Зачинено ЦУСБУ | Служба Безпеки України | №07012026 | 48 ч.2, 49 ч.1 ККУ | CLOSED

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Данік Ткач

Легенда НПУ Д | Східна Україна 03
Реєстрування
11 Лис 2023
Дописи
128
Реакції
385
Бали
108
1767817993407.png

ГОЛОВНА ІНФОРМАЦІЯ

Статус: ЗАЧИНЕНО.
Дата відкриття: 07/01/2026.
Головний слідчий: Данік Ткач.
Слідча група: Богдан Батурінець, Артемка Батурінець.

ОПИС

30 грудня, 2025 року, було подано позивну заяву №01 про вчинення злочину на працівника поліції. Тарас Галичанівський взяв на розгляд справу, але через ситуацію її було взято на розгляд Генералом Служби безпеки України - Даніком Ткачом. Під заявою, позивач описав наступне:
"Я прийшов до ГУ сплатити штрафи, він вийшов і почав казати щоб я покидав тереторію він сказав до цього що в мене є хвилина, хвилина не пройшла та було надано лише 1 попередження, потім він мене затримав, він не назвав правильної статті, він то каже 43 ККУ то каже 45 ККУ, він не мав ніякого права проводити обшук та даже не назвав статтю за якой він має право провести обшук, вже не говорю за то що він даже не запитав чи маю я ліцензію на зброю"
Також громодянин прикріпив доказ до позивної заяви, де було видно значні порушення. Полковник Національної поліції України, Дмитро Хомич - як він представився, затримав громадянина в холі Національної поліції. Хол Національної поліції України - згідно статті 3.2 та 4.1 закону "Про закриті та режимні об'єкти" вважається охоронною територією, та там можна перебувати з конкретних причин. Як сказав громадянин на відео-доказі, він прийшов сплатити штрафи, та находився на території малий проміжок часу, але Полковник попросив покинути територію, аргументуючи що це закрита територія та громадянин порушує 45 статтю Кримінального кодексу України, хоча ця стаття свідчить про проникнення на закриту територію, а громадянин находився на охоронній. Громадянин не почувши причину чому він повинний покинути територію, отримує удар тайзером та Полковник бере його у кайданки. Згідно Кримінально процесуального кодексу України, статті 34 ч.3 Електрошокові пристрої контактної та контактно-дистанційної дії застосовуються для: відбиття нападу на правоохоронця, військового, іншу особу та/або об’єкт, що перебуває під охороною; при спробі втечі. Громадянин нікуди не втікав та тим паче не нападав на представника поліції, він просто стояв, але на нього було здійснено дію примусового характеру - удар електрошокером, та взято у кайданки, після чого працівник повів громадянина в кімнату та повідомив про причину затримання. Зі всього описаного, працівник поліціїї, Полковник Дмитро Хомич порушив: статтю 48, 49 Кримінального кодексу України перевищевши свої службові повноваження та показавши службову недбалість, неналежне виконання своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян. Далі працівник, протягом процесуальних дій, не повідомив особі про її права, цим не давши право на захист та посадив її після обшуку в ізолятор тимчасового тримання.
Роблячи висновок: Полковник Національної поліції України Дмитро Хомич - затримав неправомірно громадянина, неправильно застосував захід примусу, а також порушив права громадянина під час затримання, порушив 48 ч.2, 49 ч.1 статтю Кримінального кодексу України.

ФІГУРАНТИ СПРАВИ

Іʼмя: Дмитро Хомич.
Статус: Підозрюваний.
Додаткова інформація: Служить в Національній поліції України, має звання Полковник.

Іʼмя: Андрій Тимощук.
Статус: Потерпілий.
Додаткова інформація: Відсутня.

ДОКАЗИ

Доказ №0001
(Тайм-коди):
0:09 - неправильне застовування спец. заходів примусу
0:13 - затримання потерпілого
5:17 - арешт потерпілого

ХІД РОЗСЛІДУВАННЯ

В процесі.
Генерал - Данік Ткач

Підпис:
1741102569092.png

Останнє редагування:

Данік Ткач

Реєстрування
11 Лис 2023
Дописи
128
Реакції
385
Бали
108
1767822023372.png

СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ.
07/01/2026.

