Відмовлено Тимур Козаков [ID: 122097] | Порушення п. 6.42 шахрайство

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Реєстрування
24 Лют 2024
Дописи
23
Реакції
25
Бали
18
  1. Нікнейм гравця: Тимур Козаков [ID: 122097]
  2. Особистий нікнейм: Артем Невротік [ID: 177538]
  3. Суть скарги:

Гравець "Тимур Козаков" неодноразово продавав аксесуар "Коричневий шкіряний рюкзак", який візуально ідентичний предмету "Рюкзак (+50кг)", проте не має його функціональності — не збільшує вагу і не використовується в крафті.
    Він виставляв цей предмет за ціною, що відповідає вартості "Рюкзак (+50кг)" (1–2 мільйони), хоча реальна ринкова ціна "Коричневого шкіряного рюкзака", на мою думку, становить максимум приблизно 200–300 тисяч, і то дуже натягнуто.

Я особисто придбав 3 таких рюкзака по 1.100.000 кожен (0:10), прийнявши їх за "Рюкзак (+50кг)", оскільки зовні ці аксесуари повністю ідентичні, і через власну неуважність не перевірив їхню функціональність до покупки.
    Через ~40 хвилин після покупки гравець знову виставив 8 таких рюкзаків по 1.250.000 (0:27), після чого я викликав адміністратора (0:35). Я детально пояснив ситуацію, вказав на візуальну схожість предмета з "Рюкзаком (+50кг)", обґрунтував, чому це є шахрайством, та прямо послався на пункти правил 6.42 і 6.42.1. Адміністрація телепортувалась до гравця (2:41), відреспавнила його та повідомила мені, що він більше не буде виставляти даний аксесуар за таку завищену ціну (3:01).

Однак через 2 години "Тимур Козаков" знову з’явився на центральному ринку та виставив вже 7 таких рюкзаків по 1.250.000 (один, ймовірно, вже був проданий) (3:12).

Я підійшов до нього під виглядом недосвідченого гравця й почав розпитувати про рюкзак (3:21). Він навмисне ухилявся від конкретних відповідей, заявивши, зокрема:
    "хз" (3:31)
    "не знаю" (3:41)
    "я їх не юзав" (4:02)
    ,
    "так де тут обман тут твоя вніматільность" (5:22), — що чітко демонструє його усвідомлений намір ввести в оману інших гравців через схожість зовнішнього вигляду предметів.

Ці дії грубо порушують пункти 6.42, 6.42.1, і, з огляду на суми, потенційно 6.42.2 або 6.42.3правил гри:
    • 6.42 — NonRP шахрайство, обман або спроба зловити на неуважності
    • 6.42.1 — приховування особливостей предмета
    • 6.42.2 / 6.42.3 — шахрайство на великі суми
  4. Докази (скріншот/відео):
    Прошу детально ознайомитися з відео доказом, та винести вирок базуючись на правилах проекту. Щоб було менше таких шахрайських дій в грі
  5. Дата порушення:
    19.04.25

Єгор Бахмутат

СТАДО
Активний гравець
Реєстрування
10 Бер 2023
Дописи
1,047
Реакції
501
Бали
198
Вітаю.
Розглянувши Вашу скаргу виношу вердикт:
Перш за все, хочу звернути Вашу увагу на те, що адміністрація не має повноважень примусово встановлювати чи регулювати ціни, за якими гравці виставляють предмети на продаж. У кожного гравця є право встановлювати вартість на власний розсуд — навіть якщо вона не відповідає умовній "ринковій" чи загальноприйнятій.

У випадку з аксесуаром "Коричневий шкіряний рюкзак", справді має місце візуальна схожість із предметом "Рюкзак (+50кг)". Проте кожен з цих предметів має власну унікальну назву та опис. Під час покупки функціонального рюкзака "+50кг" у його назві прямо зазначено, що він збільшує вагу на відповідну кількість кілограмів. Відповідно, перед підтвердженням купівлі будь-якого предмета, особливо в умовах відкритого ринку, рекомендуємо уважно перевіряти назву, опис та характеристики товару. (
КЛІКАБЕЛЬНО)

Також хочу зазначити, що за результатами вашого попереднього звернення, адміністратор провів бесіду з гравцем і донесли до нього суть ситуації, попросивши не вводити в оману інших гравців. Але повторимо: виставлення предмета за високу ціну — саме по собі не є порушенням, навіть якщо вона суб'єктивно здається завищеною.

Порушень від гравця не виявлено.

Відмовлено!

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі