Ви використовуєте застарілий веб-переглядач. Цей і інші сайти можуть показуватися в ньому некоректно. Вам потрібно оновити веб-переглядач або спробувати використати інший.
Статус:Зачинено. Дата відкриття: 11.02.2026. Головний слідчий: Андрій Кудлаєнко. Слідча група: Віталік Миколенко.
ОПИС
11 лютого 2026 року. Я Підполковник ЦУ СБУ м.Київ Андрій Кудлаєнко, перебуваючи в патрулі по м.Київ побачив як дві особи на чорному спортивному автомобілі зупинились біля мене та один з них дістали зброю, звісно я вийшов з авто щоб затримати людину. Діставши тайзер та надавши чітку вимогу зупинитись громадянин почав втікати. Поки я наздоганяв його то другий громадянин відкрив вогонь мені в спину та сильно мене поранив. Ці громадяни підозрюються у вчинені кримінального правопорушення за статтями: 25, 39 частина 2, 43 частина 3 та 58 Кримінального Кодексу України. Також хочу зауважити що це була форма співучасті.
ФІГУРАНТИ СПРАВИ
Іʼмя: Олежа Фокс. Статус: На волі. Додаткова інформація: Підозрюваний, має біле волосся, Фотографія .
Іʼмя: Олежка Вадимович. Статус: На волі. Додаткова інформація: Підозрюваний, має біле волосся, Фотографія.
Розслідування завершено. Суд розглянув позовну заяву від Генерального прокурора та призначив покарання підозрюваним у вигляді 15 років позбавлення волі.
Слідчий ДБР, Підполковник ЦУ СБУ - Андрій Кудлаєнко
Підпис:
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ.
11.02.2026.
ПРОТОКОЛ
о результатах експертизи
Я, Підполковник ЦУ СБУ , Андрій Кудлаєнко, отримавши вилучені відеоматеріали для проведення експертизи, провівши спільно з експертом ДБР дослідження відеоматеріалів,
ВСТАНОВИВ
02 місяця 2026 року, у 23:13 було проведено експертизу відеоматеріалів, вилучених з Доказа №001 та фотографій фігурантів кримінальної справи №110220261. Експертиза проходила у складі працівника МВС – Артемки Батурінця.
Результати експертизи: Вдалось встановити підозрюваних осіб, а саме - Олежа фокс та Олежка Вадимович
о результатах медичного обстеження (експертизи)
Я, Головний Лікар ЦМЛ МОЗ м.Київ - Микита Мусангович, отримавши вилучені матеріали по кримінальній справи №11022061
вирішив здійснити медичне обстеження (експетизу), щодо потерпілого для підтвердження правопорушення підозрюваними, що передбаченоРозділом VIII, Статтею 19, пункту 1 Кримінально Процесуального Кодексу України. Щоб Довести Вину порушення 25 ККУ (Поняття експертизи. Експертиза — це розгляд, дослідження експертом-фахівцем якихось справ, питань, що потребують спеціальних знань. Експертом під час проведення експертизи може виступати особа, обізнаність якої у необхідному питанні не має сумніву. Наприклад, патологоанатом з фракції МОЗ може виступати у кримінальній справі як експерт для проведення розтину тіла, що допоможе слідству визначити причину смерті.)"
Результати експертизи:
За результатами проведеного оперативного втручання(операції) у потерпілого виявлено тяжкі тілесні ушкодження ліва торакальна ділянка(ліва половина грудної клітки).
Виявлено:
Умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння.
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
12.02.2026.
РАПОРТ
про виявлення ознаків злочину
ОПИС
Я, Підполковник ЦУ СБУ , Андрій Кудлаєнко, доповідаю про те, що: 11.02.2026, Я перебуваючи в патрулі по м.Київ побачив як дві особи на чорному спортивному автомобілі зупинились біля мене та один з них дістали зброю, звісно я вийшов з авто щоб затримати людину. Діставши тайзер та надавши чітку вимогу зупинитись громадянин почав втікати. Поки я наздоганяв його то другий громадянин відкрив вогонь мені в спину та сильно мене поранив. Ці громадяни підозрюються у вчинені кримінального правопорушення за статтями: 25, 39 частина 2, 43 частина 3 та 58 Кримінального Кодексу України. Також хочу зауважити що це була форма співучасті.