РАПОРТ
про виявлення ознаків злочину

ОПИС
Я, Генерал - Данік ткач, доповідаю про те, що:
30 грудня, 2025 року, було подано позивну заяву №01 про вчинення злочину на працівника поліції. Тарас Галичанівський взяв на розгляд справу, але через ситуацію її було взято на розгляд Генералом Служби безпеки України - Даніком Ткачом. Під заявою, позивач описав наступне:
"Я прийшов до ГУ сплатити штрафи, він вийшов і почав казати щоб я покидав тереторію він сказав до цього що в мене є хвилина, хвилина не пройшла та було надано лише 1 попередження, потім він мене затримав, він не назвав правильної статті, він то каже 43 ККУ то каже 45 ККУ, він не мав ніякого права проводити обшук та даже не назвав статтю за якой він має право провести обшук, вже не говорю за то що він даже не запитав чи маю я ліцензію на зброю"
Також громодянин прикріпив доказ до позивної заяви, де було видно значні порушення. Полковник Національної поліції України, Дмитро Хомич - як він представився, затримав громадянина в холі Національної поліції. Хол Національної поліції України - згідно статті 3.2 та 4.1 закону "Про закриті та режимні об'єкти" вважається охоронною територією, та там можна перебувати з конкретних причин. Як сказав громадянин на відео-доказі, він прийшов сплатити штрафи, та находився на території малий проміжок часу, але Полковник попросив покинути територію, аргументуючи що це закрита територія та громадянин порушує 45 статтю Кримінального кодексу України, хоча ця стаття свідчить про проникнення на закриту територію, а громадянин находився на охоронній. Громадянин не почувши причину чому він повинний покинути територію, отримує удар тайзером та Полковник бере його у кайданки. Згідно Кримінально процесуального кодексу України, статті 34 ч.3 Електрошокові пристрої контактної та контактно-дистанційної дії застосовуються для: відбиття нападу на правоохоронця, військового, іншу особу та/або об’єкт, що перебуває під охороною; при спробі втечі. Громадянин нікуди не втікав та тим паче не нападав на представника поліції, він просто стояв, але на нього було здійснено дію примусового характеру - удар електрошокером, та взято у кайданки, після чого працівник повів громадянина в кімнату та повідомив про причину затримання. Зі всього описаного, працівник поліціїї, Полковник Дмитро Хомич порушив: статтю 48, 49 Кримінального кодексу України перевищевши свої службові повноваження та показавши службову недбалість, неналежне виконання своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян. Далі працівник, протягом процесуальних дій, не повідомив особі про її права, цим не давши право на захист та посадив її після обшуку в ізолятор тимчасового тримання.
Роблячи висновок: Полковник Національної поліції України Дмитро Хомич - затримав неправомірно громадянина, неправильно застосував захід примусу, а також порушив права громадянина під час затримання, порушив 48 ч.2, 49 ч.1 статтю Кримінального кодексу України.

ДОКУМЕНТАЦІЯ
(a) Відеофиксация/Фотофіксація
(b) На підставі вищевикладеного, прошу слідчий орган порушити кримінальну справу за фактом злочину, передбаченого статтею № 48 ч.2, 49 ч.1 ККУ.

Генерал - Данік Ткач
Підпис:
1741102569092.png

Реєстрування
23 Тра 2023
Дописи
82
Реакції
92
Бали
33
1767864618056.png

СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
08/01/2026.
ПОСТАНОВА
про порушення кримінальної справи та прийняття її до провадження

Я, Полковник Максим Батурінець, розглянувши повідомлення про злочин №07012026, що надійшов від Генерала Даніка Ткача та матеріали перевірки
ВСТАНОВИВ:

Що,30 грудня, 2025 року, було подано позивну заяву №01 про вчинення злочину на працівника поліції. Тарас Галичанівський взяв на розгляд справу, але через ситуацію її було взято на розгляд Генералом Служби безпеки України - Даніком Ткачом. Під заявою, позивач описав наступне:

Беручи до уваги, що є достатні дані, що вказують на ознаки злочину, передбачених статтею № 48 ч.2,49 ч.1 ККУ

ПОСТАНОВИВ:

1) Порушити кримінальну справу за ознаками злочину, передбачених статтею № 48 ч.2,49 ч.1 ККУ.
2) Кримінальну справу прийняти до свого провадження та розпочати розслідування.

