Відмовлено Шадоу Обезбашиний | Біографія

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Реєстрування
26 Сер 2023
Дописи
25
Реакції
15
Бали
8
Ім’я: Шадоу ОбезбашинийВікторович
Дата народження:1 серпня 1990
Місце народження: м. Донецьк
Статус: колишній полковник Служби Безпеки Ураїни

1. Родина, корені та перші кроки (1990–2002)​

Народився 1 серпня 1990 року в мальовничому селі Путрівка, що на Донеччині. Сім’я — батько‑інженер, мати‑вчителька — створювала для мене освітнє середовище ще змалку. Тато пояснював механіку простих машин і технічні закономірності; мама навчала любити мову, аналізувати тексти, проявляти емоційну відкритість. З п’яти років я вперше “читав” дитячі енциклопедії, записував у блокнот власні задуми про винаходи та експериментував у дворі: спроби насправді “виготовити” прості механізми з підручних матеріалів стали першими “науковими дослідами”.

2. Шкільні роки й громадська діяльність (2002–2007)​

У школі я проявився як допитливий, активний учень:

• Громадська активність: староста класу, член учнівської ради, організатор дебатів і конкурсу талантів.
  • Академічні інтереси: історія — особливо доба козацтва; література — глибоке проникнення в тексти Шевченка, Лесі Українки, Пушкіна.
  • Технічна складова: складання “дослідницьких щоденників”, участь у шкільних олімпіадах з технологій і математики.

У підлітковому віці я долучився до гуртка туризму. У групі з однолітками організовував перші польові тренінги: орієнтація на місцевості, побудова таборів, надання першої домедичної допомоги. У 2005–2006 роках взяв участь у кількох обласних змаганнях, здобувши нагороди та грамоти. Цей досвід навчив дисципліни, логістики, прийняття рішень в умовах обмеженого часу.

3. Перше волонтерство й формування цінностей (2007–2008)​

Будучи старшокласником (17 років), я ініціював волонтерську акцію допомоги малозабезпеченим сім’ям у сусідніх селах. My команда збирала одяг, продукти, навчальні книги — і організовувала занурення у навчання: додаткові уроки, заняття з математики, логіки й інформатики, ігрові та спортивні активності.

Результати:

• Прямий вплив на 20+ сімей, більше ніж 50 дітей;
  • Взаємодія з місцевою владою й медіа — вміння говорити публічно, формувати команду та бюджет проекту;
  • Глибоке усвідомлення важливості соціальної справедливості й відповідальності.

4. Вища освіта: кібербезпека і студентське життя (2008–2012)​

У 2008 році я вступив до Національного технічного університету (НТУ), спеціальність «Інформаційна безпека». Це значило знайомство з криптографією, мережевим захистом, моделюванням кіберзагроз.

Ключові моменти:

• Участь у студентських хакатонах: наша команда розробила прототип системи захисту реєстру даних — рішення отримало схвальні оцінки.
  • Створення захищеної через HTTPS платформи для обміну лекціями між студентами.
  • Участь у офіційних курсах: пожежна безпека, інформаційна гігієна, комп'ютерна криміналістика. Отримав сертифікати.
  • Стажування під час 4 курсу в державному агентстві — аналіз інцидентів, написання безпекових інструкцій, взаємодія з міжвідомчими структурами.

5. Початок шляху в СБУ (2012–2015)​

Після захисту дипломного проєкту «Аналіз загроз інформаційним ресурсам держави» у 2012 отримав пропозицію приєднатися до Служби безпеки України на посаді молодшого офіцера.

Перші кроки:

• Ознайомлення з офіцерськими стандартами, процедурами, документацією;
  • Робота в SOC: аналіз мережевої активності, виявлення інцидентів, боротьба з фішинговими атаками;
  • Автор і координатор модульної освітньої програми для нових співробітників — кібергігієна, захист мобільних пристроїв, моніторинг трафіку.

Перші успіхи:

• Блокування кількох фішингових кампаній, спрямованих на держоргани;
  • Перші подяки від керівництва та публічне визнання ефективності їх освітніх ініціатив.

6. Професійне зростання й ключові успіхи (2016–2022)​

За роки служби я переріс у керівника напрямку аналітики кіберзагроз, національної кібербезпеки й міжвідомчої координації.

Досягнення:

• Співпраця з поліцією, Держспецзв’язком, міжнародними партнерами (НАТО, ЄС);
  • Розробка інструментів для моніторингу, виявлення атак, оптимізації процесу реагування;
  • Блокування масштабних кібератак проти енергетичних і інформаційних систем;
  • Організація спільних учень для державних структур, впровадження стандартів ISO/IEC 27001 у держслужбах;
  • Розвиток внутрішньої "освітньої академії" для співробітників за програмами аналітики, оперативної діяльності, цифрових доказів.

7. Метафоричне “цей день” і майбутні виклики (2023–2025)​

Сьогодні – я очолюю або координую підрозділ із захисту критичної інфраструктури, організовую стратегічне кібер-управління, веду міжвідомчі проєкти.

Ключові напрямки:

• Створення та вдосконалення центрів для протидії кіберзагрозам у реальному часі;
  • Впровадження глобальних кіберстандартів — давно платформа ISO 27001, а також тренінги з Red Team, криміналістики;
  • Участь в міжнародних навчаннях, обмінах з експертами ЄС/НАТО;
  • Розробка національних підходів до кіберстійкості для енергетики, банків, транспорту.

Майбутні плани:

• Створення офіційної освітньої академії під егідою СБУ: програма для підготовки нової генерації фахівців;
  • Розробка модульних студентських структур, що включають взаємодію з університетами, виставками;
  • Публікація відкритих матеріалів (білі книги, практичні кейси з кібербезпеки);
  • Розширення партнерства з міжнародними організаціями — навчання, сертифікація, участь у світових форумах.

Моє життя — це симбіоз технічної експертизи й моральної відповідальності. Я вірю, що безпека держави починається в серці людини, коли кожен усвідомлює, що кіберсфера — це поле захисту демократії та суверенітету. Життєве кредо: «Будь на сторожі — заради вільного майбутнього України».

Віталій Петришин

ГА | Південна Україна
Головний Адміністратор
Реєстрування
12 Лют 2024
Дописи
2,828
Реакції
2,035
Бали
253
Вітаю. Ваша біографія відмовлена - 31. Заборонено вказувати місто народження, яких немає в грі.

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі