- Реєстрування
- 22 Гру 2022
- Дописи
- 2,487
- Реакції
- 991
- Бали
- 253
Форма подання позовних заяв до Верховного Суду
1. У цьому розділі ви можете подати позовну заяву до Верховного Суду.2. Перед публікацією позовної заяви рекомендується ознайомитися з правилами подання позовних заяв, а також усією законодавчою базою.
3. Час на подання позовної заяви 7 днів. Час на подання апеляційної скарги 14 днів з моменту рішення суду.
4. Верховний Суд як Суд вищої інстанції розглядає справи проти недоторканих осіб, оскаржує рішення Окружного суду та розглядає справи на Президента та Прем'єр міністра України.
5. Як суд апеляційної інстанції Верховний Суд розглядає апеляційні скарги на ухвали та рішення Окружного суду.
6. Рішення Верховного Суду має статус закону, є остаточним та оскарженню не підлягає.
7. У разі відмови у прийнятті до провадження позовної заяви Верховним Судом останній завжди вказує причину відмови. Позовні заяви, подані з порушенням правил подачі, залишатимуться без руху або відхилятимуться на розсуд суду.
8. У разі, якщо позовна заява відповідає всім правилам подання, вона буде прийнята до провадження.
9. Усі позовні заяви розглядаються в мінімально можливий проміжок часу, що залежить від завантаженості судової влади. Всі позовні заяви розглядаються протягом 2 днів.
10. Після проведення досудового розслідування Верховним Судом буде призначено засідання для розгляду справи. Ви повинні уважно стежити за темою позовної заяви, щоб знати всі зміни. Також при призначенні засідання вам буде надіслано повістку поштою із зазначенням часу та місця проведення засідання. За неявку на судове засідання ви можете бути притягнуті до відповідальності.
11. Ви маєте право на залучення законного представника для захисту ваших прав у суді. Для цього вам необхідно зв'язатися із Колегією Адвокатів і залишити запит або одразу запросити зустріч.
12. Рішення щодо позовної заяви буде прийнято на судовому засіданні.
13. Позовну заяву слід створювати новою темою. Назва теми повинна бути «Позовна заява №», або ж "Апеляційна скарга №». Номер позовної заяви має наслідувати попередній.
14. Якщо тема буде неправильно названа або складена не за формою, її буде відмовлено відповідно до правил подання позовних заяв.
Приклад подачі:
До Верховного суду України
Позивач (Ім'я Прізвище)
Контакти: тел. номер телефону, пошта (( discord ))
Представник відповідача ( Ім'я Прізвище)
Контакти: тел. * номер телефону, пошта (( discord ))
Відповідач (Ім'я Прізвище)
Контакти: тел. номер телефону,
пошта (( discord ))
Позивач (Ім'я Прізвище)
Контакти: тел. номер телефону, пошта (( discord ))
Представник відповідача ( Ім'я Прізвище)
Контакти: тел. * номер телефону, пошта (( discord ))
Відповідач (Ім'я Прізвище)
Контакти: тел. номер телефону,
пошта (( discord ))
Позовна заява
Детальний опис ситуації із зазначенням дати та часу події,
вкажіть, у чому полягає вина відповідача, наведіть конкретні статті законодавства та обґрунтуйте свою позицію.
Клопочу про витребування відеофіксації мого затримання зі службової боді-камери відповідача.
Клопочу про виклик у якості свідка для надання показань громадянина (громадянки): Прізвище Ім’я.
З відповідальністю за надання завідомо неправдивих показань та відповідальністю за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину ознайомлений(а).
До позовної заяви прикладаю наступну документацію:
Ксерокопія Вашого паспорта: гіперпосилання,
Документація та докази: гіперпосилання,
Дата подання: xx.xx.xx.
Підпис: __
Останнє редагування модератором: