- Реєстрування
- 2 Бер 2024
- Дописи
- 1,213
- Реакції
- 1,086
- Бали
- 253
Подання електронних скарг до прокуратури.
Умови розгляду заяв:
Відмова можлива у таких випадках:
З моменту подій, що описуються, пройшло більше, ніж 7 днів;
Скарга подана не за формою;
Відсутні або недостатньо відео або фото докази;
Умови автоматичного відхилення:
Дата і час подій, що відбулися, не вказані.
Право на подання заяв:
Кожен громадянин держави має право залишити електронну заяву і повідомити про факт порушення чинного законодавства в разі:
а) якщо громадянин помітив порушення Конституції або іншого закону будь-яким працівником державної організації;
б) якщо громадянин вважає, що державні службовці, працівники правоохоронних органів не виконують або виконують не в повному обсязі свої посадові обов'язки;
в) якщо громадянин зафіксував факт корупції або зловживання службовим становищем;
Подання та Розгляд:
На підставі електронного звернення буде ініційовано провадження, в ході якого співробітник прокуратури може скласти висновок, а також направити справу до суду, на свій розсуд.
Громадяни, які звернулися до прокуратури, в разі виявлення порушень несуть відповідальність згідно з чинним законодавством держави.
Термін прийняття/відхилення скарги становить 72 години з моменту подання.
ФОРМА ПОДАЧІ ЗАЯВ
Назва теми: Заява до прокуратури №xxxx
Я, громадянин України [Ім'я та прізвище], подаю заяву до прокуратури на громадянина [Ім'я та прізвище /Невідомий] та прошу перевірити наступні обставини та зробити висновок. До поданого позову щодо накладення санкцій або компенсацій за рахунок відповідних осіб (за рахунок держави/за рахунок організації/з особистих коштів відповідача).
Організація:
Детальний опис правопорушення:
Накладення санкцій або компенсацій:
Будь-які докази (або прохання про вилучення) на підтвердження правопорушення:
Дата і час інциденту:
До скарги до прокуратури додаю:
Електронна копія ID-картки: ((гіперпосилання на Imgur чи інші сервіси))
Номер телефону , електронна пошта, ((діскорд,телеграм))