- Реєстрування
- 26 Вер 2023
- Дописи
- 1,018
- Реакції
- 1,203
- Бали
- 643
1. Ваш нікнейм: Ольга Княгиня
2. Нікнейм адміністратора: ГА
3. Суть скарги: Уточнення стосовно цього прохання :тут.
Вітаю.
Дякую за відповідь. Однак прошу уточнити підстави відмови, оскільки наведена відповідь, на мою думку, не повністю узгоджується з положеннями самої Конституції та практикою її попередніх змін.
У відповіді зазначено тут:
Зокрема, Стаття 51 передбачає право Президента подати прохання до Парламенту щодо зміни Конституції, а Стаття 52 визначає, що зміна Конституції відбувається після голосування Парламенту та подальшого підписання Президентом.
При цьому наскільки мені відомо, Президент України не подавав до Парламенту законопроєкт щодо внесення запропонованих мною змін до Конституції докази. Відповідно, прошу пояснити, на якій саме підставі мені пропонується «очікувати найближчого скликання», якщо відповідний законопроект навіть не був ініційований та поданий до Парламенту. А також у звітності Парламнту немає документу про голосування за нову версію КУ докази. В указах Президент підписання нової КУ немає докази.
Також прошу врахувати, що моє звернення не містить вимоги до адміністрації одноосібно змінити Конституцію. Я прошу розглянути конкретні проблеми чинної редакції та пояснити, яким саме передбаченим Конституцією шляхом я, як користувач сервера, можу ініціювати їх розгляд.
Окремо звертаю увагу на те, що 31.08.2025 о 14:11 було проведено «Глобальне оновлення» докази, після якого до Конституції були внесені зміни. Якщо адміністрація стверджує, що вона не втручається у внесення змін до Конституції, прошу пояснити, яким чином було здійснено зазначене оновлення та чи проходило воно процедуру, передбачену статтями 50–53 Конституції.
Також прошу надати інформацію:
Тому прошу не просто повідомити про необхідність «очікувати найближчого скликання», а роз'яснити конкретну процедуру, за якою моє звернення може бути розглянуте та, за необхідності, винесене на голосування Парламенту.
Дякую за розгляд уточнення.
4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео): прохання
5. Дата порушення: 20.08.2026
2. Нікнейм адміністратора: ГА
3. Суть скарги: Уточнення стосовно цього прохання :тут.
Вітаю.
Дякую за відповідь. Однак прошу уточнити підстави відмови, оскільки наведена відповідь, на мою думку, не повністю узгоджується з положеннями самої Конституції та практикою її попередніх змін.
У відповіді зазначено тут:
Водночас у чинній Конституції сервера зазначено, що зміна Конституції має здійснюватися за визначеною процедурою тут.«Адміністрація не втручається у внесення змін до Конституції. Такі зміни вирішуються шляхом голосування парламенту.»
Зокрема, Стаття 51 передбачає право Президента подати прохання до Парламенту щодо зміни Конституції, а Стаття 52 визначає, що зміна Конституції відбувається після голосування Парламенту та подальшого підписання Президентом.
При цьому наскільки мені відомо, Президент України не подавав до Парламенту законопроєкт щодо внесення запропонованих мною змін до Конституції докази. Відповідно, прошу пояснити, на якій саме підставі мені пропонується «очікувати найближчого скликання», якщо відповідний законопроект навіть не був ініційований та поданий до Парламенту. А також у звітності Парламнту немає документу про голосування за нову версію КУ докази. В указах Президент підписання нової КУ немає докази.
Також прошу врахувати, що моє звернення не містить вимоги до адміністрації одноосібно змінити Конституцію. Я прошу розглянути конкретні проблеми чинної редакції та пояснити, яким саме передбаченим Конституцією шляхом я, як користувач сервера, можу ініціювати їх розгляд.
Окремо звертаю увагу на те, що 31.08.2025 о 14:11 було проведено «Глобальне оновлення» докази, після якого до Конституції були внесені зміни. Якщо адміністрація стверджує, що вона не втручається у внесення змін до Конституції, прошу пояснити, яким чином було здійснено зазначене оновлення та чи проходило воно процедуру, передбачену статтями 50–53 Конституції.
Також прошу надати інформацію:
- Чи подавав Президент України законопроєкт щодо останніх змін до Конституції?
- Якщо так — прошу надати посилання або зазначити рішення/голосування Парламенту, яким цей законопроєкт було прийнято.
- Якщо такого законопроєкту та голосування не було — на якій правовій підставі була змінена Конституція під час «Глобального оновлення 31.08.2025»?
- Яким саме способом користувач сервера може ініціювати розгляд пропозицій щодо внесення змін до Конституції?
- До якого саме органу або посадової особи необхідно звертатися для запуску передбаченої Конституцією процедури?
- Чому мені пропонується очікувати наступного скликання Парламенту, якщо, за наявними у мене даними, відповідний законопроєкт щодо запропонованих змін до Конституції не був поданий?
- Чи має адміністрація право вносити технічні та редакційні зміни до Конституції без проходження процедури, передбаченої статтями 50–53? Якщо так — прошу вказати відповідну норму.
Тому прошу не просто повідомити про необхідність «очікувати найближчого скликання», а роз'яснити конкретну процедуру, за якою моє звернення може бути розглянуте та, за необхідності, винесене на голосування Парламенту.
Дякую за розгляд уточнення.
4. Доказ отриманого покарання (скриншот/відео): прохання
5. Дата порушення: 20.08.2026