Полковник - Максим Батурінець
Підпис:
1767865508820.png

Останнє редагування:

Данік Ткач

Реєстрування
11 Лис 2023
Дописи
128
Реакції
385
Бали
108
1767992069172.png

СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ.
09/01/2026

ПОВІСТКА ПРО ДОПИТ
Повістка про допит підозрюваному - Дмитро Хомич.
Надаю копію документа: Повістка

Генерал ЦУСБУ - Данік Ткач
Підпис:
1741102569092.png

Останнє редагування:

Данік Ткач

Реєстрування
11 Лис 2023
Дописи
128
Реакції
385
Бали
108
1768671192292.png

СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
17/01/2026.
ПРОТОКОЛ
допиту підозрюваного/свідка

Я, Генерал - Данік Ткач, 01 місяця 2024 року, допитав підозрюваного у справі №07012026.

Ім'я та прізвище допитуваного: Дмитро Хомич
Дата народження: 04.10.2000
Місце проживання: Київ
Громадянство: українське
Місце роботи або навчання: Національна поліція України м.Києва
Контактний номер: відсутній

Під час допиту вдалося встановити наступне: підозрювааний відмовився давати свідчення
(a) Відеоматеріал №1:
video
Генерал - Данік Ткач
Підпис:
1741102569092.png

Данік Ткач

Реєстрування
11 Лис 2023
Дописи
128
Реакції
385
Бали
108
1768992973491.png

СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ.
21/01/2026

ПОВІСТКА ПРО ДОПИТ
Повістка про допит потерпілому - Андрію Тимощуку.
Надаю копію документа: Повістка

Підпис:
1768992992764.png

Данік Ткач

Реєстрування
11 Лис 2023
Дописи
128
Реакції
385
Бали
108
1769098617925.png
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
22/01/2026.
ПРОТОКОЛ
допиту потерпілого

Я, Генерал ЦУСБУ - Данік Ткач, 21 січня 2026 року, не допитав потерпілого у справі №07012026.
Андрій Тимощук не прийшов на допит.

Посилання на допит:

(a)Повістка

Підпис:

1769098634707.png

Данік Ткач

Реєстрування
11 Лис 2023
Дописи
128
Реакції
385
Бали
108
1769098761264.png

СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
22/01/2026.
ПОСТАНОВА
про передачу кримінальної справи до прокуратури

Я, Генерал - Данік Ткач, розглянувши матеріали кримінальної справи №07012026, під страхом лжесвідчення

ВСТАНОВИВ:
У ході проведення слідчих заходів, після збирання доказів було доведено провину підозрюваного.

ПОСТАНОВИВ:
1. Передати кримінальну справу №07012026 на розгляд прокуратури Східної України з подальшою передачею до суду.

Підпис:
1769098845119.png

Богдан Батурінець

Мл. Адміністратор | Східна Україна
Мл.Адміністратор
Реєстрування
8 Сер 2024
Дописи
298
Реакції
630
Бали
153
1759004526488.png
СХІДНА УКРАЇНА, КИЇВ,
Офіс Генерального Прокурора.
26.01.2026.

ПОСТАНОВА
про закриття кримінальної справи

Я, Генеральний Прокурор Богдан Батурінець, розглянувши матеріали кримінальної справи №07012026,

ВСТАНОВИВ:

У ході проведення слідчих заходів все було проведено вірно та справу можна передавати до суду для виявлення порушень особи.

ПОСТАНОВИВ:
1. Передати кримінальну справу №07012026
на розгляд в суд.

Генеральний Прокурор - Богдан Батурінець
Підпис:

1769457133095.png

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 1, Учасників: 0, Гостей: 1)

Угорі