Розглянуто Юліан Хелсайз // Некомпетенція СБУ

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Реєстрування
19 Лис 2025
Дописи
35
Реакції
11
Бали
11
1. Ваш нікнейм: Вітя Коломойський
2. Нікнейм порушника: Юліан Хелсайз
3. Назва організації порушника: Служба Безпеки України
4. Суть скарги:
Стояв біля СТО, під'їхала машина СБУ, всі подумали просто за компанію після чого вийшли з машини через хвилин 5 та почали одразу стріляти тайзером, хоча я не представляв ніякої угрози, одразу одягнули наручники та почали везти в НПУ К, для чогось взявши з собою посторонню людину на санки. Потім почали говорити за що нас затримали, назвали невірну інформацію взагалі не маючу ніякого відношення до діла, приїхавши до відділення ми зіткнулись з ще одною проблемою, не показавши раніше свого посвідчення мені почали щось приписувати , що начебто я відкривав по комусь вогонь, та почали переглядати інформацію з відеодоказів. Потім мені нарешті представились, та мого паспорту ніхто навіть в очі не бачив, хоча вже інкримінували статтю 1.3 (Навмисне нанесення шкоди) . Далі після моєї відмови від передачі паспорту просто ніхто нічого мені не сказавши, не звинувативши мене в непідкорі взяли без мого дозволу відбитки пальців! І після чого на фінал безпідставно, та без мого дозволу і взагалі без мого розуміння почали мене обшукувати не скавши з чим це зв'язано!

Порядок затримання особи

1. Підійти до громадянина і представитись, за необхідності предʼявити службове посвідчення.

3. Попросити особу надати паспорт на підставі статті 8.1.2 Закону "Про Службу Безпеки України" У випадку відмови - особа вважається

2. Після прибуття до НПУ, громадянина заводять до кабінету для допитів/оглядів або до місця в будівлі в якому немає людей.

3. Встановлюєм особу: паспорт , відбитки пальців.
5. Доказ порушення (скриншот/відео):
Тайм коды :
1. Затримали взявши з собою постороннього - 00:00 - 00:15
2. Почали казати причину затримання (Несплата штрафів) - 00:16 - 00:20
3. Сказали другу причину затримання - 00:50 - 00:59
4. Завели посторонньго - 01:30 - 01:50
5. Перший раз побачив посвідчення - 02:37 - 02:40
6. Почали інкимінувати мені взагалі інші злочини - 03:00 - 04:00
7. Виклик адвоката - 04:30
8. Прошу перевірити мого паспорта - 06:00
9. Неінкремінували непідкору за відмову надання паспорту - 08:05
10. Почали без мого відому брати відбитки пальців - 08:15
11. Почали обшук без мого відому та не повідомивши в звязку з чим - 10:00
12. Посадили в камеру - 10:50

6. Дата порушення: 06.01.2026

Тимофій Авенчук👑

Екс-Президент України | 03 Східна Україна
Активний гравець
Реєстрування
29 Лют 2024
Дописи
791
Реакції
764
Бали
153
Вітаю. Запросив відеофіксацію затримання у співробітника.

На розгляді!

Тимофій Авенчук👑

Екс-Президент України | 03 Східна Україна
Активний гравець
Реєстрування
29 Лют 2024
Дописи
791
Реакції
764
Бали
153
Вітаю. Розглянувши Вашу скаргу, виношу вердикт:
Вас було затримано через те, що Ви перебували у розшуку. Співробітники СБУ використали тайзер для своєї безпеки. Зприводу встановлення особи, не заборонено використовувати відбитки пальця, або фоторобот. Також, співробітник провів так званий «обшук», хоча відповідно до Кримінально-Процесуального Кодексу України, він має право проводити лише поверхневу перевірку, так як для обшуку потрібен ордер. Зприводу цього, проведу бесіду з співробітником і він отримає попередження. 2 попередження = догана. Проведу бесіду з співробітником зприводу порядку затримання особи.

Розглянуто!

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Хто переглядає цю тему (Всього: 0, Учасників: 0, Гостей: 0)

Угорі