ДОКУМЕНТАЦІЯ
(a) Відеофіксація (b)Витяг з Єдиного Реєстру Ліцензій (c) На підставі вищевикладеного, прошу слідчий орган порушити кримінальну справу за фактом злочину, передбаченого статтями № 25, 39 частина 2, 43 частина 3 та 58 ККУ.
Підпис:
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
12/02/2026.
ПОСТАНОВА
про порушення кримінальної справи та прийняття її до провадження
Я, Полковник Назар Райкович, розглянувши повідомлення про злочин №110220261, що надійшов від Посада Ім'я Прізвище та матеріали перевірки
ВСТАНОВИВ:
11.02.2026, Андрій Кудлаєнко перебуваючи в патрулі по м.Київ побачив як дві особи на чорному спортивному автомобілі зупинились біля нього та один з них дістали зброю, звісно я вийшов з авто щоб затримати людину. Діставши тайзер та надавши чітку вимогу зупинитись громадянин почав втікати. Поки я наздоганяв його то другий громадянин відкрив вогонь мені в спину та сильно мене поранив. Ці громадяни підозрюються у вчинені кримінального правопорушення за статтями: 25, 39 частина 2, 43 частина 3 та 58 Кримінального Кодексу України. Також хочу зауважити що це була форма співучасті.
Беручи до уваги, що є достатні дані, що вказують на ознаки злочину, передбачених статтею № 25, 39 ч.2, 43 ч.3 та 58 ККУ
ПОСТАНОВИВ:
1) Порушити кримінальну справу за ознаками злочину, передбачених статтею № 25, 39 ч.2, 43 ч.3 та 58 ККУ.
2) Кримінальну справу прийняти до свого провадження та розпочати розслідування.
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
13.02.2026.
ПРОТОКОЛ
допиту підозрюваного
Я, Підполковник ЦУСБУ , Андрій Кудлаєнко, 02 місяця 2026 року, не допитав підозрюваного у справі №110220261.
Причина: Олежка Вадимович не прийшов на допит (a) Відеоматеріал №1: Video (b) Копія повістки: Копія
Підпис:
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
13.02.2026.
ПРОТОКОЛ
допиту підозрюваного
Я, Підполковник ЦУСБУ , Андрій Кудлаєнко, 02 місяця 2026 року, не допитав підозрюваного у справі №110220261.
Причина: Олежа Фокс не прийшов на допит. Він відмовився. (a) Відеоматеріал №1: Video (b) Копія повістки: Копія
Підпис:
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
13.02.2026.
ПОСТАНОВА про арешт підозрюваного та взяття під варту
Я, Підполковник ЦУСБУ , Андрій Кудлаєнко, доповідаю про затримання громадянина Східної України. 02 місяця 2026 року, фігуранта кримінальної справи - Олежа Фокс було заарештовано та взято під варту.
ВІДЕОМАТЕРІАЛ З МІСЦЯ ЗДІЙСНЕННЯ ДІЙ:
(a) Відеоматеріал №1: Відеофіксація Тайм код - 0:36 (початок затримання)
Підпис:
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
13.02.2026.
ПОСТАНОВА про арешт підозрюваного та взяття під варту
Я, Підполковник ЦУСБУ , Андрій Кудлаєнко, доповідаю про затримання громадянина Східної України. 02 місяця 2026 року, фігуранта кримінальної справи - Олежка Вадимович було заарештовано та взято під варту.
На цьому сайті використовуються файли cookie, щоби персоналізувати контент і зберегти Ваш вхід у систему, якщо Ви зареєструйтеся.
Продовжуючи викристовувати цей сайт, Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie.