпілий) стосовно мене П.І.Б. шляхом винесення постанови про обрання запобіжного заходу, така була обрана у вигляді (приводу, застави, взяття під варту, тимчасового усунення з посади).
З цією ухвалою судді не згоден з наступних причин: (розписуєте причини вашої незгоди з цим вироком, наводячи аргументи).
На підставі викладеного,
ПРОШУ:
Постанову судді П.І.Б., у кримінальній справі №*****, про обрання запобіжного заходу змінити/скасувати.
Підпис
ПРІЗВИЩЕ, ініціали
Останнє редагування модератором: